Politici niet welkom op studentenmanifestatie

Nieuws, gepost door: nn op 22/03/2012 03:01:02

Wanneer: 22/03/2012 - 13:02

De ASVA studentenunie heeft de woordvoerders van de grote politieke partijen laten weten dat zij vrijdag niet mogen spreken op de studentenmanifestatie op de Dam. Verschillende partijen hebben ASVA verzocht om spreektijd op de manifestatie. “We hebben dat afgewezen omdat we geen platform voor partijpolitiek zijn. Dit keer mogen de politici in het publiek staan en naar de studenten luisteren”, zegt ASVA voorzitter Eline Peters.


Tijdens eerdere studentenmanifestaties was het gebruikelijk dat ook politici de studenten toespraken. De politicus die tegenover de studenten zijn plannen verdedigt, was meestal het beeld dat de journaals en kranten haalde. Peters: “Het imago van de politieke partijen is voor ons niet van belang. ASVA is een studentenvakbond die opkomt voor studentenbelangen en geen platform voor partijpolitiek.”

“Vrijdag draait het om de ervaringen van studenten,” aldus Peters. “De langstudeerboete, de onbetaalbare tweede master en de bezuinigingen op de studiefinanciering hebben ervoor gezorgd dat de dromen van studenten over bijvoorbeeld studeren in het buitenland of het doen van twee studies aan diggelen zijn geslagen. De holle frasen van politici hebben de afgelopen twintig jaar alleen maar bezuinigingen opgeleverd. Alleen voor de bühne tonen zij begrip voor studenten. Het is tijd dat we het omdraaien: ze zijn van harte welkom om tussen de studenten te staan en te luisteren naar hun verhalen.”

Tijdens de manifestatie op 23 maart zullen studenten in het zwart komen om stil te staan bij de vele dromen en mogelijkheden die studenten hadden en die door de nieuwe bezuinigingen de lucht in zijn gegaan. De sprekers zullen mensen zijn die op verschillende manieren de impact van de bezuinigingen voelen. De actie begint om 16.00 uur op de Dam en wordt georganiseerd door de ASVA studentenunie en de studentenraad van de UvA.

Tags: amsterdam demonstratie studentenprotest


Wie: 
nn

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech