Neonazi's op herhaling in Enschede!

Nieuws, gepost door: www.laatzenietlopen.nl op 19/03/2012 03:07:18

Wanneer: 19/03/2012 - 07:49

De Nederlandse Volks-Unie (NVU) heeft voor haar demonstratie van zaterdag 31 maart 2012 vermoedelijk haar oog wederom op Enschede laten vallen.

We zeggen vermoedelijk omdat de NVU in samenwerking met de burgemeester van Enschede en de politie Twente dit strikt geheim willen houden na het debacle van de vorige keer. Voor LaatZeNietLopen (LZNL) zijn er echter voldoende aanwijzingen om aan te nemen dat Enschede een reële kans maakt op een nieuw bezoek van deze neonazi's. Niet in de laatste plaats omdat de gemeente Enschede, in tegenstelling tot andere potentiële locaties, ondanks herhaaldelijk verzoek van LZNL om openheid hierover, in alle talen zwijgt over de komst van de NVU. Hiermee negeren ze volstrekt de belangen van de inwoners van Enschede.

Op 28 mei 2011 beleefden de neonazi’s benauwde ogenblikken toen door de massale aanwezigheid van tegen racisme en fascisme protesterende Enschede’ers en andere Twentenaren de route moest worden gewijzigd en ingekort en de NVU in recordtijd weer uit Enschede vertrokken was. Voorzitter Kusters van de NVU diende een klacht in bij de politie Twente, maar dat werd niks. De NVU wil nu wraak en zal tot de tanden gemotiveerd opnieuw proberen hun mars door woonwijken in Enschede te houden.

Dat de burgemeester en politie dit geheim houden is onaanvaardbaar. Inwoners van Enschede, en zeker de bewoners van de straten en wijken waar de NVU doorheen gaat marcheren moeten geïnformeerd worden en de mogelijkheid krijgen om bezwaar te maken en/of te protesteren. Daarnaast is het leed niet te overzien als bewoners plots, als een overal, te maken krijgen met groepen neonazi’s in hun straten op zaterdag 31 maart. Burgemeester en politie van Enschede zweren samen met de NVU en gaan mee in de totale provocatie van de neonazi’s om op zaterdag 31 maart Enschede op stelten te zetten met hun overvaltactiek.

Wij roepen alle inwoners van Enschede op om hun burgemeester te dwingen openheid van zaken te geven, hun gekozen raadsleden aan het werk te zetten en hun favoriete media in te zetten om informatie los te krijgen!

LaatZeNietLopen

Kijk voor een artikel over wat de NVU doet tussen demonstraties door op www.laatzenietlopen.nl

+++

Laat ze niet lopen!
info@laatzenietlopen.nl
www.laatzenietlopen.nl
www.twitter.com/laatzenietlopen
www.facebook.com/laatzenietlopen
www.youtube.com/laatzenietlopen
vimeo.com/laatzenietlopenWie: 
nn

http://www.twentefm.nl/streeknieuws/28387/0/mogelijk-demonstratie-van-nv...

hopelijk sturen vele burgers van Enschede een bericht naar de gemeente om opheldering te vragenWie: 
nn

''LaatZeNietLopen roept alle inwoners van Enschede op de burgemeester tot openheid te dwingen. NVU-voorzitter Constant Kusters meldt dat zijn beweging de demonstratie stilhoudt tot een dag ervoor. Volgens een gemeentewoordvoerder heeft de gemeente Enschede nog geen brief over een demonstratiedatum van de NVU ontvangen''

http://www.tvenschedefm.nl/nl/nieuws.php?BasicNieuwsItemID=8736

de laatste zin zegt dat de gemeente enschede van niks weet over de 31ste?


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
Laat ze niet lopen!

(zie: http://laatzenietlopen.blogspot.com/2012/03/demonstratie-nvu-31-maart-wa...)

De extreemrechtse Nederlandse Volks-Unie (NVU) heeft voor 31 maart een demonstratie/manifestatie aangekondigd, maar wil de locatie pas enkele dagen voor de demonstratiedatum prijsgeven. Dit is onderdeel van de nieuwe tactiek van NVU-voorman Kusters, die heeft gezegd samen met de betreffende gemeente en politie de locatie zo lang mogelijk geheim te willen houden zodat tegenstanders geen tijd hebben een tegenprotest te organiseren.

LaatZeNietLopen heeft vervolgens gekeken welke steden voor de NVU een mogelijkheid zouden kunnen zijn en is navraag gaan doen. Verschillende bronnen maakte dat aannemelijk dat het Enschede zou worden. Bovendien had Kusters na de demonstratie van 28 mei 2011 in Enschede aangegeven ooit terug te komen voor wraak, honderden mensen prostesteerde toen tegen de NVU, wat er voor zorgde dat de route werd ingekort en een aantal spreekpunten werd afgelast. Wij vroegen de gemeente Enschede herhaaldelijk of ze een aanvraag van de NVU voor de 31ste binnen hadden, maar we kregen geen antwoord.
Uiteindelijk besloten we via de media ons vermoeden publiek te maken en de burgemeester tot openheid te dwingen. Dat heeft geholpen; de gemeente heeft inmiddels stellig aangegeven geen demonstratie-aanvraag van de NVU binnen te hebben.

Dat schept duidelijkheid zou je zeggen, maar de NVU kan nog steeds Enschede voor ogen hebben als locatie. Voor een demonstratie kunnen zij tot 48 uur van te voren een melding maken bij de gemeente. Laten we hopen dat de burgemeester in dat geval direct voor openheid kiest en niet meegaat in de door de NVU gewenste geheimhouding.

In Helmond (NVU demonstratie op 1 oktober 2011) besloot de burgemeester onder één hoedje te spelen met de NVU en pas op het laatste moment de locatie openbaar te maken. Bewoners van de wijk Brouwhuis werden verrast door de nazi-mars en de zeer vergaande maatregelen van de politie en waren woedend op de burgemeester, die later mede door deze toestand zou aftreden.

Het is dus onduidelijk waar de NVU 31 maart haar nazi-optocht zal houden. LaatZeNietLopen blijft nauwlettend de mogelijkheid van Enschede in de gaten houden maar sluit nadrukkelijk andere steden niet uit. We vragen iedereen die aanwijzingen heeft contact met ons op te nemen. En doen een appel aan alle burgemeesters van Nederland om niet mee te gaan in wens van Kusters om de stad of locatie van de NVU-mars geheim te houden.

Laat ze niet lopen!

www.laatzenietlopen.nl
info@laatzenietlopen.nl
facebook.com/laatzenietlopen
twitter.com/laatzenietlopen


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech