Demonstratie tegen het stierenvechten

Aankondiging, gepost door: Platform Tegen Stierenvechten en de Internationale Vegan Strike Group op 27/08/2016 08:05:51

Waar: Demonstratie tegen het stierenvechten, Lange voorhout, Den Haag, Netherlands
Wanneer: 27/08/2016 - 04:49

Manifestatie tegen het stierenvechten
zaterdag 27 augustus 2016, locatie: Lange Voorhout en de Hofplaats in Den Haag


Op zaterdag 27 augustus 2016 organiseert het Platform Tegen Stierenvechten in samenwerking met de Internationale Vegan Strike Group voor de vierde keer op rij een groot landelijk protest tegen het stierenvechten.
Vorig jaar liepen meer dan honderd mensen mee in een protestmars naar de Spaanse ambassade om hun afkeer te uiten ten opzichte van het wrede en achterhaalde stierenvechten.

Dit jaar zullen meer dan tweehonderd mensen deelnemen aan de demonstratie die van de Spaanse Ambassade naar het Tweede Kamer gebouw gaat. Op de Hofplaats naast het parlement zullen toespraken worden gehouden en muziek te horen zijn. Het doel van dit protest is om aandacht te vragen voor het dierenleed dat zowel stieren als paarden ondergaan in en buiten de arena’s waar het stierenvechten plaatsvindt.

Naar schatting overlijden jaarlijks 250.000 stieren en 80.000 paarden tijdens feesten die betrekking hebben op het stierenvechten. Zowel in de arena's als op de pleinen worden dieren vermoord voor volksvermaak. Het is tijd dat hier een einde aan komt.

Het Europees Parlement heeft dit ook ingezien en heeft de Europese landbouwsubsidie voor boeren die stieren fokken voor het stierenvechten, ingetrokken. Ook is het gruwelijke feest Toro de la Vega sinds dit jaar verboden. Ėén van de vele successen die de afgelopen jaren hebben plaatsgevonden in de strijd tegen het afschaffen van het stierenvechten wereldwijd

Het Platform Tegen Stierenvechten heeft als doel om de promotie van stierenvechten in onder andere Spaanse restaurants in Nederland, maar ook op Nederlandse websites tegen te gaan. Het Platform Tegen Stierenvechten wilt de Nederlandse toeristen ervan weerhouden om tijdens hun vakantie in Zuid Frankrijk, Portugal, Spanje of landen in Zuid Amerika naar het stierenvechten te gaan. Zodat de inkomstenbron van de stierenvechten industrie daalt.
De Internationale Vegan Strike Group is een zeer bekende organisatie die met directe acties in de afgelopen drie jaar 21 stierengevechten heeft verstoord in Spanje en Portugal. Veel van deze acties werden live uitgezonden op de televisie. Enkele voorbeelden van hun verzetsdaden zijn het verstoren van San Fermin in Pamplona en de stierengevechten in Lissabon, Madrid, Cordoba en Sevilla.

Graag nodigen wij u uit om verslag te doen van dit unieke protest, dat illustratief is voor de wereldwijd groeiende weerzin tegen dit wrede volksvermaak. Doorgaans is er in de media alleen aandacht voor het stierenvechten als er gewonden of doden vallen.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech