Laat Ze Niet Lopen-actie tegen Pegida

Aankondiging, gepost door: nn op 31/08/2016 08:11:49

Waar: Koekamp, Den Haag, Netherlands
Wanneer: 11/09/2016 - 13:00

Op zondag wil het extreem-rechtse Pegida voor de tweede keer demonstreren in Den Haag om zo hun verwerpelijke racistische gedachtegoed te verspreiden. Pegida wil vanaf de aanstaande demonstratie maandelijks in Den Haag demonstreren. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme en extreem-rechts, roept op om in actie te komen tegen deze racistische optocht. Blokkeer, saboteer en overstem de demonstratie van het racistische Pegida! Laat Ze Niet Lopen!


Op zondag wil het extreem-rechtse Pegida voor de tweede keer demonstreren in Den Haag om zo hun verwerpelijke racistische gedachtegoed te verspreiden. Pegida wil vanaf de aanstaande demonstratie maandelijks in Den Haag demonstreren. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme en extreem-rechts, roept op om in actie te komen tegen deze racistische optocht. Blokkeer, saboteer en overstem de demonstratie van het racistische Pegida! Laat Ze Niet Lopen!

Pegida is een van origine Duitse racistische beweging. Hun demonstraties bestaan dan ook bijna geheel uit extreem-rechtse figuren en neo-nazis van groepen als het fascistische Voorpost en de neo-nazi partij de NVU. De leider van Pegida, wapenhandelaar Edwin Wagensveld ging afgelopen zomer nog op vluchtelingenjacht in Bulgarije samen met Bulgaarse neo-nazis in legeruniformen.

Alhoewel Pegida zegt tegen geweld te zijn is hun Facebook pagina een platform waar volop gewelddadige acties tegen vluchtelingen, immigranten en iedereen die niet in hun wereldbeeld worden toegejuicht. Nu probeert Pegida de weerzinwekkende aanslagen die tien jaar geleden plaatsvonden in New York te misbruiken om hun racistische gedachtegoed te legitimeren en kracht bij te zetten. Maar racisme is nooit de oplossing, de ene verschrikkelijke daad kan niet met de ander verholpen worden.

Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme, roept je daarom ook op om je te verzetten tegen Pegida en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Eerdere demonstraties van Pegida zijn door toedoen van tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. Het is aan ons om samen de druk op de ketel te houden en de ruimte voor Pegida zo klein mogelijk te houden!

De vorige keer dat Pegida in Den Haag demonstreerde werden zij beschermd door de politie en werden er 54 mensen die zich wilden laten horen tegen racisme preventief opgepakt. Juist nu dat Pegida Den Haag als nieuwe thuishaven kiest moeten we ons niet laten afschrikken door politierepressie, en moeten we nu een massaal geluid laten horen tegen Pegida en hun racistische propaganda.

De demonstratie van Pegida begint om 14:00 op de Koekamp in Den Haag waarna Pegida een demonstratie zal lopen door het centrum. Omdat ervaring leert dat de locatie van Pegida-demonstraties op het laatste moment nog kan veranderen is het verstandig om www.laatzenietlopen.nl in de gaten te houden. Ook kan je Laat Ze Niet Lopen volgen op Twitter en Facebook. In de aanloop naar, en op de dag van het tegenprotest voorzien wij in de laatste informatie, kaartjes van de omgeving en infostructuur.

Kom 11 september in actie en stop de opmars van extreem-rechts! Laat Ze Niet Lopen!

http://www.laatzenietlopen.nl/Wie: 
nn

Swastika? 'Burgemeestertje' bepaalt de grens

BYLINE: MAARTEN VAN DUN EN TIM LUIMES

SECTION: Amsterdam; Blz. 14, 15

LENGTH: 516 woorden

HIGHLIGHT: Burgemeester Van der Laan verbood Pegida het logo met hakenkruis te tonen tijdens een demonstratie. Was het verbod gerechtvaardigd om Swastika, een 'open zenuw' in de stad?

Analyse Rechter buigt zich over verbod op Pegida-logo

Amsterdam - Het is maar de vraag of de Amsterdamse kantonrechter morgen tijdens de zitting veel tijd zal vrijmaken voor een bozige verhandeling van Edwin Wagensveld, de leider van de anti-islam- en antivluchtelingenbeweging Pegida, over 'machtsspelletjes van de burgemeester' en het gebrek aan vrijheid van meningsuiting in Amsterdam, 'het staatje binnen Nederland'.

Want juridisch is de zaak niet zo ingewikkeld: Wagensveld overtrad op 27 februari een verbod op het tonen van hakenkruisen toen hij tijdens een demonstratie voor het stadhuis een spandoek ontvouwde met daarop het Pegida-logo. Dat logo is, schematisch getekend, een mannetje dat de vlag van de PKK, het teken van Islamitische Staat én een hakenkruis in de prullenbak gooit. Wagensveld werd gearresteerd, want burgemeester Van der Laan had Pegida alleen toegestaan te demonstreren als er geen hakenkruisen te zien zouden zijn. De voorman kreeg 250 euro boete, maar weigerde die te betalen.
Open zenuw

"Ik kom natuurlijk niet demonstreren om kusjes te geven, ik kom om te provoceren," zegt Wagensveld nu. "Een hakenkruis is niet verboden. De burgemeester van Amsterdam kan niet ineens zijn eigen regels maken."

Hiermee herhaalt Wagensveld nog maar eens wat hij ook tijdens de demonstratie al vergenoegd verkondigde: "Ik doe wat ik wil en geen burgemeestertje verbiedt mij dat."

Daar denkt Van der Laan duidelijk anders over. Dat een hakenkruis niet 'zonder meer' verboden is, weet de jurist Van der Laan ook wel: het hangt van de context af of mag worden ingegrepen. Maar de swastika verhoudt zich volgens de burgemeester niet 'met het traumatische Amsterdamse verleden, een open zenuw in de stad', zo schreef hij vorige week aan de raad.
Extreemrechts

Daar komt volgens de burgemeester bij dat bij Pegida lieden rondlopen die zich aansluiten bij allerlei extreemrechtse clubs, die het nationaalsocialisme 'in elk geval niet afwijzen'. Het tonen van een hakenkruis kan 'heftige reacties en wanordelijkheden uitlokken', schrijft hij en dus is ingegrepen, met het oog op de openbare orde. Zo werd bovendien een precedent voorkomen.

Van der Laan ontkent dat hij de inhoud van de demonstratie heeft beïnvloed, iets wat uit den boze zou zijn voor de burgemeester van een stad die demonstreren als grondrecht ziet. De betoging van Pegida was immers gericht tegen de islam en vluchtelingen, en daarmee heeft het hakenkruis hoe dan ook niets te maken.

Met zijn arrestatie kreeg Wagensveld de controverse die hij voortdurend zoekt. Hij houdt toespraken tegen de islam met een varkensmuts op zijn hoofd, noemt vluchtelingen stelselmatig 'rapefugees' en prijkte in camouflagepak op de voorpagina van De Telegraaf toen hij met een extreemrechtse volksmilitie patrouilleerde bij de Bulgaarse grens, kennelijk om vluchtelingen op te sporen. Hij laat keer op keer zien de kracht van symbolen goed te begrijpen.

Van der Laan heeft laten zien er zo zijn eigen ideeën over symboliek op na te houden.

'Ik kom natuurlijk niet demonstreren om kusjes te geven, ik kom provoceren'

Het Parool . . . . 07-09-2016

VIEW ORIGINAL PAGE: pagina 14, pagina 15Wie: 
nn

Infostructuur en arrestantengroep voor acties tegen Pegida in Den Haag, https://www.indymedia.nl/node/35414 .Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech