Kom naar de rechtszaak tegen de sluiting van het Autonoom Centrum

Nieuws, gepost door: Autonoom Centrum Den Haag op 27/09/2016 09:02:33

Wanneer: 27/09/2016 - 13:11

Aanstaande donderdag zal er een rechtszaak plaatsvinden tegen de voorgenomen sluiting van het Autonoom Centrum in Den Haag. De rechtszaak begint om 11:00. Wij roepen iedereen op om naar de rechtszaak te komen. We verzamelen om 10:15 voor de rechtbank (Prins Clauslaan 60, Den Haag)


Vorige week heeft het Autonoom Centrum (AC) Den Haag een brief ontvangen met een sluitingsbevel van de burgemeester voor het perceel Harstenhoekweg 4, waar sinds februari het sociaal centrum is gevestigd. Het dwangbevel wordt uitgedeeld omdat er zogenaamd ‘illegale horeca’ in het pand zou worden bedreven. Al eerder stond het AC in contact met de gemeente hierover en is er een gesprek aangegaan om de zogenaamd ‘illegale situatie’ op te lossen maar dit wil de burgemeester niet afwachten.

De burgemeester heeft het bevel gegeven dat het pand op 22 september om 12:00 uur mag worden gesloten. Die datum is nu opgeschort om eerst de rechtszaak af te wachten. Het sluitingsbevel is de zoveelste stap van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen in een reeks van repressieve maatregelen tegen anarchisten en autonome ruimtes enkele Haagse anarchisten schreven hier eerder een tekst over met de titel: ‘Het gebiedsverbod tegen anarchisten in een bredere context van repressie in Den Haag’. https://autonomendenhaag.wordpress.com/2016/08/13/het-gebiedsverbod-tege... Het is duidelijk dat de huidige situatie niet een geïsoleerd incident is maar deel is van een groter geheel. Wederom probeert de burgemeester plekken waar buitenparlementaire politiek een plek heeft te sluiten.

Autonoom Centrum blijft!

https://acdenhaag.wordpress.com/Wie: 
nn

Krakers vechten tegen sluiting illegaal café

Den Haag - Krakers van de Haagse Harstenhoekweg zijn naar de rechter gestapt om te voorkomen dat de burgemeester een illegaal eetcafé in één van de gekraakte herenhuizen sluit. Morgen dient het kort geding. De voorgenomen sluiting door burgemeester Jozias van Aartsen heeft alleen betrekking op het zogeheten Autonoom Centrum. In de andere twee panden wonen de krakers. Een half jaar geleden bezetten de krakers de panden, die gesloopt zouden worden voor nieuwbouw. Tot zijn grote frustratie vond eigenaar Bewi Vastgoed geen gehoor bij de rechter voor ontruiming. Vanuit de VVD en PVV was er wel veel druk op de burgemeester om op te treden, vooral omdat er horeca werd bedreven zonder vergunningen. Er loopt nog een bodemprocedure van de eigenaar om alsnog ontruiming voor elkaar te krijgen. Die dient in november.

Telegraaf . . . . 28-09-2016


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech