hard tegengeluid nodig !!!Pegida komt in Breda demonstreren tegen asielplannen

Aankondiging, gepost door: nn op 28/05/2016 05:12:35

Wanneer: 28/05/2016 - 10:59

Pegida komt in Breda demonstreren tegen asielplannen en dat kan natuurlijk niet doorgaan zonder een hard tegengeluid te laten horen !
door samen op 18 juni een vuist te maken tegen deze islamofobische groepering !


Snor je spandoekken maar alvast op en koop alvast van die vervelende toeters bij je lokale feestwinkel zodat er geen woord van de islamofobische haatzaaiende toespraken verstaanbaar kan zijn op m18 juni in breda
vele ""spontane" autonoom georganizeerde creative acties zijn natuurlijk van harte welkom op 18 juni in breda schrijf hem alvast in je actie agenda en kom "spontaan" met je "samba band" oefenen in breda of maak er een gezellig dagje uit van met je vrienden
dus 18 juni houd je spandoekken en toeters maar paraat want dan maken we samen met jou in breda een harde vuist tegen pegida en hun islamofobische haatzaaierij

bronvermelding: http://www.omroepbrabant.nl/?news/249530722/Pegida+komt+in+Breda+demonst...

Pegida komt in Breda demonstreren tegen asielplannen

BREDA - De anti-islambeweging Pegida komt naar Brabant. Op 18 juni zal de groepering demonstreren in Breda tegen de Brabantse asielplannen. Pegida protesteert al maandenlang in het hele land tegen de komst van asielzoekers naar Nederland, 'maar het is hard nodig dat we nu naar Brabant komen'.

Pegida zal in Breda een demonstratie houden met 'meerdere sprekers', zo legt Edwin Wageveld van Pegida Nederland uit. "Daarna zullen we een ronde lopen door de stad. Dit is al aangevraagd bij de gemeente."

De komst van de groepering is hard nodig, zo zegt Wageveld. "Er lagen al veel verzoeken bij ons om naar Brabant te komen. Maar met de asielplannen van de Commissaris van de Koning Wim van de Donk hebben we besloten nu echt te komen."

'Plannen door de keel geduwd'
Volgens Pegida worden de plannen van de commissaris om 7200 asielzoekers dit jaar nog in Brabant op te vangen, 'door de keel geduwd'. Wageveld: "Heel veel bewoners in Brabant zullen het niet eens zijn met deze plannen. We verwachten dan ook dat er veel mensen komen naar Breda."

Onrustige demonstraties
Het is de tiende keer dat Pegida een officiële demonstratie organiseert in Nederland. Veel van die demonstraties verliepen onrustig. Zo werden er onlangs 54 betogers in Den Haag opgepakt, na een onrustige demonstratie. Het ging hierbij om 'tegendemonstranten' die zich niet aan de regels hielden.

In Amsterdam werden 21 betogers aangehouden. Er onstond ook toen onrust tussen Pegida en tegendemonstranten. Tijdens die demonstratie werden er rookbommen naar de politie gegooid en moest de ME ingrijpen.

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Pegida Nederland, een uit Duitsland overgewaaide islamofobe beweging, heeft de afgelopen maanden geprobeerd om onder de dekmantel van de 'bezorgde burger' hun verwerpelijke racistische gedachtegoed onder de aandacht te brengen. Pegida parasiteert de laatste tijd ook steeds vaker op lokaal protest tegen de komst van vluchtelingen, en wil nu onder het motto 'Nederland zegt nee tegen AZC' een landelijke demonstratie op touw zetten. Lokale protesten tegen vluchtelingen liepen de afgelopen maanden geregeld uit de hand. Opvanglocaties voor vluchtelingen werden aangevallen, maar ook moskeeën werden doelwit van onder andere brandaanslagen en bekladdingen.

In het alsmaar verrechtsende politieke klimaat in Nederland, waar verzet tegen de komst van vluchtelingen steeds radicalere en racistischere uitingen krijgt, is het een gevaarlijke ontwikkeling dat een organisaties als Pegida openlijk de ruimte krijgt om haar verwerpelijke gedachtegoed te verspreiden en te rekruteren. Laat Ze Niet Lopen, een initiatief tegen racisme, roept je daarom ook op om je te verzetten tegen Pegida en zelf actie te ondernemen tegen de komst van rechts-extremistische actievoerders. Organiseer jezelf en je vrienden, fluit ze uit, overstem ze, blokkeer, laat zien dat ze niet welkom zijn! Eerdere demonstraties van Pegida zijn door toedoen van tegenacties altijd vrij beperkt gebleven. Het is aan ons om samen de druk op de ketel te houden en de ruimte voor Pegida zo klein mogelijk te houden!

laten we er samen voor zorgen dat het weer een onrustige dag word voor de pegida's en kom lekker heel spontaan wandelen met je vrienden gewapend met spandoek en/of toetters en sirenes of kom een lekker een lang drum nummertje ten gehoren brengen met je sambaband op 18 juni in breda


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech