NVU niet naar Enschede?

Nieuws, gepost door: nn op 21/03/2012 03:08:34

Wanneer: 21/03/2012 - 20:09

Enkele dagen geleden werd er een persbericht openlijk gepubliceerd met daarin het vermoeden dat de NVU (Nederlandse Volks Unie) wederom haar protest in Enschede zou voeren. Actiegroep Laat Ze Niet Lopen vind het schandalig dat de gemeente geen openheid geeft over zaken en roept de Enschedese bevolking op tot actie en reactie. Maar komt de NVU nu wel of niet naar Enschede?

De gemeente verklaard inmiddels van niet. Burgemeester van Oudsten geeft aan dat Laat Ze Niet Lopen het bij het verkeerde eind heeft en dat de NVU helemaal niet naar Enschede komt. Althans, nog niet. Indien er alsnog een kennisgeving binnenkomt binnen de in de APV bepaalde tijd dient van Oudsten deze op dezelfde manier af te handelen als elke andere demonstratie. Oordelen op inhoud ligt immers niet in zijn recht.

Tevens geeft van Oudsten te kennen dat ze zich zijn aan het beraden op mogelijke stappen tot verwijdering van het gewraakte artikel van Laat Ze Niet Lopen.

Waar de protestmars van de NVU dan wel plaats vind is nog niet bekend. In Purmerend worden er huis aan huis flyers verspreid vanuit NVU leden of sympathisanten, maar een duidelijk signaal voor een demonstratie op 31 maart is er nog niet. Wel is er inmiddels een lied geschreven door Constant Kusters (als verbastering van het lied ''Zwarte Soldaten'') dat dient te worden ingestudeerd om ''de tegenstanders luid en duidelijk te overstemmen''.

''De strijd is ontbrand,
verdeeldheid moet weg
in ons schoon Nederland,
nu zijn wij nog geknecht.
De nieuwe geest breekt baan,
wij zijn dus paraat,
laat d'Antifa maar slaan,
wij blijven op de straat.
Kom kameraad, toon een daad,
voor ons Volk en Land, waar het om gaat.

Want wij zijn de Zwarte Soldaten,
met Constant Kusters zijn wij in 't gevecht.
Daarom zijn wij de Zwarte Soldaten,
want wij strijden voor vrijheid en voor recht.
Wij strijden tegen het Marxisme,
Rood front, Liberalisme,
want ons volk moet in vrijheid weer leven,
dat is onze taak en heilig recht,
daarom zijn wij de Zwarte Soldaten
met Constant Kusters zijn wij in 't gevecht.''

Tags: Enschede LZNL NVU


Wie: 
nn

Hou ajb op met deze onzin! Get a life.Wie: 
Laat ze niet lopen!

(http://laatzenietlopen.blogspot.com/2012/03/demonstratie-nvu-31-maart-wa...)

De extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) heeft voor 31 maart een demonstratie/manifestatie aangekondigd, maar wil de locatie pas enkele dagen voor de demonstratiedatum prijsgeven. Dit is onderdeel van de nieuwe tactiek van NVU-voorman Kusters, die heeft gezegd samen met de betreffende gemeente en politie de locatie zo lang mogelijk geheim te willen houden zodat tegenstanders geen tijd hebben een tegenprotest te organiseren.

LaatZeNietLopen heeft vervolgens gekeken welke steden voor de NVU een mogelijkheid zouden kunnen zijn en is navraag gaan doen. Verschillende bronnen maakte dat aannemelijk dat het Enschede zou worden. Bovendien had Kusters na de demonstratie van 28 mei 2011 in Enschede aangegeven ooit terug te komen voor wraak, honderden mensen prostesteerde toen tegen de NVU, wat er voor zorgde dat de route werd ingekort en een aantal spreekpunten werd afgelast. Wij vroegen de gemeente Enschede herhaaldelijk of ze een aanvraag van de NVU voor de 31ste binnen hadden, maar we kregen geen antwoord.
Uiteindelijk besloten we via de media ons vermoeden publiek te maken en de burgemeester tot openheid te dwingen. Dat heeft geholpen; de gemeente heeft inmiddels stellig aangegeven geen demonstratie-aanvraag van de NVU binnen te hebben.

Dat schept duidelijkheid zou je zeggen, maar de NVU kan nog steeds Enschede voor ogen hebben als locatie. Voor een demonstratie kunnen zij tot 48 uur van te voren een melding maken bij de gemeente. Laten we hopen dat de burgemeester in dat geval direct voor openheid kiest en niet meegaat in de door de NVU gewenste geheimhouding.

In Helmond (NVU demonstratie op 1 oktober 2011) besloot de burgemeester onder één hoedje te spelen met de NVU en pas op het laatste moment de locatie openbaar te maken. Bewoners van de wijk Brouwhuis werden verrast door de nazi-mars en de zeer vergaande maatregelen van de politie en waren woedend op de burgemeester, die later mede door deze toestand zou aftreden.

Het is dus onduidelijk waar de NVU 31 maart haar nazi-optocht zal houden. LaatZeNietLopen blijft nauwlettend de mogelijkheid van Enschede in de gaten houden maar sluit nadrukkelijk andere steden niet uit. We vragen iedereen die aanwijzingen heeft contact met ons op te nemen. En doen een appel aan alle burgemeesters van Nederland om niet mee te gaan in wens van Kusters om de stad of locatie van de NVU-mars geheim te houden.

Laat ze niet lopen!

www.laatzenietlopen.nl
info@laatzenietlopen.nl
facebook.com/laatzenietlopen
twitter.com/laatzenietlopen


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech