Aangevallen Turks/Dordtse ‘moskee’ is een broedplaats voor Grijze Wolven

Nieuws, gepost door: nn op 24/06/2016 06:10:47

Wanneer: 24/06/2016 - 21:42

Afgelopen dinsdag werd een Koerdisch gezin aangevallen door een Turkse groep mannen. Dit gebeurde in de Dordtse wijk Wielewijk.

De dochter van de Koerdische gezin was net geslaagd. Naar aanleiding van haar slagen, had het gezin een Nederlandse en een PKK-vlag opgehangen. Dit was een doorn in het oog van de groep Turkse nationalistische aanvallers, die vooral actief zijn in de ‘moskee’ die aangevallen werd. De mannen bestaan vooral uit sympathisanten van de MHP (extreemrechtse grijzewolven) die een bepaalde houding naar Koerden hebben.

Als reactie op de aanval op de Koerdische gezin, is er wraak genomen op de aanvallers. Er worden in diverse nieuwsartikelen en socialmedia pagina’s gebruik gemaakt van woorden als ‘moskee’ en ‘huis van God’.
Kan de moskee in Dordrecht aan de Merwedestraat wel als ‘moskee’ gekwalificeerd worden?

Aan de hand van recente foto’s en identificaties hebben wij kunnen concluderen dat het om een broedplaats voor Grijze Wolven gaat in plaats van een gebedshuis die voor alle Islamitische volkeren bedoeld is.

In de ‘moskee’ zijn er diverse vlaggen van Extreemrechtse Turkse organisaties aangetroffen. De foto’s geven meer de indruk dat het om een buurthuis gaat en niet om een moskee.

Naast de vlaggen die in de ‘moskee’ hangen en de Turkse Grijzewolven die op Facebook bekennen dat ze aanwezig waren, zijn er op andere foto’s sigaretautomaten en een voetbaltafel te zien. Dit wijst er nogmaals op dat deze zogenaamde ‘moskee’ eerder een karakter van een buurthuis heeft.

Er is duidelijk sprake van een broedplaats voor Turkse Grijze Wolven en een vergader- en bijeenkomstruimte voor de geweldadige activiteiten van deze mannen. Volgens aanwezige Koerden heeft niemand de intentie gehad om een moskee aan te vallen. Ze vragen de media dan ook per direct om deze aanval niet als op een moskee naar buiten te brengen, maar eerder een buurthuis voor extreemrechtse Turken.

https://dutchkurds.wordpress.com/2016/06/24/de-aangevallen-turksdordtse-...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech