Gaza 1 jaar later: Stop de blokkade, stop de bezetting!

Aankondiging, gepost door: nn op 09/07/2015 07:02:42

Waar: De Dam, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 11/07/2015 - 13:30

Kom zaterdag 11 juli om 13.30 uur naar de Dam in Amsterdam om te laten zien en horen dat wij achter de Palestijnen staan. En neem al je vrienden en familieleden mee. Stop de genocide op Gaza! Stop de blokkade! Stop de bezetting van Palestina!


Afgelopen zomer hebben we met duizenden tegelijk in heel Nederland duidelijk gemaakt dat wij de aanvallen op Gaza niet pikken. We gingen bijna wekelijks de straat op om te demonstreren tegen de gruwelijke aanvallen waarbij duizenden Palestijnen werden vermoord. Bij de aanvallen raakten ook honderdduizenden Gazanen dakloos.

We zullen de zomer van 2014 nooit vergeten. We zullen de portretten van de gruwelijk verminkte kinderen die we op onze borden en spandoeken droegen nooit vergeten. We weten nog hoe ze heten, hoe oud ze waren.

De hartverscheurende beelden van wanhopige moeders en vaders in Gaza die afscheid moesten nemen van hun kinderen staan op ons netvlies gegrift. We hadden ontzag en respect voor hun innerlijke kracht, toen ze de kleine lichaampjes van hun kinderen, gewikkeld in witte lakens, kusten en tegen zich aandrukten.

Deze moeders, vaders en kinderen werden het toonbeeld van Palestijns moed, martelaarschap en verzet. Want de begrafenisstoet van de martelaren van Gaza liep van Gaza tot aan Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht, Parijs, London, Dublin, Caracas, New York, Teheran, Rabat, Istanbul en nog vele andere steden.

Het was toen ook Ramadan. En terwijl moslims in Nederland zo goed en kwaad als het kon probeerden te genieten van deze heilige maand, gingen de gedachtes massaal uit naar Gaza. In de hitte van de Rotterdamse zon, schreeuwden vastende en niet vastende demonstranten hun longen uit hun lijf. Want we wisten dat met de steun van onze regering, onze broeders en zusters in Gaza zijn vermoord, afgeslacht, of wees zijn geworden. Met medeplichtigheid van onze regering leven hele families in Gaza vandaag de dag op straat of in kapotgeschoten gebouwen.
En nu, bijna 1 jaar verder, is de situatie in Gaza verschrikkelijker dan ooit. De overlevenden zitten letterlijk opgesloten in de ruïne van de aanvallen waar zij dagelijks worden geconfronteerd met de nachtmerrie van afgelopen zomer en elke dag worden herinnerd aan het feit dat ‘Israël’ niet gestraft wordt.

Nederland lijkt totaal blind voor mensenrechtenschendingen en steunt liever de bezetting van Palestina die al bijna 70 jaar duurt, in plaats van dat zij zich aansluit bij het groeiende verzet tegen de bezetting van Palestina.

- Wij eisen dat de Nederlandse regering aan de juiste kant van de geschiedenis gaat staan. We eisen dat Nederland als thuisbasis van het Internationaal Recht het voortouw neemt in de opheffing van de blokkade van Gaza.
- Wij eisen ook dat Egypte de grensovergang met Gaza permanent opent en de toevoer van voedsel, medicijnen, bouwmaterialen voor wederopbouw én personenverkeer weer mogelijk maakt.
- Wij eisen dat de Nederlandse regering al haar politieke, economische en juridische middelen gebruikt om druk uit te oefenen op 'Israël' opdat per direct én permanent alle militaire aanvallen op Gaza stoppen. Ook de drone aanvallen die het nieuws niet halen.
- Wij eisen dat Nederland alle militaire, economische en diplomatieke banden met 'Israël' breekt. We eisen een complete boycot van 'Israël' door de Nederlandse overheid en doen een beroep op het Nederlandse bedrijfsleven en pensioenfondsen om hun investeringen in 'Israël' terug te trekken.

Om die reden gaan we opnieuw de straat op voor Gaza. Dat zijn we de slachtoffers van afgelopen zomer schuldig, maar vooral ook de vaders, moeders, broertjes en zusjes die dit gruwelijke hoofdstuk in de voortdurende Nakba hebben overleefd. We zijn jullie niet vergeten en we zullen jullie nooit vergeten!

Kom zaterdag 11 juli om 13.30 uur naar de Dam in Amsterdam om te laten zien en horen dat wij achter de Palestijnen staan. En neem al je vrienden en familieleden mee. Stop de genocide op Gaza! Stop de blokkade! Stop de bezetting van Palestina!

https://www.facebook.com/events/1660964567472223/Wie: 
nn

UPDATE PROGRAMMA GAZA 1 JAAR LATER

13.30 uur Palestijnse rap van Zeeko
13.35 uur Mohammed Matar, Palestijnse activist uit Gaza
13.40 uur Abulkasim Aljaberi, Back to Palestine
13.45 uur Sarah, Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina
13.50 uur Kno'Ledge Cesare, Dichter en social critic
13.55 uur Dyab Abou Jahjah, oprichter Movement X
14.00 uur Ayala, Voormalig Israëlische en activiste voor de Palestijnse strijd
14.05 uur Appa, Motivational speaker en activist
14.15 uur AANVANG MARS
15.45 uur TERUG OP DE DAM

LOOPROUTE
Aansluitend aan de podiummanifestatie is er vanaf 14.15 uur een mars door het centrum van Amsterdam. Op bijgevoegde kaart zie je de route van de mars.

VOORSCHRIFTEN VAN DE POLITIE
Een mededeling vanuit de politie: een vlag van verzetsbeweging Hamas of leuzen met steun aan Hamas wordt door de politie niet toegestaan. Als iemand met een Hamas vlag begint te zwaaien wordt deze door de politie ingenomen en wordt de persoon eventueel aangehouden.
De regels rondom Hamas zijn absoluut niet het standpunt van Back to Palestine of Youth for Palestine. Wij vinden dit regelrechte censuur, maar zijn het als organisatie verplicht jullie te melden. Zodat je zaterdag niet voor verrassingen komt te staan.

RAMADAN
Het wordt zaterdag 27 graden. Voor de niet vastende strijders onder ons is het aan te raden om ervoor te zorgen dat je voldoende water bij je hebt. Vast je wel dan raden we je aan te denken aan bescherming tegen de zon in de vorm van een petje, hoofddoek, paraplu oid. We wensen onze vastende strijders alvast veel sabr toe!
Er zijn zaterdag ordehandhavers aanwezig die EHBO kunnen verlenen, maar extra EHBO versterking kunnen we goed gebruiken. Dus heb jij een EHBO diploma en wil je aanstaande zaterdag komen helpen? Stuur ons dan een privébericht, dan nemen we direct contact met je op.

BELGEN
Belgische strijders onder ons kunnen al demonstrerend naar Amsterdam reizen. Er vertrekt namelijk zaterdagochtend om 09.30 uur een autokaravaan van Palestina strijders Antwerpen naar Amsterdam. Een superinitiatief van Antwerp4Palestine en een mooie gelegenheid om te carpoolen als je zonder vervoer zit. Meer informatie over de autokaravaan vind je hier: https://www.facebook.com/events/413561335495617/

VERKOOP MATERIALEN
Let op: Verkoop van materialen of collecteren op de demonstratie, dient gemeld te worden bij de organisatie. Stands die niet zijn aangemeld worden door de ordehandhavers verzocht zich naar een andere locatie, buiten het demonstratiegebied te verplaatsen. Dus wil je aan een stand of een tent een vlag een boek of wat dan ook verkopen, stuur dan een bericht naar b2palestine@gmail.com.Wie: 
nn

Route voor de demo:

Foto: 


Wie: 
nn

Zie ook korte reflectie + video: 'FREE PALESTINE demo & overheidscensuur', https://www.indymedia.nl/node/28750 .


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech