Opnieuw gebiedsverbod voor Haagse anarchist

Nieuws, gepost door: Haagse anarchisten op 05/10/2016 10:10:01

Wanneer: 05/10/2016 - 21:12

Gisteren heeft opnieuw een Haagse antifascist en anarchist een gebiedverbod opgelegd gekregen, vijf dagen na het verstrijken van de eerdere voorgenomen gebiedsverboden voor enkele Haage anarchisten. Ditmaal geld het gebiedsverbod voor het centrum van Den Haag en de wijk Haagse Hout tijdens aanstaande Pegida demonstraties, en komt het vergezeld met een meldplicht.

Gister kwam de politie langs bij een Haagse anarchist om wederom een gebiedsverbod uit te vaardigen. Ditmaal in het kader van acties die zijn ondernomen tegen de extreem-rechtse groep Pegida, dat heeft aangekondigd voorlopig elke maand in Den Haag te demonstreren. Het gebiedsverbod geldt tijdens de aankomende drie Pegida demonstraties in Den Haag en betreft het gebied van het centrum van Den Haag en de wijk Haagse Hout. Op de drie data, 9 oktober, 13 november en 11 december mag de antifascist niet in dit gebied komen en moeten zij zich twee maal per dag melden op het politiebureau.

Was het vorige gebiedsverbod nog uit naam van de burgemeester en gericht tegen het verzet tegen politiegeweld in de Schilderswijk, ditmaal is het het Openbaar Ministerie dat het gebiedsverbod oplegt met als doel het verzet tegen fascisme te breken. Dit is de zoveelste stap in de repressie tegen anarchisten en antifascisten in Den Haag. Eerder publiceerden enkele Haagse anarchisten hier over het artikel ‘Het gebiedsverbod tegen anarchisten in een bredere context van repressie in Den Haag‘.

Het is het OM, de politie en de burgemeester van Den Haag er blijkbaar alles aan gelegen om de anarchistische strijd en het verzet tegen fascisme de kop in te drukken. Maar als ze denken dat we ons laten weerhouden door repressie, dan slaan zij de plank volledig mis. De strijd tegen fascisme en voor een andere wereld hoeft niet gelegitimeerd te worden door de staat die zelf doordrenk is van racisme en uitsluiting. De strijd tegen fascisme is altijd legitiem, toen, nu en in de toekomst.

Stop de repressie tegen anarchisten en antifascisten

https://autonomendenhaag.wordpress.comWie: 
Haagse anarchisten

Info-tour over repressie tegen anarchisten en antifascisten in Den Haag https://www.indymedia.nl/node/36202Wie: 
nn

Het gebiedsverbod tegen anarchisten in een bredere context van repressie in Den Haag
https://autonomendenhaag.wordpress.com/2016/08/13/het-gebiedsverbod-tege...Wie: 
Alerta!

Strijdlied tegen fascisme roept ook op tot actie tegen Pegida:

https://www.indymedia.nl/node/36231Wie: 
nn

GEBIEDSVERBOD ........probeert men nu ook het actieve gedeelte van de strijd te breken door personen te verbieden voet te zetten in een buurt waar sociale strijd gaande is en waar deze samen wordt gevoerd.... (hier posted uit uw stuk van 16 aug 2016).
Dat doet velen denken aan borden uit de 2de wereldoorlog, blijkbaar is v.Aartsen van daarna en heeft-ie geen enkel historisch besef, maar ja, dat wisten wij al.
Wat een afschuwelijke misser om juist degenen, buiten te sluiten die juist wel wat doen tegen die die nare griezels van Pegida e.d.

Gerelateerde afbeelding: zie VERBODEN VOOR JODEN, https://www.google.nl/search?q=afbeelding+bord+verboden+voor+Joden,+WOII...Wie: 
nn

test


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech