Doe mee met fietsparade ‘Voor de Wind’ 19 november Haarlem - Amsterdam

Nieuws, gepost door: nn op 08/10/2016 10:11:42

Waar: Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 08/10/2016 - 10:19

Op zaterdag 19 november organiseren we de fietsparade ‘Voor de Wind’ van het provinciehuis in Haarlem naar het Museumplein in Amsterdam. We protesteren tegen het beleid van de Provincie Noord-Holland, die al jaren de bouw van nieuwe windmolens in Amsterdam (en de rest van de provincie) tegenwerkt en frustreert. Samen met zoveel mogelijk Amsterdammers en Noord-Hollanders en maatschappelijke organisaties.
We willen laten zien dat we klimaatverandering allemaal een belangrijk probleem vinden. En dat de energie-omslag sneller moet. We willen jullie graag uitnodigen mee te denken over de organisatie en te helpen. Ook is er de mogelijkheid om aan het einde van de fietstocht een eigen creatieve presentatie te geven.

Wie zijn wij?

‘Amsterdam, kies voor groene energie’ is een initiatief van Amsterdamse burgers die de groene omslag in Amsterdam probeert te versnellen. Sinds eind mei hebben we met een enthousiast team van 8 Amsterdammers campagne gevoerd met als doel de gemeente Amsterdam over te laten stappen naar een echt groen elektriciteitscontract. En daarmee de gevolgen van klimaatverandering te beperken. We hebben al meer dan 2400 handtekeningen verzameld voor onze petitie. Op straat met leuke fotoshoots, via social media en onze eigen netwerken.

Nu zijn we focus aan het verbreden. Er zijn heel veel terreinen waarop gewerkt moet worden aan duurzaamheid. Er zijn heel veel kleine groepjes, vaak los van elkaar, met natuur, duurzaamheid en klimaat bezig. Veel mensen maken zich zorgen over klimaatverandering, maar weten niet wat ze moeten doen. Het zou fantastisch zijn als we door meer samen te werken, nog meer kunnen bereiken! Gevestigde belangen blijven er alles aan doen om de omslag te vertragen.

Het belang van deze actie.

Het windmolenbeleid van de provincie Noord Holland is een fnuikend voorbeeld. Ze zit de gemeente Amsterdam en energiecoöperaties dwars met allerlei rigide en absurde regeltjes.Vrijwel alle aanvragen voor een vergunning zijn door de provincie afgewezen. De wethouder van Duurzaamheid Choho is het zo zat dat hij een rechtszaak tegen de provincie aan gaat spannen.

Het minimum aan windenergie dat het Rijk heeft opgelegd wordt door de provincie als een maximum gezien. Er moeten minstens zes windmolens op een rij staan. Dat kan in het Amsterdamse havengebied helemaal niet! Voor iedere nieuwe windmolen moeten er twee oude verwijderd worden. Hierdoor kunnen eigenaars van oude windmolens een exorbitante prijs vragen. Windmolens moeten minstens 600 meter van woonhuizen verwijderd staat. Landelijk is 450 meter vastgesteld.

Dat kan niet langer in een tijd waarin voor heel Nederland nog maar 6 % van de energie duurzaam wordt opgewekt en het klimaatakkoord van Parijs inzet op een fossielvrije toekomst. Samen met jullie en jullie achterban willen wij deze regels omver gaan fietsen in onze feestelijke fietsparade. Iedereen kan zich aanmelden op de Facebook eventsite fietsparade ‘Voor de Wind’ 19 november.

Hoe kun jij helpen?

We zijn al een heel eind op weg met de praktische organisatie. Er komen interessante sprekers en we zijn begonnen met het benaderen van bekende Amsterdammers. Maar we kunnen het niet alleen. Voor de voorbereiding en zeker tijdens de tocht zou het heel fijn zijn als jij zelf of een aantal mensen uit jouw netwerk contact met ons opnemen om mee te helpen aan draaiboek en uitwerking. Ook moet er een mediateam worden samengesteld. Het zou fantastisch zijn als jij jouw eigen netwerk uitnodigt voor de demonstratie.

Daarnaast kunnen we samen nadenken over de creatieve aankleding. Jij kunt zelf een eigen presentatie geven. aan het einde van de manifestatie in Amsterdam. Het wordt een feestelijke optocht, met een serieuze ondertoon. Het gaat om de toekomst van ons allemaal!

We nodigen iedereen uit deel te nemen aan de eerste coalitie meeting op woensdag 19 oktober 2016 om 20.00 uur, Minhassastraat 1 te Amsterdam. Meld je deze week even aan bij Jan Willem Brouwer of Egbert Born per email. Organisatoren mogen rekenen qua tijdsbesteding op 3 voorbereidende meetings van 2 uur, andere vrijwilligers zijn nodig op de dag van de fietsparade zelf, zoals voor 'sfeerbeheer' tijdens de tocht.

De fietstocht laten we eindigen in Amsterdam, niet in Haarlem. We verwachten meer deelnemers als we eindigen in Amsterdam. Inclusief mensen die niet meefietsen maar wel graag aansluiten bij de slotmanifestatie. Fiets mee, organiseer mee en verspreid de boodschap! Een supermooie kans om klimaatverandering onder de aandacht te brengen..We laten met alle fietsers zien dat we veel sneller naar een klimaatvriendelijke toekomst willen!.

Vriendelijke groet,

Egbert Born & Jan Willem Brouwer

Team Amsterdam, kies voor Groene Energie

Contact:
Egbert Born actiecoördinator 06 549 73 723 email : ebornworks@gmail.com
Jan Willem Brouwer initiatiefnemer 06 4988 9857 email: janwillem04081969@gmail.com
Facebook eventsite: Fietsparade ‘Voor de Wind’ 19 november
Petitie : Petitiestarter Amsterdam, kies voor Groene Energie

Tags: fietsdemo klimaat windmolens

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech