Capture The Flag: ‘Bank0verflow’ attack and defense

Aankondiging, gepost door: HITBSecConf2012 in Amsterdam op 24/02/2012 02:03:19

Wanneer: 24/02/2012 - 15:41

Amsterdam, 24 februari 2012 - De jaarlijkse Security Conferentie Hack In The Box (HITBSecConf) is in 2002 begonnen als bijeenkomst voor liefhebbers van computerbeveiliging. Inmiddels is de conferentie verplichte kost voor elke serieuze beveiligingsprofessional ter wereld. In mei zal de Europese editie wederom in Amsterdam gehouden worden en één van de onderdelen zal de Capture The Flag (CTF) zijn, welke wordt gehouden onder de naam Bank0verflow.


HITBSecConf2012 in Amsterdam Capture The Flag:
‘Bank0verflow’ attack and defense

Amsterdam, 24 februari 2012 - De jaarlijkse Security Conferentie Hack In The Box (HITBSecConf) is in 2002 begonnen als bijeenkomst voor liefhebbers van computerbeveiliging. Inmiddels is de conferentie verplichte kost voor elke serieuze beveiligingsprofessional ter wereld. In mei zal de Europese editie wederom in Amsterdam gehouden worden en één van de onderdelen zal de Capture The Flag (CTF) zijn, welke wordt gehouden onder de naam Bank0verflow.

De CTF is een live hacking competitie en wordt gespeeld in teams. Het is één van de hoogtepunten van de conferentie en trekt jaarlijks zowel topspelers als rijzende talenten aan uit Amerika, Azië en Europa. Spelers nemen het tegen elkaar op in één van de meest uitdagende security games die er op dit moment is.

In deze editie van de CTF – ‘Bank0verflow’ zijn zowel op aanvals- als verdedigingsfronten punten te verdienen. De driekoppige teams krijgen een mix van kant en klare services en web applicaties.
Om punten te scoren dienen de teams bij elkaars machines binnen te dringen en “flags” te veroveren. Daarnaast kunnen er punten verdiend worden door de eigen systemen te verdedigen tegen deze aanvallen.

Jurre ‘Dr Whax’ van Bergen, HITB.nl CTF Overlord:
“In Bank0verflow wordt ieder team eigenaar van een bank en zal starten met hetzelfde bedrag aan ‘geld’. Het vinden van door de crew verborgen flags, geeft de mogelijkheid om spies in te huren bij rivaliserende teams die geld achterover drukken voor het aanvallende team. Verdedigende punten zijn te verdienen door de eigen bank te beschermen.

Tevens zal dit de eerste keer worden dat we aan de CTF samenwerken met de mensen van het Open Web Application Security Project (OWASP) en we kijken er erg naar uit om samen aan de slag te gaan!”

De CTF zal starten om 10:30 op 24 mei in het Okura Hotel in Amsterdam en zal gedurende de twee conferentiedagen worden gehouden. De competitie vindt plaats in de Technology Showcase Arena; dit is het vrij toegankelijke gedeelte van de conferentie en het publiek kan de teams hier komen aanmoedigen. De winnaars zullen worden bekend gemaakt tijdens de afsluitende sessie op 25 mei.

Dhillon Kannabhiran, oprichter and CEO van Hack In The Box:
“De CTF biedt een uniek inzicht in de gedachten van een hacker en wordt bijgewoond door teams van allerlei grote bedrijven, van de olie- en gasindustrie tot aan top 5 consultancy ondernemingen. Niet alleen worden de interne teams getest en geëvalueerd, maar komen ook verborgen talenten bovendrijven en wordt er gescout naar mogelijk nieuwe medewerkers.”

De teams kunnen zich aanmelden door een e-mail te sturen naar ctfinfo@hackinthebox.nl met daarin de naam van het team en de leden. De registratie is gratis en gaat op een ‘eerst komt, eerst maalt’ principe: er is ruimte voor 8 teams van ieder 3 spelers, dus om mee te kunnen doen, is een vroege aanmelding aan te raden.

Tags: conferentie Hack in the box security


Wie: 
nn

[spam deleted]


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech