DEMONSTRATIE WIJ-ZIJN-HIER

Aankondiging, gepost door: nn op 06/07/2016 07:01:40

Wanneer: 07/07/2016 - 09:45

DEMONSTRATIE WIJ-ZIJN -HIER


DEMONSTRATIE WIJ ZIJN HIER

AFGEWEZEN VLUCHTELING HASHIM GMAL VAN DE GROEP WIJ ZIJN HIER OP RAND VAN DOOD.

GROEP VAN 140 WIJ ZIJN HIER VLUCHTELINGEN MOETEN PAND VERLATEN OMDAT DE GEMEENTE AMSTERDAM HET HUIDIGE ONDERKOMEN WIL VERHUREN AAN HET RIJKS VASTGOED DIENST VOOR EEN ONDERKOMEN VAN 1 VAN DE MINISTERIES.

Demonstratie donderdag 7 juli: VG / IND/ STADHUIS
09.45. Verzamelen bij VG. Pieter Calandlaan 1
10.O0 Demonstratie starten en lopen naar de IND op Stadhouderskade 85, 1073 AT Amsterdam
10.45 Rally, toespraken, ritueel bij de IND
11.45 Demonstranten lopen naar het STADHUIS, Amstel 1, Amsterdam
12.30 Rally bij de Gemeenteraad

Wij roepen iedereen op om mee te doen aan het verspreiden van het nieuws over geplande demonstratie op donderdag 7 juli. Er zal een tocht zijn van alle bewoners van de VG (Vluchtgemeente) met aanhang naar IND en naar het Stadhuis.

DE BEHOEFTIGHEID VAN DE GROEP “WIJ ZIJN HIER” IS HOOG!

WIJ ZIJN HIER LUIDT DAAROM BIJ DEZE DE NOODKLOK

HELP / WIJ ZITTEN DIEP IN HET ASIELGAT / WIJ HEBBEN 0 RECHTEN / WIJ WONEN IN NIEMANDSLAND &
WIJ ZIJN VOLLEDIG AANGEWEZEN OP PARTICULIER INITIATIEF OMDAT DE OVERHEID ONS OP STRAAT ZET.
WIJ MOGEN NIET BLIJVEN MAAR WORDEN OOK NIET UITGEZET

Onze Broeder HASHIM GMAL (33 jaar uit Soedan) was zo wanhopig van alle jaren waarin hij geen stap verder kwam en een doelloos leven leidde, dat hij het water in is gelopen. Hij is letterlijk in het ‘asielgat’ verdronken (zelfmoord-poging). Momenteel ligt hij in het ziekenhuis op de intensive care in coma en schommelt op de rand van leven en dood. Hij zal de poging die hij deed waarschijnlijk niet overleven.

Help ons! Hoe krijgen onze jongens, meisjes, vrouwen en mannen weer wat aandacht! Wij zijn kwetsbaar en kampen met psychische problemen die naarmate de tijd verstrijkt, alleen maar toenemen.

Hashim die nu in het ziekenhuis ligt is een typisch geval van een radeloos persoon, die als gevolg van het Nederlandse asielbeleid zijn dood tegemoet is gelopen.

De behoeftigheid van de groep WIJ ZIJN HIER is met name nu erg actueel omdat alle 140 WIJ ZIJN HIER bewoners van het huidige pand, het voormalige stadsdeelkantoor in Amsterdam West, op 1 augustus moeten verlaten. De gemeente wil het gebouw aan het Ministerie van Veiligheid en Justitie verhuren. Althans, dat is de bedoeling van burgemeester Van der Laan! Hoe wrang!

Van de groep vluchtelingen die naar Nederland komt heeft naar schatting 13 tot 25 procent een Posttraumatische Stresstoornis (PTSS) of depressie. Bij Hashim –is het trauma versterkt omdat er geen oplossing leek te zijn voor zijn persoonlijke situatie. Hashim is niet de eerste vluchteling van WIJ ZIJN HIER die door wanhoop gedreven op de rand van de dood komt.

WIJ ZIJN HIER vraagt opnieuw uw aandacht voor onze behoeften
• EEN ONDERKOMEN
• MENTALE ZORG
• VOEDSEL
• GEZONDHEIDSZORG
• TANDARTS ZORG
• ONDERWIJS
• WERK

DE GROEP WIJ ZIJN HIER

Wij, de vluchtelingen van ‘WIJ ZIJN HIER zijn tussen wal en schip terecht gekomen. Wij komen uit Somalië, Eritrea, Ethiopië, Libië, Soedan, Zuid- Soedan en verschillende landen in West- en Centraal-Afrika, zoals Ivoorkust, Centrale Republiek, Burundi en Congo. In de Nederlandse ambtsberichten en in rapporten van Amnesty International, UNHCR en Human Rights Watch wordt de mensenrechtensituatie in deze landen als alarmerend en zorgwekkend omschreven. Wij hebben hier stuk voor stuk een asielaanvraag gedaan, maar onze aanvragen zijn afgewezen. Na afwijzing zijn wij verplicht om Nederland binnen 48 uur vrijwillig te verlaten. Wij kunnen echter niet aan deze verplichting voldoen omdat de landen, waar we naar terug zouden moeten keren, onveilig zijn door oorlog of mensenschendingen. Ambassades weigeren ook herhaaldelijk inreisvisa. Velen van ons zijn voor gruwelijke situaties gevlucht en/of hebben een traumatische vlucht meegemaakt. Vervolgens verkeren velen van ons in Nederland al jarenlang in traumatische situaties. We lopen voortdurend het risico gearresteerd te worden omdat we geen papieren hebben.

Als er een groep vluchtelingen is die uw steun nodig heeft, is het wel onze groep.

De overheid weigert het niet-sluitende asielbeleid te onderkennen en blijft herhalen dat de vluchtelingen die zeggen niet terug te kunnen, weigeren mee te werken aan hun terugkeer. Op dit moment zijn er 62 vluchtelingen van WIJ ZIJN HIER, die eerst waren afgewezen, erin geslaagd een verblijfsvergunning te veroveren. Daarmee wordt aantoonbaar gemaakt dat de beslissingen van de IND om mensen af te wijzen, in veel gevallen onzorgvuldig en onjuist zijn geweest.

AANKONDIGING DEMONSTRATIE
WIJ ZIJN HIER LUIDT BIJ DEZE DE NOODKLOK

Demonstratieschema donderdag 7 juli: VG / IND/ STADHUIS
09.45. Verzamelen bij VG. Pieter Calandlaan 1
10.O0 Demonstratie starten en lopen naar de IND op Stadhouderskade 85, 1073 AT Amsterdam
10.45 Rally, toespraken, ritueel bij de IND
11.45 Demonstranten lopen naar het STADHUIS, Amstel 1, Amsterdam
12.30 Rally bij de Gemeenteraad

Site: http://wijzijnhier.org/
Facebook: https://www.facebook.com/WijZijnHier
Twitter: https://twitter.com/wijzijnhierNL

Tags: vluchteling

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech