Zondag 15 april: Occupy Amsterdam (half) Jarig!

Aankondiging, gepost door: Spirit Of Squatters Collective TV op 11/04/2012 04:04:18

Wanneer: 15/04/2012 - 14:23

invitation

Zondag 15 april: Occupy Amsterdam (half) Jarig!

Aankomende zondag 15 april bestaat Occupy Amsterdam precies een half jaar en dit heugelijke feit gaat uiteraard niet onopgemerkt voorbij! Er zal die dag een gevarieerd programma op het Beursplein gerealiseerd worden. Reken op veel gezelligheid, inspiratie, sprekers, dichters, leuke verrassingen en een hoop muziek! Verschillende muzikanten zullen protestliederen ten gehore brengen en DJ Polyesta zal haar zeer dansbare repertoire aan ons laten horen. Ook zal er een standbeeld van een bank geplaatst worden waar iedereen letterlijk een steentje aan bij kan dragen (zelf steentjes/scherven etc meenemen, daar wordt dan een mozaïek van gemaakt). Daarnaast zal er een ludiek computerspel voor op de smartphones gepresenteerd (en in het echt geïllustreerd) worden, waarbij het doel is bankiers in pak te bekogelen met rotte tomaten (dus neem die ook mee!). Meer over het programma wordt in de loop van deze week bekend gemaakt.

Zondag wordt er dus een knalfeest gegeven op het Beursplein, maar het feit dat demonstreren uitstekend samen gaat met heel veel lol hebben neemt niet weg dat de strijd voor een betere wereld voor Occupy een bloedserieuze zaak is. De noodzaak hiervan neemt bijna zichtbaar dagelijks toe. Terwijl banken met tientallen miljarden euros gered werden moeten de gewone mensen, de zwakkeren in onze samenleving en het milieu nu de rekening betalen. Het instabiele, oneerlijke en roofzuchtige financiele systeem dat winsten privatiseerde en verliezen op de belastingbetaler afwentelde is de afgelopen maanden niet beteugeld maar juist verder geinstitutionaliseerd. Sociale en economische ongelijkheid nemen hard toe. De groep extreem rijken in Nederland en de rest van de wereld groeit als nooit te voren. De Mijlonairs Fair haalde in 2011 meer bezoekers dan ooit, bijna 55.000 in totaal kwamen voor de ruimtereizen a 60.000 euro en ander decadente verspilling, terwijl armoede en het gebruik van voedselbanken schrikbarend toenemen en duizenden Nederlanders van ellende niet eens meer een fatsoenlijk en gezond maal op tafel kunnen zetten. De crisis oplossen door geld te halen waar het zit, bij de 1% rijkste Nederlanders, is ondenkbaar en niet eens onderwerp van discussie in Den Haag. In plaats daarvan wordt het onderwijs kapot bezuinigd en onbetaalbaar gemaakt, mensen met verslaving en psychische problemen op straat gegooid, chronisch zieken gekort in voor hun essentiele voorzieningen, gaan de huren omhoog, worden er vergaande nieuwe antidemocratische instituties in het leven geroepen in Europa, en zo gaat het helaas maar verder. De ambitie om klimaatverandering aan te pakken is gedaald tot vrijwel nul, terwijl honderden wetenschappers ons waarschuwen dat er nu actie ondernomen moet worden als wij potentieel vernietigende gevolgen ervan willen vermijden. De perversie van de crisis wordt gesymboliseerd door de voedselbank, de enige bank die van onze regering mag omvallen.

Op zaterdag 24 maart werden na 160 dagen van aanhoudend protest op het Beursplein de laatste tenten van Occupy door de gemeente verwijderd. Dit betekent echter niet dat wij zullen stoppen, integendeel! Wij zullen op nieuwe manieren doorgaan met demonstreren voor een meer solidaire, democratische en duurzame samenleving. Occupy roept daarom iedereen op om zondag 15 april naar het Beursplein te komen, om een geweldig feest te vieren en te laten zien dat wij gezamelijk en onverzettelijk door gaan met deze wereldwijde en noodzakelijke strijd, de strijd van onze generatie, van en door ons allen, voor onszelf, voor onze kinderen, kleinkinderen en voor de toekomst van onze planeet. Tot zondag!

Tags: beursplein Occupy Amsterdam occupy nederland

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech