'Alerta!' roept op tot actie tegen Pegida met strijdlied "Fascisten! Pas op!"

Nieuws, gepost door: Alerta! op 05/10/2016 10:01:32

Wanneer: 05/10/2016 - 00:43

Op zondag 9 oktober gaat Pegida, een organisatie van moslimbashers en aanpalende racisten, weer de straat op. Ze zijn van plan dit nu maandelijks te gaan doen, steeds in dezelfde stad, en wel in Den Haag. Tegenactie is geboden.

Laat ze niet lopen!

Om tot actie op te roepen tegen deze Pegida-fascisten heeft een groep muziekmakende antifascisten die zich voor de gelegenheid 'Alerta!' noemt, een strijdlied opgenomen dat bij deze in de openbaarheid wordt geslingerd. De titel is 'Fascisten! pas op!', en de opname, een geluidsbestand op MP3, is hier af te spelen en te downloaden: http://vrijheidvanbeweging.nl/Fascisten!_Pas_op!.mp3
De tekst kun je meelezen op: http://vrijheidvanbeweging.nl/fascisten-pas-op.html

Alerta! zegt: “Laat ze niet lopen!”

Bedoeling is niet alleen dat mensen luisteren en de link verder verspreiden. Bedoeling is vooral ook dat mensen – solo dan wel gezamenlijk, in duo's, bands, koren of wat voor ensembles ook – zelf dit lied gaan zingen, op en rond acties en bij andere gelegenheden, om de antifascistische strijd van extra vuur, motivatie en kracht te voorzien. De tekst is van de hand van Joke Kaviaar, maar het lied is van en voor iedereen die er in antifascistische zin mee aan de slag wil.

Alerta! is te bereiken via alertas@riseup.net

Hieronder volgt de tekst:

Fascisten pas op!

Zij willen
het onbehagen
Zij willen
hun vlaggen dragen
Zij willen
een vijand belagen
Fascisten, fascisten, fascisten, pas op!

Zij leven
door haat te dragen
Zij leven
van zichzelf beklagen
Zij leven
met volle magen
Fascisten, fascisten, fascisten, pas op!

Want waakzaamheid is geboden
als 't eigen volk wordt geprezen
Ja waakzaamheid is geboden
als de zondebok wordt aangewezen

Zij roepen
dat zij beschaafd zijn
Zij roepen
dat zij bezorgd zijn
Zij roepen
dat zij slachtoffer zijn
Fascisten, fascisten, fascisten, pas op!

Daar gaan ze
hun leugens verkopen
Daar gaan ze
Hou je ogen open
Daar gaan ze
Laat ze niet lopen!

Fascisten, fascisten, fascisten, pas op!

Want waakzaamheid is geboden
als 't eigen volk wordt geprezen
Ja waakzaamheid is geboden
als de zondebok wordt aangewezen

Want waakzaamheid is geboden
't Fascisme staat weer aan de deur
Ja waakzaamheid is geboden
Sta op tegen nazi terreur

Sta op!Wie: 
nn

Pegida gaat een andere route door de stad lopen

Den Haag - Anti-islambeweging Pegida protesteert zondag niet in de binnenstad. De route gaat van de Koekamp via de Bezuidenhoutseweg (bij het ministerie van Buitenlandse Zaken) weer terug naar de Koekamp. De eerste keer, begin september, liepen de aanhangers van de anti-islambeweging nog door de winkelstraten. De route is 'in overleg' met Pegida vastgesteld, meldt een gemeentewoordvoerder. ,,Daar zijn ze mee akkoord.'' Pegida stapt vandaag wel naar de rechter om het verbod op het tonen van een hakenkruis aan te vechten. Pegida-voorman Edwin Wagensveld werd tijdens de vorige demonstratie gearresteerd omdat hij zijn T-shirt met hakenkruis weigerde uit te trekken.

Pegida heeft zich voorgenomen elke tweede zondag van de maand in Den Haag te demonstreren.

AD/Haagsche Courant . . . . . -7-10-2016Wie: 
Alerta!

AFA: Update Pegida demonstratie 9 oktober in Den Haag

https://afanl.wordpress.com/2016/10/07/update-pegida-demonstratie-9-okto...

Aanstaande zondag (9 oktober 2016) wil de extreem-rechtse beweging Pegida Nederland weer demonstreren in Den Haag. Wij hebben besloten om bij deze demonstratie slechts een minimale informatiestructuur op te zetten. Als mensen toch van plan zijn in actie te komen tegen Pegida dan moedigen wij dat uiteraard van harte aan. Voor deze mensen hebben wij aanstaande zondag wel een arrestantengroep en een advocaat paraat staan.

De arrestantengroep is vanaf 13:00 bereikbaar op telefoonnummer 06 43 13 69 45. De advocaat die paraat staat is Ineke van den Brûle van advocatenkantoor Prinsegracht 53.

Pegida verzamelt vanaf 14:00 uur op de Koekamp, naast het Centraal Station in Den Haag. De gemeente heeft Pegida inmiddels laten weten dat zij niet meer welkom zijn in het centrum. De demonstratie loopt richting het Ministerie van Buitenlandse Zaken, en vanaf daar meteen terug naar de Koekamp. Acties van anti-fascisten hebben er van begin af aan voor gezorgd dat de ruimte voor Pegida erg klein is gebleven. Ook nu kan Pegida slechts een heel klein rondje lopen en worden ze uit het centrum geweerd.

Wij blijven Pegida met een scherp oog volgen. Het is nu al bekend dat Pegida van plan is om ook op 13 november en 11 december in Den Haag te demonstreren. Houdt voor nieuws over tegenprotest en informatievoorziening daarover de komende tijd onze website, Facebook en Twitter goed in de gaten.

Laat Ze Niet Lopen


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech