ADEV Demo

Nieuws, gepost door: Amsterdam Danst Ergens Voor op 14/10/2014 10:09:04

Waar: 13:00, Kop van Java, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 14/10/2014 - 19:22

De Nederlandse dance scene is geboren in de underground. Op plekken die vrij waren van commercie en regelzucht. Die ruimte boden aan experiment zonder dat het winstgevend hoefde te zijn. Waar een nieuwe scene kon beginnen en door vrijwillige liefhebbers kon opbloeien.Deze vruchtbare underground is in Amsterdam aan de afgrond beland. Oude vrijplaatsen schuiven op naar de mainstream en krijgen te maken met verstikkende regeltjes.

ADEV

Ondertussen zijn er met de ontruiming van De Valreep en Antarctica weer vrijplaatsen om zeep geholpen om plaats te maken voor een aangeharkt stuk Amsterdam. In Den Haag vecht de Vloek om het overleven nadat er 12 jaar lang aan een levendige plek is gewerkt die bruist van cultuur, creativiteit en eigenzin. Dit terwijl er nog steeds veel vastgoed leegstaat en vastgoedeigenaren er rustig op los kunnen speculeren. Het is hoog tijd dat de underground haar vruchtbare grond terugclaimt. Dat er weer ruimte komt voor een wildgroei aan nieuwe subculturen. Dat er een alternatief komt voor de monocultuur van gereguleerde broedplaatsen en commerciële clubs. Daarom dansen wij juist tijdens ADE met ADEV dwars door de stad. Om de underground te vieren en te verbinden. Om mensen te inspireren tot zelforganisatie. Om te creëren in plaats van te consumeren.

Sinds de wet kraken & leegstand in werking is getreden is de (kantoren)leegstand alleen toegenomen terwijl er bloeiende initiatieven om zeep zijn geholpen. Bestuurders zeggen niet voldoende middelen te hebben om leegstand tegen te gaan maar verschuilen zich daarbij achter letters in de wet terwijl de ruimte voor eigen initiatief, concrete actie, burgerlijke ongehoorzaamheid wordt ontnomen.

Vrijplaatsen, al dan niet in gekraakte vorm, verdwijnen in rap tempo. Repressie en verstikkende regelgeving zorgen ervoor dat ruimte om te experimenteren, feesten, dansen zonder commercieel oogmerk nauwelijks nog een kans krijgt. Alles wordt ondergeschikt aan het economisch belang. Het Amsterdam Dance Event is het paradepaartje voor de totale commercialisering van de dancescene en tegelijk de stad Amsterdam. De uitverkoop manifesteert zich niet enkel in de muziek en dance-industrie maar is terug te zien in alle facetten van het gemeentelijke handelen: met name bij het broedplaatsenbeleid, de woningmarkt en de veiligheidsdrift. De ‘ADEV DEMO’ wil laten zien dat er grote behoefte is aan zelforganisatie, vrijheid van regels en ruimte om de stad toegankelijk, spannend en creatief te houden. Tevens roept de ‘ADEV DEMO’ het dancepubliek op niet enkel te consumeren maar te creëren en mogelijkheden vinden om de underground te laten bloeien. We protesteren, dansen, raven

- voor het alternatief van het Amsterdam Dance Event: Amsterdam danst ergens voor,
- voor het belang van de underground cultuur en het voorbestaan van subculturen,
- voor creatieve, vrij toegankelijke en non-commerciële ontmoetingsplaatsen,
- voor het belang van (gekraakte) vrijplaatsen in Amsterdam en Nederland,
- omdat de toezegging van de gemeente om mogelijkheden te verkennen om maatschappelijk vastgoed voor het Valreep-collectief aan te bieden een wassen neus is gebleken. De Valreep is dichtgespijkerd, de faciliteiten afgebroken en dialoog geweigerd.

Zaterdag 18 oktober om 13:00 verzamelen we op het kop van Java in Amsterdam. We trekken vervolgens dwars door het centrum van Amsterdam met het ADM, Bajesdorp, Villa Friekens, Kalash&Nikov, Nimatek, DAF, Valreep, Betoeterd, Schijnheilig en plattegrond soundsystem.

ADEV.NU

Tags: ADEV


Wie: 
nn

★ AMSTERDAM STREETЯAVE: dansen voor de underground, https://www.indymedia.nl/node/25056 .Wie: 
nn

Poort bezet als steun voor het ADM
https://www.indymedia.nl/node/42157


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech