Actie tegen de uitverkoop van de Scheveningse haven

Nieuws, gepost door: nn op 12/03/2012 03:07:30

Wanneer: 12/03/2012 - 19:01

Vandaag protesteren er tientallen mensen tegen de “uitverkoop” van de Scheveningse haven. Activisten zullen het dak van de toegangspoort van het Norfolkterrein bezetten met een spandoek met de tekst: “de haven in de uitverkoop”. Ook worden er flyers en koffie uitgedeeld aan de bezoekers van de informatieavond.

Stop de uitverkoop van de haven!

“Norder wil van Scheveningen een yuppenparadijs maken en hier zijn de Scheveningers de dupe van”

Vandaag protesteren er tientallen mensen tegen de “uitverkoop” van de Scheveningse haven. Activisten zullen het dak van de toegangspoort van het Norfolkterrein bezetten met een spandoek met de tekst: “de haven in de uitverkoop”. Ook worden er flyers en koffie uitgedeeld aan de bezoekers van de informatieavond.

Aanleiding voor dit protest is het bezoek van wethouder Marnix Norder (PvdA) aan het Norfolkterrein om hier zijn fatale plannen voor de Scheveningse haven toe te lichten. Samen met Malherbe vastgoed en ASR vastgoed wil wethouder Norder de Scheveningse haven “ontwikkelen” tot een goudkust voor mensen met veel geld, waar luxe zeiljachten en vijfsterrenhotels de sfeer gaan verzieken.

Niemand zit te wachten op deze plannen. De Scheveningse bevolking niet, de reders niet en de meeste andere gebruikers van de haven ook niet. De markt voor luxe woningen is ingestort en terwijl er een economische crisis woedt leggen de plannen een bom onder de bedrijvigheid in de haven. Wij demonstreren tegen de asociale en ondemocratische wijze waarop de gemeente de mooiste plekken in de haven verpatst aan slechts op winst beluste projectontwikkelaars.

Malherbe en ASR zijn ook verantwoordelijk voor het met veel leegstand kampende Nautisch Centrum. Ook voor dit project moesten scheepswerven en andere bedrijven verdwijnen uit de haven. Het is een schande dat de gemeente nu met dezelfde partijen verder gaat en de haven verder wordt ontmanteld. Van een levende werkhaven die vier seizoenen bruist wordt de haven verder getransformeerd in een doods woongebied met nutteloos dobberende bootjes voor de deur.

Terwijl de gemeente hard bezuinigt en mensen hun baan kwijt raken wordt 20 miljoen euro gemeenschapsgeld besteed aan onrealistische plannen. Ook de betrokkenheid van Vestia bij de plannen roep vragen op. Een "sociale huisvester" die op de rand van een faillissement staat en een falende directeur met 3,5 miljoen laat weglopen, terwijl de huurders de klappen mogen opvangen. En dat mag gaan bouwen in Scheveningen? Belachelijk!!

De havengebonden bedrijvigheid heeft zich na het vertrek van de Norfolk Line spectaculair hersteld. Ook de creatieve sector en de surfsport zijn sterk gegroeid en zorgen het hele jaar door voor reuring in de haven. Maar daarvoor is in de prestigeuze plannen van de gemeente geen plaats meer. De haven moet kapot voor luxe bouwprojecten en dwaze toeristische plannen als een kabelbaan waar niemand in Scheveningen op zit te wachten.Wie: 
nn

Foto's:

Foto: 


Wie: 
nn

Actie, Kritiek en vele vragen tijdens inloopavond over havenplannen
http://www.ons-scheveningen.nl/forumeen/index.php?topic=72.msg1741#msg1741


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech