27-6-2016: Twee demonstraties tegen politiegeweld en ter nagedachtenis aan Mitch Henriquez

Nieuws, gepost door: AFA Den Haag op 26/06/2016 06:01:30

Wanneer: 26/06/2016 - 12:35

Morgen (maandag 27 juni) is het precies een jaar geleden dat Mitch Henriquez overleed in het Zuiderpark in Den Haag door toedoen van politiegeweld. Henriquez werd doodgewurgd door de politie terwijl hij niets had misdaan. Dagen lang waren er demonstraties en protesten in de Schilderswijk, een wijk die al jaren gebukt gaat onder racistisch politieoptreden en politiegeweld.

Nu, een jaar later, spreken burgemeester en politie vooral over al hun veronderstelde inspanningen om de situatie te verbeteren, maar dat blijkt vooral een PR praatje: in werkelijkheid is er maar weinig veranderd. Aanstaande maandag zijn er dan ook twee demonstraties aangekondigd:

Herdenkingsdemonstratie maandag voor slachtoffers van politiegeweld
Tijd: 17:00
Locatie: Station Den Haag Hollands Spoor

De demonstratie is georganiseerd door een coalitie van activisten en organisatie en aangemeld bij de gemeente. De demonstratie zou in eerste instantie door de Schilderswijk heen gaan, naar het Zuiderpark waar Henriquez een jaar geleden werd vermoord. De burgemeester verbood de route door de Schilderswijk en de demonstratie moet er nu met een grote boog om heen.

Uit de oproep: “Deze maandag wordt er in Den Haag een herdenkingsdemonstratie georganiseerd voor slachtoffers van politiegeweld. Om 17.00 verzamelen we op de plek waar de 17-jarige Rishi Chinandrikasing vier jaar geleden werd doodgeschoten, Hollands Spoor. Hierna lopen we naar het park waar exact een jaar geleden Mitch Henriquez door de politie werd gewurgd. De herdenking is een initiatief van de groep United Activists.”

Meer informatie is te vinden in het Facebook event: https://www.facebook.com/events/884010948393932/

Demonstratie: 1 jaar na de moord op Mitch. No justice, no peace!
Tijd: 20:00
Locatie: Politiebureau de Heemstraat

De demonstratie is georganiseerd door Stop politiegeweld Schilderswijk. In de oproep zeggen ze het volgende: “Maandag is het 1 jaar geleden dat Mitch door de politie werd vermoord in het Zuiderpark in Den Haag. Na de moord op Mitch en alle protesten vorig jaar in de Schilderswijk is er bijna niks veranderd. Politiegeweld en etnisch profileren in de Schilderswijk (en de rest van Nederland) is voor velen nog steeds aan de orde van de dag. Tijd voor actie! Kom maandag om 20:00 naar bureau de Heemstraat in Den Haag om verandering te eisen!” En: “Dat de politie mensen vermoordt en diezelfde politie protesten daartegen kan verbieden is iets waar we ons niet bij neer moeten leggen! Wij demonstreren bij het symbool van politiegeweld en dat is bureau de Heemstraat!”

De volledige oproep vind je hier: https://www.facebook.com/events/280786888942443/

AFA Den Haag vindt het van groot belang om actie te blijven voeren tegen racisme en politiegeweld en roept iedereen op om naar de demonstraties te komen. Nodig al je vrienden en familie uit, verspreid de oproep zoveel mogelijk!

www.afadenhaag.wordpress.comWie: 
nn

Zie ook:

27-6-2016: Herdenk Mitch Henriquez! Rechtvaardigheid voor alle slachtoffers van politiegeweld!, https://www.indymedia.nl/node/34112 .Wie: 
nn

Het rookgordijn van de politie en verbinding in de Schilderswijk, https://www.indymedia.nl/node/34132 .Wie: 
nn

Elf aanhoudingen in Schilderswijk voor negeren demonstratieverbod

VANDAAG, 00:20 BINNENLAND
ANP

In Den Haag zijn elf mensen aangehouden die het demonstratieverbod in de Schilderswijk negeerden. De arrestanten liepen aan het begin van de avond mee in een demonstratie tegen politiegeweld. Aanleiding is de dood van Arubaan Mitch Henriquez, die vandaag een jaar geleden in het Zuiderpark omkwam, toen de politie hem wilde arresteren.

De demonstratie verliep zonder incidenten. De demonstranten liepen vanaf het Hollands Spoor naar het Zuiderpark, waar Mitch Henriquez overleed. Omdat van tevoren protestacties waren aangekondigd via sociale media, werd op gezag van de burgemeester na afloop omgeroepen dat de demonstratie niet op een andere locatie mocht worden voortgezet, ook niet in de Schilderswijk.

Volgens de politie waren de elf arrestanten van plan om toch te gaan demonstreren in de Schilderswijk.

http://nos.nl/artikel/2114001-elf-aanhoudingen-in-schilderswijk-voor-neg...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech