De 'nieuwe' Buiten de Orde is uit!

Nieuws, gepost door: Redactie Buiten de Orde op 14/10/2014 10:03:47

Waar: Fort van Sjakoo, Netherlands
Wanneer: 14/10/2014 - 14:26

Afgelopen week verscheen er weer een nieuw nummer van Buiten de Orde. Dit anarchistische kwartaalblad is een uitgave van de Vrije Bond en is gevuld met actieverslagen uit binnen- en buitenland, columns, strips, interviews, boekverslagen, praktische en theoretische stukken over een verscheidenheid aan onderwerpen: anarchisme, zelfbeheer, arbeidersstrijd, mensenrechten, antifascisme, antimilitarisme, milieuacties, verzet en onafhankelijke cultuur, etc.


Het thema van de Buiten de Orde is dit keer de Eerste Wereldoorlog die dit jaar uitvoerig wordt herdacht. We hebben bijdragen van historicus Ron Blom over de betekenis van WOI voor ‘links’ en oproerige soldaten in de stad Utrecht; bijdragen van Anita de Waal over misschien wel de grootste soldatenstaking allertijden, het ‘Kerstbestand van 1914’ en over de invloed van WOI op de Engelse suffragettes. En zowel de boekentips van het Fort van Sjakoo als de strip van MASHAB staan ook in het teken van de Grote Oorlog.
Een tweede thema had ‘Oekraïne’ kunnen zijn, waar acht pagina’s aan gewijd worden, of misschien de revolutie in Koerdistan, maar daarover in de volgende BdO veel meer.
Verder zijn er verslagen van de acties tegen de NSS, een interview met Erri De Luca over de No Tav-beweging, de ‘verboden teksten’ van Joke Kaviaar en een interview uit Le Monde met anti-gentrificatiecollectief The Counterforce uit San Francisco.
Mocht je zelf het actievoeren een beetje moe zijn, lees dan vooral ‘De apathische maatschappij en de onbegrepen activist’ van Mara (Cre-Act) over waarom zo veel activisten opbranden en de rest van de maatschappij niets doet, terwijl er juist actie nodig is.
Aandacht voor cultuur is er in de vorm van een gedicht van Manuel Kneepkens en zelfs een gedicht uit de VS van Tashunka Raven en verder een interview met de veganistische straight edge band Thränenkind.
Vaste bijdragen in de vorm de kroniek internationaal oproer, de kroniek migratiestrijd, en de bijdrage die het redactiecollectief Alert! tegenwoordig in ons blad schrijft.
Veel aandacht voor de economie in de vaste bijdrage van Kees Stad, maar ook een boekbespreking van ‘The New Way of the World’ van Dardot en Laval én een boekbespreking van Parecon van Michael Albert. En verder een bespreking van de brochure ‘Steen voor Steen’ over de privatisering van gevangenissen in Nederland, een boek bespreking van anarchistisch kinderboek ‘De Unieke Mier’.
Buiten de Orde wordt gemaakt door leden van de Vrije Bond, maar wil graag een blad zijn van de hele anarchistische beweging. Wil je zelf een bijdrage leveren aan de totstandkoming van Buiten de Orde? Schrijf een artikel, een actieverslag, een column of een cartoon. Of kom de redactie versterken! Je kunt je artikel sturen naar: redactie@buitendeorde.nl.
Het blad kost maar 2,50 euro en is verkrijgbaar bij de betere linkse boekhandel. Voor meer informatie over abonnementen en verkooppunten, kijk op www.vrijebond.nl/buitendeorde

Tags: Buiten de Orde


Wie: 
nn

test


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech