27-6-2016: Herdenk Mitch Henriquez! Rechtvaardigheid voor alle slachtoffers van politiegeweld!

Nieuws, gepost door: nn op 25/06/2016 06:06:50

Wanneer: 25/06/2016 - 17:08

Herdenk Mitch Henriquez!
Rechtvaardigheid voor alle slachtoffers van politiegeweld!

Wat: demonstratie tegen politiegeweld, en herdenking van de moord op Mitch Henriquez
Waar: Den Haag (precieze lokatie en route worden bekend gemaakt)
Wanneer: maandag 27 juni 2016, 17:00-19:30
Georganiseerd door: United activists

Racistisch, onrechtmatig en overdadig politiegeweld kostte recentelijk het leven van de 21-jarige Mitchel Winters in Schiedam. Een jaar geleden, op 28 juni 2015, leidde het tot de moord op Mitch Henriquez. De ‘waakzame en dienstbare’ politie heeft tijdens de aanhouding van Mitch op een muziekfestival zo buitensporig veel geweld gebruikt dat hij geen lucht kreeg, onwel werd en de volgende dag, met bloeduitstortingen over zijn hele lichaam, overleed. Uit autopsie is gebleken dat Mitch is vermoord door de politie die hem dusdanig heeft mishandeld dat hij aan zijn verwondingen en zuurstofgebrek overleden is. De rechtszaak rondom zijn dood loopt nog.

De daders gaan vrijuit, en zoals in de meeste soortgelijke zaken worden de agenten niet veroordeeld voor moord. Ondertussen ligt er een jaar later een wetsvoorstel van minister Van der Steur op tafel dat het onmogelijk maakt om politieagenten als verdachten op te roepen, maar slechts als getuigen. Politiegeweld word hiermee geïnstitutionaliseerd en brengt Nederland als politie- en apartheidsstaat weer een stap dichterbij. Als er geen filmopnames waren gemaakt door toeschouwers was ook de moord op Mitch zeer waarschijnlijk niet aan het licht gekomen en ook in de bodemloze doofpot verdwenen.

Dit kan niet en dit mag niet!

Dit was geen incident. Racistisch politiegeweld, geregeld met dodelijke afloop, vindt structureel plaats en worden structureel in de doofpot gestopt. De moord op Mitch Henriquez is slechts één voorbeeld hiervan. Zo werd Rupert Lodovica afgelopen maart in Eindhoven doodgeschoten. Een dag later werd een Poolse man in Uithoorn door de politie vermoord. Vorige week overleed een Dordrechtenaar in het ziekenhuis nadat hij ‘onwel was geworden’ in de handen van de politie. Vele andere anonieme slachtoffers zijn hen voorgegaan. Ondertussen wordt academisch onderzoek naar etnisch profileren vervalst door de politie, en laten wetenschappers als Joanne van der Leun zich daarvoor gebruiken. Slachtoffers en nabestaanden van slachtoffers worden geïntimideerd om de publiciteit niet op te zoeken. De media zijn lui en afhankelijk en nemen klakkeloos persberichten van de politie over, die met halve waarheden en hele leugens hun geweld proberen goed te praten en onder de tafel te schuiven. Dit zorgt ervoor dat de politie ongestraft kan blijven doorgaan met geweld en moord, zeker met het nieuwe wetsvoorstel van Minister van der Steur.

Tot de dag van vandaag is er nog geen enkele moordende agent veroordeeld; verreweg de meeste worden niet eens vervolgd. Slachtoffers en hun nabestaanden worden daarentegen gecriminaliseerd. Deze week nog werd Cengiz Gürz veroordeeld wegens belediging van de agent die in 2011 zijn zoon heeft vermoord. Hij krijgt een voorwaardelijke celstraf van 3 maanden en hij moet een schadevergoeding van 2000 euro betalen.

Zo zijn er tal van mensen die door politiegeweld dusdanig zijn beschadigd dat het hun leven volledig ontwricht. Neem bijvoorbeeld de 41-jarige jarige Moes Sealiti, vader van twee jonge kinderen, die op 10 oktober 2011 zwaar mishandeld is op het Haagse bureau de Heemstraat waardoor hij zijn beroep niet meer kan uitoefenen en inmiddels is afgekeurd. Ook dit soort geweld blijft onbestraft en heeft een verregaande impact op zijn persoon en zijn gezin.

Iedere dag lopen duizenden mensen het gevaar het volgende dodelijke slachtoffer te zijn van politiegeweld. Mitchel Winters zal niet de laatste zijn. De volgende kan jouw vriend, vader, broer, oom, geliefde of zoon zijn! Het is meer dan genoeg!

Herdenk met ons op 27 juni de moord op Mitch Henriquez, die dan een jaar geleden is. Herdenk met ons de moorden op Mitchel Winters, Jerry Landveld, Rupert Lodovica, Ihsan Gurz, Michael Koomen, Mitch Henriquez, Rinus van Loos, Wensley Udenhout, Rishi Chandrikasing, Mike Stok, Barry Kouwenberg, en de vele andere weerloze slachtoffers van ongestraft zinloos extreem politiegeweld. Wees solidair met alle slachtoffers van dit politiegeweld, racistisch profileren, intimidatie en machtsmisbruik. Eis samen met ons een einde aan politiegeweld en rechtvaardigheid voor alle slachtoffers!

STOP POLITIEGEWELD EN RACISTISCH PROFILEREN!

https://www.facebook.com/events/884010948393932/Wie: 
nn

Gevonden in de #Schilderswijk: Heel Agga haat de politie!

Foto: 


Wie: 
nn

Smeris verbiedt protestmars door Schilderswijk

Een protestmars tegen politiegeweld maandag in Den Haag mag niet door de Schilderswijk. De gemeente staat dat niet toe, meldt Omroep West.

Het is maandag een jaar geleden dat de Arubaan Mitch Henriquez door politiegeweld om het leven kwam. Zijn dood leidde tot dagenlange rellen in de Schilderswijk.

De organisatoren van de demonstratie wilden vanaf het Zuiderpark, waar Henriquez overleed, naar station Hollands Spoor lopen, dwars door de Schilderswijk.

Maar de gemeente staat de voorgenomen route niet toe. "We kunnen dit de bewoners van de wijk niet aandoen", aldus een woordvoerder. Met welk alternatief de organisatie nu komt, is nog niet bekend.

De gemeente heeft wel vaker demonstraties in de wijk verboden. Burgemeester Van Aartsen kondigde twee jaar geleden een demonstratieverbod af in de Schilderswijk na confrontaties tussen voor- en tegenstanders van IS.

http://nos.nl/artikel/2113550-den-haag-verbiedt-protestmars-door-schilde...Wie: 
nn

zaterdag 25 juni 2016, 22:33 uur Verbod demonstratie Schilderswijk
http://www.nporadio1.nl/sportzomer-2016/onderwerpen/363193-verbod-demons...Wie: 
nn

Zie ook:

27-6-2016: Twee demonstraties tegen politiegeweld en ter nagedachtenis aan Mitch Henriquez, https://www.indymedia.nl/node/34118 .Wie: 
nn

Het rookgordijn van de politie en verbinding in de Schilderswijk, https://www.indymedia.nl/node/34132 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech