Ludiek protest om wreed dolfijnencircus te laten sluiten

Aankondiging, gepost door: EDEV - Een DIER Een VRIEND en Dolphinmotion op 05/03/2012 03:02:17

Waar: Ambassade van Indonesie, Tobias Asserlaan 8, Den Haag, Netherlands (GPS lat: 52.086140 lon: 4.288721)
Wanneer: 08/03/2012 - 11:00

Den Haag, 5 maart 2012 – Donderdag 8 maart 2012 van 11.00 uur tot 12.00 uur zullen EDEV – Een DIER Een VRIEND en Dolphinmotion een protest houden voor de poort van de Indonesische ambassade in Den Haag om de Indonesische minister van Bosbouw aan zijn woord te houden en de laatste reizende dolfijnencircussen ter wereld te laten sluiten. In de circussen leven de dieren onder verschrikkelijke omstandigheden, waardoor er regelmatig dolfijnen overlijden die worden vervangen door nieuwe dolfijnen.Jakarta Animal Aid Network (JAAN) heeft twee jaar geleden onderzoek gedaan en bewijs kunnen overleggen aan de autoriteiten dat het Wersut Seguni Indonesia circus illegaal diverse beschermde diersoorten huisvest. Uit dit onderzoek bleek tevens dat de dolfijnen illegaal uit het wild zijn gevangen. Dolfijnen die bij de vangst om het leven komen, worden verkocht als aas voor de haaienjacht. De regering stemde toe de dieren in beslag te nemen voor rehabilitatie en zo mogelijk terug te plaatsen in het wild.
Op 10 maart 2011 zouden de eerste 3 van een twintigtal illegaal gevangen dolfijnen door het Ministerie en de Indonesische organisatie Jakarta Animal Aid Network (JAAN) in beslag genomen en gerehabiliteerd worden. Op de dag van de inbeslagname werd de operatie op het laatste moment gestaakt. Het is duidelijk gebleken dat de circus exploitanten hier invloed op hebben gehad. Tot op heden blijft de faciliteit voor de rehabilitatie van de dolfijnen, die 50.000 Euro gekost heeft en gebouwd is door Jakarta Animal Aid Network, leeg staan.

EDEV is een actieve organisatie voor de bescherming van de rechten van dieren. De werkwijze van EDEV kenmerkt zich door het in de publiciteit brengen van dierenmishandeling en deze op alle mogelijke legale wijzen te bestrijden. Daarnaast geeft EDEV voorlichting aan het publiek en is continu in gesprek met het politieke bedrijf om zo het lot van dieren onder de aandacht van politici en beleidsmakers te brengen.

Dolphinmotion is een actieve organisatie voor de bescherming van walvisachtigen. Dolphinmotion stelt wantoestanden aan de kaak en probeert deze op alle mogelijke legale wijze te bestrijden door het geven van voorlichting aan het publiek, het in gesprek gaan met de politiek en het bedrijfsleven en het voeren van vreedzame acties en campagnes.
De actie wordt ondersteund door Bite Back, Sea First Foundation en The Black Fish

Tags: dolfijnen EDEV protest

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech