Krakers Geuzenveld ontvangen ook oprotbrief Ymere

Nieuws, gepost door: nn op 14/10/2014 10:02:21

Wanneer: 14/10/2014 - 13:14

Net als op de Senefelderstraat in Amsterdam Oost hebben de krakers in Geuzenveld (West) een oprotbrief ontvangen.


Ymere beweert de woningen snel te willen renoveren en dan verkopen.

Het verhaal gaat de ronde dat Ymere in Geuzenveld subsidie voor renovatie had gekregen, maar daarna slechts een beperkt aantal
woningen in Geuzenveld heeft gerenoveerd, en het subsidie geld voor andere dingen heeft gebruikt.
Van complete renovatie in Geuzenveld is het door Ymere nooit gekomen, en daarna is de gemeente ook afgehaakt bij
de verbeteringen van de straten.

Bewoners dubbel gedupeerd door Ymere dus.

Hoe lang kan Ymere nog doorgaan met dit soort praktijken ?
Hoog tijd voor verandering.
Zorg voor betaalbare woningen voor iedereen.
Geen gentrificatie door verkoop van sociale huurwoningen!

Zie ook :

http://www.at5.nl/artikelen/134514/bewoners-geuzenveld-dolblij-met-krakers
http://www.dichtbij.nl/amsterdam-west/regionaal-nieuws/artikel/3696018/v...
http://senefelder.blogsport.eu/Wie: 
nn

http://amsterdam.sp.nl/nieuws/2014/09/pak-leegstand-bierens-de-haanbuurt...

Pak leegstand Bierens de Haanbuurt aan

15-09-2014•De SP wil dat Ymere snel de leegstand in de Bierens de Haanbuurt in Geuzenveld aanpakt. SP-raadslid Erik Flentge: “Sommige huizen staan al jarenlang leeg. Ymere is een woningcorporatie, geen leegstandscorporatie. Ymere moet de huizen snel weer bewoonbaar maken. Dat is niet alleen nodig vanwege de woningnood, ook de buurt gaat er daardoor op vooruit.”

De SP vroeg eerder dit jaar al aandacht voor de leegstand met een posteractie. Terwijl Ymere in Osdorp bij een vergelijkbaar huizenblok wel actie ondernam, bleef het helaas stil in deze buurt in Geuzenveld. Maar toen vorige week een aantal woningen werd gekraakt, was Ymere er snel bij om andere leegstaande huizen te barricaderen met grote metalen platen.

Flentge: “Het is bizar dat Ymere al tijdenlang geen moeite heeft gedaan om de panden bewoonbaar te maken. En nu er een paar huizen zijn gekraakt kunnen ze wel binnen de kortste keren alarminstallaties aanleggen en met grote metalen platen de deuren barricaderen. Dan is Ymere even vergeten waartoe ze op aarde zijn, namelijk het verhuren van goede en betaalbare huizen. Ik hoop dat de corporatie deze fout snel kan rechtzetten. In het coalitieakkoord staat dat leegstaande corporatiehuizen in de toekomst na een half jaar terug moeten in de verhuur, hier staan er al sommige huizen zeven jaar leeg. Tijd om er wat aan te doen: de huizen moeten weer bewoonbaar worden gemaakt. Ik roep de wethouder op om Ymere daarbij op de goede weg te helpen.”Wie: 
nn

Hoe zit het met de genoemde overlast? Kan dit kloppen? Ik vind het altijd jammer als goed bedoelde kraakacties uiteindelijk vooral voor overlast veroorzaken in de buurt terwijl het juist in veel gevallen bedoeld is om de buurt te steunen door leegstand weg te nemen.

In Wapenveld zijn ook enkele kraakpanden ontruimd nadat er meermaals overlast is veroorzaakt (meerdere keren in het nieuws geweest de afgelopen tijd) volgens omwonenden. (bijv. http://www.nu.nl/binnenland/3902219/krakers-aangehouden-bij-ontruimingen... )Wie: 
nn

Enkele van de "onrechtmatige bewoners" zeggen dat er geen overlast is geweest, geen klachten van buren, en geen politie langs vanwege overlast.

Wellicht heeft deze Ymere advo een grote duim om uit te zuigen, of een lange neus ?

Wat wel is gebeurd is dat politie met Ymere is langs geweest omdat Ymere na de eerste kraak acties opeens bezorgd was over brand veiligheid en dergelijke.

Ymere was namelijk "vergeten" dat men diverse panden jarenlang met onveilige gas en electra aansluitingen
had leeg laten staan in een woonwijk met allerlei hurende buren.

Ymere was vergeten dat men voor de hurende buren een gigantisch gas explosie had kunnen veroorzaken door grove nalatigheid.

Te zot voor woorden ! :(Wie: 
bewoners geuzenveld

Net is de buurt smeris langs geweest.. Zij vertelde ons dat ze de brief van ymere erg raar vonden. Ten zeerste ook vanwege de genoemde geluidsoverlast. Dit omdat als er geluidsoverlast zou zijn, zij hier melding van zouden hebben. Dit is echter niet het geval. Ymere liegt de boel bij bij elkaar!

Voor de rest gaat het hier goed. Buren zijn blij, wij zijn blij. Ymere wat minder. Maarja je kan niet alles hebben!

Kraken gaat door!!!Wie: 
Pieter

Ach ja ymere geeft liever geld uit aan dubieuze grondtransacties, verliesgevende projectontwikkeling en topsalarissen dan dat zij geld investeren in huurhuizen waar de bewoners al decennia huur betalen. In 5 jaar hebben die malloten dus al een miljard verlies gerealiseerd hierdoor en dat ondanks de huurverhogingen die zij volop door hebben kunnen voeren. Financieel een drama beleid dus daar aan het prestigieuze hoofdkantoor aan het IJ, maar ja wie straks leeft die dan zorgt blijkbaar..Wie: 
nn

Ernstige overlast moet worden bewezen. Alleen wat meldingen ook al zijn die niet anoniem en door brieven van meerdere buren dan nog moet Ymere een dossier opbouwen dat heel wat meer bevat dan wat brieven van buren met niet bewezen meldingen. Dat werkt twee kanten op ook als er inderdaad ernstige overlast is dan krijgt Ymere ook bij een huur contract zo ' n huurder er niet op korte termijn uit. Wel mogelijk bij een tweede procedure wegens ernstige overlast als er meerdere " klagers " zijn en hard bewijs. Het lijkt er vaak op dat de overlast veroorzakers blijven en de klagers vertrekken.
Vaak is dat ook zo. Verhuurders zitten niet te wachten op dure procedures en briev3en beantwoorden en jagen klagers weg soms ook letterlijk. Zetten " klagers " bijv. onder druk door te dreigen met administratie kosten om brieven van klagers te beantwoorden. Dat zal geen stand houden als voorgelegd aan een rechter door klager maar toch.
Als klager tegen Ymere procederen omdat het niks doet tegen overlast ? Gebeurd niet. Voor je het weet keert Ymere zich tegen de klager(s). Hebben die een dossier en kunnen niet meer verhuizen omdat geen verhuurders verklaring of een die verhuizing saboteerd. Wat " sociale verhuurders " aanraden in hun folders " overlast " is leugenachtig. Bijv. tijdstippen noteren waar op overlast. Uiteindelijk is het donder op met je schriftje doen we niks mee.
Zelfs als je verkracht bent en / of ernstig mishandeld laat zo ' n verhuurder je ziiten zonder de " buur " / dader aan te pakken. Mogelijk krijgt het slachtoffer voorrang van de gemeente in zo ' n geval. Als de problemen vele jaren spelen en er veel klagers zijn dan is er een kans op ontruiming.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech