Solidariteitsdemonstratie in Amsterdam met gearresteerde kameraad beschuldigd van bankonteigening

Nieuws, gepost door: nn op 08/07/2016 07:01:21

Wanneer: 08/07/2016 - 00:49

Gisteravond, 7 juli, gingen we met 60 mensen de straat op om te demonstreren uit woede dat onze anarchistische kameraad, die word verdacht van bankonteigening in Aken Duitsland, afgelopen woensdag werd gearresteerd in Amsterdam.


Er werd een demonstratie gelopen van het centrum van Amsterdam naar het hoofdbureau van de politie waar onze kameraad vastzit. Daar aangekomen werd er ruim een kwartier lawaai gemaakt en zwaarvuurwerk afgestoken. Dat dit niet de laatste solidariteitsactie is met onze gevangen kameraad staat vast. We roepen dan ook iedereen op om op elke mogelijke manier solidariteit te uiten met de gevangenkameraad. Wij zijn woedend!

Al eerder zat onze kameraad 5 maanden in voorarrest maar werd vrijgelaten, zonder aanklacht of voorwaarden omtrent haar vrijlating. De teleurgestelde aanklager ging in beroep en kreeg haar zin: er zal een rechtszaak plaatsvinden (de datum is nog niet bekend). Gister is ze dus wederom gearresteerd. In april 2016 werd er een kameraad in Barcelona gearresteerd op bevel van hetzelfde OM, met vergelijkbare aanklachten: een onteigening die in 2014 plaatshad. Zij is inmiddels uitgeleverd aan Duitsland.

We zijn niet geïnteresseerd in of de kameraad daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de bankovervallen of niet. Onteigening is een ethisch juist en een politiek legitiem middel, een methode van strijd, dat onderdeel is van de geschiedenis van alle revolutionaire bewegingen.

Er zijn geen wettelijke parameters of strategische begrenzingen voor anarchisten om hun solidariteit te uiten met kameraden die geconfronteerd worden met repressie. Dit zijn niet de maatregelen of principes waar we warm van worden. In plaats daarvan is solidariteit een integraal deel van onze strijd, een antwoord op de noodzaak onze vrienden en affiniteiten die te maken met hebben met staatsrepressie te steunen, omdat we onszelf herkennen in hun ideeën en praktijken.

https://solidariteit.noblogs.orgWie: 
nn

Zie ook:

Anarchist comrade arrested 6-7-2016, https://www.indymedia.nl/node/34370 .Wie: 
nn

De geruchtenmachine in de sensatie-pers is inmiddels op volle toeren. Ze spreken alsof het over feiten gaat waar het hier gaat over een verdachte. Er is al een mooie catchy titel bedacht: 'de Pruikenbende' en er wordt gesproken van een 'leidster'. Als je je succes weet te verweren tegen de pogingen van de staat om je te breken ben je "zéér dominant". Om de vervreemding nog een zetje bij de zetten 'zwierf [ze] rond door Europa' zo meld de Gelderlander.

We moeten ons verweren tegen de smerige stemmingmakerij waarbij aannames en fictie worden gemaakt tot feiten, waar de media zich opstelt als wegbereider is een zaak. Waar de media zich leent om de burgerlijke moraal verder te verspreiden voor een stukje sensatie.

Vrijheid voor onze vriendin, onze kameraad!Wie: 
nn

XY 24.06.2015 Überfall Aachener Pax Bank - Aachen City @ 2014
https://www.youtube.com/watch?v=eGbiUI5z4p4Wie: 
nn

Zie ook:

ATM machines demolished in solidarity with comrades accused of expropriation, https://www.indymedia.nl/node/34426

& Zie ook eerder:

Over de arrestatie van een anarchiste in Barcelona op verdenking van onteigeningen in Duitsland, https://www.indymedia.nl/node/32957
Update on Aachen repression, https://www.indymedia.nl/node/33022
Call for solidarity with our comrade imprisoned in Soto del Real Madrid, who is currently facing extradition, https://www.indymedia.nl/node/33535
CALL OUT for extending the solidarity with the imprisoned comrade in Soto del Real, facing extradition, https://www.indymedia.nl/node/33722
LAST MINUTE: CALL OUT FOR SOLIDARITY, https://www.indymedia.nl/node/33726
Letter from comrade facing extradition [BCN], https://www.indymedia.nl/node/33898
[Spanish prisons] Retaliations against comrade accused of expropriation, https://www.indymedia.nl/node/34065
Manifestation at Soto del Real prison [Madrid], https://www.indymedia.nl/node/34173
Solidarity actions in The Hague with comrade imprisoned in Spain on charges of expropriation, https://www.indymedia.nl/node/34186
[Spain] The extradition process has begun!, https://www.indymedia.nl/node/34219
(am*dam) solidariteit met de anarchisten beschuldigd van bankoverval, https://www.indymedia.nl/node/34274 .Wie: 
nn

Vraagje, van iemand die zich niet in extreem linkse cirkels beweegt. Ik heb nog nooit van 'bankonteigening' gehoord en zou graag willen weten wat er met dit geld gebeurd. Is dit voor persoonlijk gebruik of gaat dit naar een goed doel?Wie: 
nn

14/7 solidarity demonstration with 6 juli comrade, https://www.indymedia.nl/node/34531 .Wie: 
nn

6 juli comrade released [pending trial], https://www.indymedia.nl/node/34541 .Wie: 
nn

[Thessaloniki] Solidarity with the anarchist comrades accused of bank robbery in Germany, https://www.indymedia.nl/node/34563 .Wie: 
nn

Some light on the investigation that led to the imprisonment of the comrade arrested on the 13th of April, https://www.indymedia.nl/node/34602 .Wie: 
dirk.schouten@eenvandaag.nl

Beste lezer,

Mijn naam is dirk schouten, journalist bij Eenvandaag TV. Ik ben op zoek naar de mensen uit de Amsterdamse krakerswereld die mij iets kunnen vertellen over X. Ik zal dat nu toelichten.

X zou een bekende zijn in de Amsterdamse krakerswereld, zo begrijp ik uit publicaties. Volgens de Duitse politie is zij betrokken geweest bij een reeks bankovervallen in Duitsland, maar dat is vooralsnog niet bewezen. Toch is op verzoek van de Duitse politie X op 7 juli jl. opgepakt in Amsterdam. Niet veel later is er een demonstratie voor het politiebureau op de Marnixstraat, waar naar verluidt veel mensen uit de krakersscene aanwezig waren. Zij protesteerden tegen haar arrestatie.

Op 8 juli stond er een bericht op de website indynews waarin melding werd gemaakt van de demonstratie. Daarin stond ondermeer de volgende tekst:
" We zijn niet geïnteresseerd in of de kameraad daadwerkelijk verantwoordelijk is voor de bankovervallen of niet. Onteigening is een ethisch juist en een politiek legitiem middel, een methode van strijd, dat onderdeel is van de geschiedenis van alle revolutionaire bewegingen".

Ik ben op zoek naar mensen die mij iets meer kunnen vertellen over X. Zijn er wellicht mensen die aanwezig waren bij die demonstratie die met mij willen spreken? Zijn er andere mensen binnen de kraakbeweging die iets kunnen vertellen over X en de beschuldigingen die er tegen haar zijn gedaan? Kloppen die wel? En tot slot, zijn er mensen die de uitspraak op Indynews ondersteunen? Ik wil graag weten waarom men vindt dat onteigening een legitiem middel is in de strijd. Wat wordt hier mee bedoeld?

Voor alle duidelijkheid, ik wil graag spreken met mensen op achtergrondbasis. Dat zijn vertrouwelijke gesprekken waarvoor geldt dat ik aan niemand vertel dat ze plaatsvinden. Ook zal ik mensen niet citeren als dat direct te herleiden is naar de persoon in kwestie. Ik kom dus niet met snorrende camera’s. Natuurlijk hoop ik wel dat er iemand bereid is om later, al dan niet herkenbaar, ook voor onze camera wil reageren. Ik hoop dat u mij kunt helpen. Dank alvast.

Met vriendelijke groet,

Dirk Schouten
Redacteur justitie EenVandaag

Postbus 1329
1200 BH Hilversum
T: +31 (0)35 671 5609
M: +31 (0)6 5354 7560
@: Dirk.schouten@eenvandaag.nlWie: 
nn

[laatste aanvulling bijgewerkt ivm privacy]Wie: 
nn

Enkele aantekeningen over media en repressie/A few notes on media and repression, https://www.indymedia.nl/node/34949 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech