Opleidingscentrum IND beklad

Nieuws, gepost door: 'Decoratieve Technieken' op 22/02/2012 02:01:15

Wanneer: 22/02/2012 - 13:00

Afgelopen nacht heeft de actiegroep 'Decoratieve Technieken' leuzen ('Stop deportaties' en 'Sloop de IND') geschilderd op de muren van het Kennis- en Leercentrum van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) in Utrecht (Nijenoord 6). De ingang werd besmeurd met rode verf, symbool voor het bloed dat aan de handen van de IND-medewerkers kleeft. De actie is een protest tegen de IND en tegen het Nederlandse migratiebeleid als geheel.

In het Kennis- en Leercentrum van de IND worden IND-medewerkers opgeleid in het zo snel mogelijk een verblijfsvergunning weigeren aan en het land uitwerken van mensen die hier een beter bestaan zoeken. Deze praktijken moeten gestopt worden. We hebben geen IND nodig, maar vrijheid van beweging in een wereld zonder staten en grenzen. Een wereld waarin welvaart eerlijk verdeeld is, en er geen sprake is van macht, dwang en uitbuiting van mens, dier en natuur.

De huidige globale samenleving wordt beheerst door de dictatuur van het kapitalisme, van het recht van de sterkste, gegoten in staatsvormen die geen van alle werkelijk democratisch zijn. Dit creëert in grote delen van de wereld omstandigheden als oorlog, vervolging, onderdrukking, armoede en honger. Omstandigheden die mensen dwingen tot het ondernemen van, vaak gevaarlijke, vluchtpogingen om aan deze ellende te ontsnappen. Omstandigheden ook die uiteindelijk een uitvloeisel zijn van de internationale politiek van precies dezelfde rijke landen die hen vervolgens met alle mogelijke middelen proberen buiten te houden. De enkeling die de mede door de gemilitariseerde FRONTEX-eenheden bewaakte muren van Fort Europa weet over te komen, heeft grote kans hier in de illegaliteit of in een van de vluchtelingengevangenissen te belanden.

De IND is een cruciale schakel in het geheel van de uitvoering van het vreemdelingenbeleid en van de repressie waarmee deze samengaat. Het zijn IND-medewerkers die beslissen of iemand hier wel of niet mag blijven, beslissingen die bij een rechtsgang door de vluchteling meestal klakkeloos gevolgd worden door rechters, andere serviele lakeien van het xenofobe beleid van dit uiterst rechtse kabinet en haar voorgangers.
Met zijn rol heeft de IND geen enkel bestaansrecht en zijn al zijn kantoren een legitiem doelwit voor acties in welke vorm dan ook.

Tags: IND migratie utrecht


Wie: 
nn

enkele foto's

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech