[M31]nieuwsbericht: kapitalisme is de crisis!

Nieuws, gepost door: persdienst M31 op 29/03/2012 03:01:27

Waar: Utrecht-Overvecht, Netherlands
Wanneer: 31/03/2012 - 23:57

Nog enkele dagen voor de Europese actiedag tegen kapitalisme van 31 maart. In veel Europese steden zal men met tienduizenden op straat komen om te protesteren tegen het kapitalisme en in het bijzonder tegen de noodmaatregelen van het IMF, de ECB en de EU die aan onder andere Griekenland worden opgelegd.


M31-netwerk in Nederland
In Nederland zal er een demonstratie plaatsvinden tegen deze maatregelen én tegen alle bezuinigingsmaatregelen die door Rutte 1 worden genomen. De demonstratie zal beginnen om 14:00 in station Overvecht in Utrecht. Een verzameling demonstranten en organisaties zal dan naar de binnenstad lopen om daar een manifestatie te houden en dag te eindigen met een grote bijeenkomst waar de volgende stappen in de strijd tegen het kapitalisme besproken worden.

In Nederland bestaat het M31-netwerk uit mensen die actief zijn binnen verschillende linkse organisaties of grassroot belangenorganisaties. Deze individuen en groepen zijn verbonden door de overtuiging dat het kapitalisme de eigenlijke oorzaak is van de crisis en dat men samen van onderop de strijd met dit systeem aan moet gaan.

Het M31-netwerk vindt dat een demonstratie het geschikte middel is om onze solidariteit met de mensen uit Griekenland, Portugal en Ierland te tonen en ons verzet tegen het kapitalisme zichtbaar te maken. Het is belangrijk om de straat op te gaan om onze verworvenheden te verdedigen tegen de neoliberale logica. De organisatie heeft dan ook van de gemeente geëist dat men terughoudend zou optreden bij het handhaven van de openbare orde en duidelijk gemaakt dat geen beperkingen van het demonstratierecht zullen aanvaard worden zoals een verbod op vlaggenstokken. De gemeente heeft dit in middels toegezegd. Tijdens de demonstratie zullen enkele sprekers ingaan op het probleem van het kapitalisme, zowel internationaal door een relaas uit Zuid Amerika, als actueel door middel van een schokkend verhaal over de banken en hun bonussen en de verdere uitholling van de sociale woningbouw.

kapitailisme is de crisis
In de mobilisatie voor de Europese actiedag wordt duidelijk vermeld dat het kapitalisme de oorzaak is van de crisis. Noodmaatregelen van het IMF, de EU en de ECB worden dan ook categorisch verworpen, aangezien deze maatregelen als doel hebben het kapitalisme te redden. Er wordt steeds meer macht afgestaan aan de Europese commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationale Monetaire Fonds. Deze instituten staan onder geen enkele vorm van democratische controle en worden niet verkozen. Voor het redden van de economie en het overeind houden van banken zijn de Europese leiders bereid om hun democratische principes opzij te zetten.

De Europese actiedag is een van de eerste stappen in het verzet tegen het kapitalisme en de maatregelen van IMF, ECB en EU. Door internationale samenwerking en discussie wordt de eerste aanzet van een nieuwe samenleving al gegeven onder andere een samenleving gebaseerd op samenwerking van onderop in plaats van concurrentie en racistische zondebokpolitiek. Meer informatie zal terug te vinden zijn bij de diverse informatiestands. Tijdens de afsluitende assemblee, bij het Lucasbolwerk zal er gesproken worden over vervolg stappen in de richting van een sociale en vrije samenleving.

Onvolledig overzicht van berichtgeving over M31 op het internet
http://www.march31.net/nl
http://peterstormschrijft.wordpress.com/2012/03/04/demonstratie-tegen-ka...
http://www.georganiseerde-weldaad.nl/
http://www.kritischestudenten.nl/agenda/m31-europese-actiedag-tegen-kapi...
http://www.vrijebond.nl/tag/m31/
http://www.anarchistischegroepnijmegen.nl/2012/02/31-maart-europese-acti...
http://www.globalinfo.nl/Nieuws/ook-in-nederland-actie-op-31-maart-tegen...
http://tilburg.occupywaarjeookbent.nl/page23.php
http://www.occupynijmegen.org/2012/02/08/occupy-warmt-zich-op-voor-een-w...
http://www.doorbraak.eu/?p=9188
http://twitter.com/#!/M31NL
https://www.facebook.com/March31NL
https://www.facebook.com/events/316790055045931/

Tags: antikapitalisme demonstratie M31


Wie: 
nn

Ter aanvulling: http://anarcho-syndicalisme.nl/wp/?p=1447


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech