Pro Patria, ach gossie toch

Ruis, gepost door: Dhjana op 27/02/2015 02:06:03

Wanneer: 27/02/2015 - 16:58

Pro Patria lastte op het laatste nippertje de voorgenomen demonstratie in Gouda af. Volgens een bericht dat ze zelf in de mainstream media hadden verspreid omdat ze bedreigd zouden worden door 'moslims en extreem-linkse elementen', maar je raadt het al, dat bleek een smoesje. Op facebook kwam de ware aap uit de mouw: ze wilden niet het risico nemen dat ze daar maar met z'n tweetjes hadden gestaan.
In eerste instantie probeert Pro Patria snotterend het slachtoffer uit te hangen, getuige de verklaringen die naar buiten kwamen over de motivatie om de demonstratie af te zeggen. Zie deze facebook-post:

In datzelfde statement laten ze ook zien dat ze rekenden op hun zwart-geel geüniformeerde vriendjes, die ze dan als een soort 'grote broers' hadden moeten beschermen kennelijk. Maar hoewel de smeris in de afgelopen decennia maar wat vaak heeft laten zien dat ze zich in grote mate verwant voelen met het gedachtengoed (*kuch* denken?) van extreem-rechts, had diezelfde smeris daar dit keer niet zo'n trek in.

Het 'dreigement-argument' werd natuurlijk volop uitgemolken door Pro Patria, die daarmee eens te meer probeerde om het onschuldige Blonde Knaapje uit te hangen, dat zo werd lastig gevallen door al die Grote Boze Moslims én Enge Gemene AFA's. Mainstream media hier en hier.

Maar binnen de eigen achterban was die tactiek niet zo'n succes. Verreweg de meeste commentaren op het statement van Pro Patria riepen iets over 'lafaards'. Tja, dat is natuurlijk nooit leuk, dus toen kwam de aap uit de mouw:

Ik betwijfel of dit een betere tactiek is - je eigen achterban uitmaken voor kansloos, incompetent, lui en met niet meer dan twee hersencellen, is wellicht niet echt de beste manier om vriendjes met ze te blijven. (Wel erg amusant voor links-extreme elementen, dat wel)

Dat het niet zo botert tussen de NVU en Pro Patria/Identitair Verzet was al bekend en deze afzegging was natuurlijk koren op de molen van de NVU. (Dat demonstraties van de NVU in de afgelopen jaren niet meer dan gemiddeld 40 deelnemers per keer trokken wordt even terzijde gelegd, maar goed) Ben van der Kooi geeft nog even een schopje in de rug en kondigt een 'onomstotelijk en vaststaande' NVU-demonstratie aan voor 4 april in Den Haag.

Dat laatste zinnetje van die post, he.... 'waaronder zelfs een spreker van een militante Griekse organisatie'... Laat maar komen, die Gouden-Dageraad-jongens. Die Gaan We Zeker Niet Laten Lopen!!

(ik blijf opmaak met images hier op Indymedia lastig vinden. Zie voor een duidelijker opmaak hierzo: http://www.dhjana.nl/2015/02/27/pro-patria-ach-gossie-toch/Wie: 
nn

Hoeveel hersencellen zal Dhjana hebben?

Nieuwe Facebook pagina Pro Patria in handen van antifascisten
https://www.indymedia.nl/node/26738Wie: 
Dhjana

Kan nn klokkijken? Is het nn opgevallen dat ik mijn stukje om 16:58u postte en dat het artikel van de Goudse anti-fascisten om 19:42u verscheen, dus bijna 3 uur later? Sorry, nn, ik heb geen toekomstvoorspellende gaven.
Maar goed, maakt niet uit, als het dit niet was geweest dan had je wel iets anders gevonden om over af te zeiken, toch?Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech