uitspraak bodemprocedure : geen ontruiming van ADM terrein

Nieuws, gepost door: nn op 07/01/2016 01:03:39

Wanneer: 07/01/2016 - 15:53

Geen ontruiming ADM

Amsterdam, 07 januari 2016

De krakers van het ADM-terrein in het Westelijk Havengebied hoeven niet te vertrekken. Dat heeft de rechtbank Amsterdam gisteren bepaald in een rechtszaak die de eigenaren hadden aangespannen tegen de 124 bewoners.

Het vastgoedbedrijf Chidda B.V. kocht het ADM terrein in 1997 om daar een scheepswerf te vestigen. Kort daarna werd het gekraakt. Sindsdien wonen er meer dan honderd mensen en zijn er veertig bedrijven en stichtingen gevestigd. Vorig jaar sloot Chidda huurovereenkomsten af met Koole Maritiem B.V. die het terrein en bijbehorende waterperceel wil gaan gebruiken als scheepswerf en haven. Om de huurovereenkomsten te kunnen nakomen is ontruiming van het terrein noodzakelijk.
Onvoldoende concreet

De rechter weegt het belang van de bewoners en de gebruikers om op het terrein te blijven wonen en werken zwaarder dan het belang van de eigenaren op ongestoorde uitoefening van het eigendomsrecht.

Volgens de rechtbank zijn de plannen van Koole en Chidda nog onvoldoende concreet en reëel. Er zijn slechts voornemens gepresenteerd en met de aanvraag van de benodigde vergunningen is nog niet begonnen. Omdat de procedure voor de vergunningen lang kan duren bestaat het risico dat het terrein nog ongerechtvaardigd lang leeg blijft staan. De kans is ook aanwezig dat de plannen helemaal niet doorgaan. Daartegenover staat het belang van de bewoners. Een aantal daarvan woont al lange tijd op het terrein (sommigen zijn er geboren) en in de loop der jaren is er een gemeenschap ontstaan.
De ontruiming zal voor hen grote gevolgen hebben.
Kortgeding

Op 13 juli vorig jaar wees de Amsterdamse voorzieningenrechter de vordering tot ontruiming van het terrein ook al af vanwege het ontbreken van het spoedeisend karakter. Daarop spanden de eigenaren een bodemprocedure aan.

https://adm.amsterdam/

https://www.rechtspraak.nl/Organisatie-en-contact/Organisatie/Rechtbanke...Wie: 
nn

Vrijplaats ADM wint ook bodemprocedure

De krakers van het ADM-terrein in het Amsterdamse Westelijk Havengebied hoeven niet te vertrekken. Dat heeft de rechtbank Amsterdam woensdag bepaald in een rechtszaak die de eigenaren hadden aangespannen tegen de 124 bewoners.

http://www.ravage-webzine.nl/2016/01/07/vrijplaats-adm-wint-ook-bodempro...


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech