Kom deze donderdag rotte eieren gooien naar de gevel van de Balie!

Nieuws, gepost door: de Naamloze Vennootschap op 19/03/2012 03:06:05

Wanneer: 22/03/2012 - 18:48

Afgelopen vrijdag gaf Theodor Holman een interview waarin hij aangaf zich verwant te voelen met Anders Breivik, waarin hij voorstelde om Oost Europeanen verrot te schoppen en neer te schieten, en waarin hij moslims met fascisten vergeleek. Dit alles om reclame te maken voor zijn theaterstuk over Geert Wilders en Anders Breivik dat deze donderdag in première gaat bij de Balie.

Afgelopen vrijdag gaf Theodor Holman een interview waarin hij aangaf zich verwant te voelen met Anders Breivik, waarin hij voorstelde om Oost Europeanen verrot te schoppen en neer te schieten, en waarin hij moslims met fascisten vergeleek. Dit alles om reclame te maken voor zijn theaterstuk over Geert Wilders en Anders Breivik dat deze donderdag in première gaat bij de Balie. Wie denkt dat dit een vreemde ontwikkeling is, moet weten dat de voormalige progressieve denktempel inmiddels een volledige volte face heeft gemaakt. Onder de bezielende leiding van Youri Albrecht is het verworden tot een society club voor de vrienden van Theo van Gogh waar zij op publieke kosten kunnen schuimbekken over de vermeende Islamisering van de samenleving. Youri Albrecht en De Balie zijn overigens niet alleen gastheer maar tevens opdrachtgever en financier van het theaterstuk. Kritiek van mensen die vinden dat het oproepen tot geweld en verheerlijken van terreur geen publiek podium verdient, werd door Youri Albrecht gepareerd met de opmerking dat het “intolerant” en “kortzichtig” is om de vrije meningsuiting van columnisten en debatcentra te beknotten.

De al jaren voortdurende rechtse, gewelddadige en racistische retoriek van Holman, wordt alom geaccepteerd omdat het zogenaamd ironisch zou zijn. Dit betekent dat de meest abjecte dingen gezegd mogen worden, als het maar met een knipoog is. Het is tijd om nu een eindelijk een keer stelling te nemen.

Hoe de ironische haatretoriek van Holman en de Balie-kliek van repliek te dienen, als de politiek correcte reflex precies is waar zij op hopen? De enige oplossing is ironie met ironie te bestrijden. Wij roepen daarom op om uw weerzin kenbaar te maken door op ironische wijze eieren te komen gooien.

Hoe gooit men een ei op ironische wijze? Dat gaat als volgt. Neem een ei, het liefst behoorlijk over datum en met een stevig doorontwikkelde zwavelgeur. Gooi het op een niet nader bepaald symbool van onttakeld denken, in dit geval de gevel van de Balie. Belangrijk in deze is in het bijzonder de oogopslag bij het gooien. Gooi het met een knipoog. Verfijnde ideologische nuances worden geuit via de keuze voor het linker of rechteroog en de relatieve stand van de wenkbrauwen. De gooi wordt desgewenst gevolgd door een goedmoedig schouderophalen. Hiermee wordt op vriendelijke wijze gecommuniceerd dat het getroffen doelwit het verrotte ei niet moet interpreteren als een belediging maar als een verlangen om “in debat te treden” met het theaterstuk en De Balie. Een beetje zoals Holman dat doet met de Islam. Het ei moet natuurlijk niet gezien worden als een poging tot censuur, eerder als een verdere ontwikkeling van de vrije meningsuiting. U wilt tenslotte ook uw ei kwijt en daar heeft u alle recht toe. Het kan zijn dat dit verlangen te participeren in het debat verkeerd geïnterpreteerd wordt. Mits de techniek op juiste wijze wordt toegepast, is de schuldkwestie echter een uitgemaakte zaak. De oorzaak van alle consternatie ligt bij het gebrek aan humor en relativeringsvermogen van het doelwit. Vermeldt desnoods dat het ei niet letterlijk geïnterpreteerd moet worden. Het is een figuurlijk ei, dat de gevel van de Balie siert.

Wij roepen iedereen op om komende donderdag half acht naar de Balie te komen om op ironische en lichtzinnige wijze rotte eieren naar de gevel te gooien. Deze oproep is natuurlijk niet letterlijk zo bedoeld. U kunt het uiteraard wel zo interpreteren, maar daar kunnen wij helaas niets aan doen.

Net als Theodor Holman, staan wij niet in voor de gevolgen van onze woorden.

de Naamloze Vennootschap

Meer weten? zie: https://denaamlozevennootschap.wordpress.com/Wie: 
imc-nl

Er is een aparte discussie-pagina!

Ram dus niet direct op die aanvullingen-knop (die is bedoeld voor aanvullingen), maar dump je al dan niet vrije mening hier...

Alvast bedankt!


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
vanhetgoor

Deze reactie is verwijderd omdat die niet aan de spelregels voldoet.Wie: 
nn

Onderstaand commentaar van Geenstyl kon niet uitblyven:

Eieren gooien naar Holman, Breivik en Wilders

Op Indymedia wordt opgeroepen om komende donderdag eieren te gooien in De Balie in Amsterdam. Dan wordt namelijk het toneelstuk van Theodor Holman over Breivik en Wilders gespeeld. En dat moet stuk, volgens Indymedia. Totaal verpest worden door de voorstelling te saboteren. Want vrijheid van meningsuiting telt alleen als de mening bevalt. Aldus de methodiek der rotatie van socialistisch Nederland.

Of, zoals zij zelf stellen in een semantisch betoog over letterlijke en figuurlijke eieren: "Wij roepen iedereen op om komende donderdag half acht naar de Balie te komen om op ironische en lichtzinnige wijze rotte eieren naar de gevel te gooien. Deze oproep is natuurlijk niet letterlijk zo bedoeld. U kunt het uiteraard wel zo interpreteren, maar daar kunnen wij helaas niets aan doen. Net als Theodor Holman, staan wij niet in voor de gevolgen van onze woorden."

Juist. Werd er opgeroepen tot ordeverstoring toen imam al-Haathaat optrad in De Balie? Nee. Dat moest kunnen. En terecht. Enige kanttekening was de vraag waarom je vrijheid van meningsuiting zou gebruiken om iemand die geweld tegen homo's, vrouwen en joden goedkeurt. Soit, lul maar een eind uit je haatbaard.

Het toneelstuk van Holman is echter geen spreekbeurt van, maar over een sektarische religio met haatteksten. Een abstract analytische uiteenzetting over kwaad, keuzes en menselijk handelen, geen oproep tot het doodschieten van PvdA jonkies.

Maar dat past niet in het ordentelijke wereldbeeld van de krakerskerk die Indymedia heet. Zoals wel vaker mogen onwelgevallige meningen en lastige vraagstukken van alle fatsoenlijke, socialistische en progressieve mensen in dit land keihard kapot gemaakt worden. Geweld, ordeverstoring en sabotage zijn dan ineens wel toegestaan. Eng.

http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2012/03/eieren_gooien_naar_holman_b...


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn


Wie: 
nn

http://twitpic.com/8zv4cp

er is in totaal 1 eiergooier op komen dagen, althans volgens het nieuws... maar die liet zijn eitjes blijkbaar vallen.Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech