16-10-2014: Beslissingsdag voor vrijplaats De Vloek. Kom naar de raadsvergadering!

Nieuws, gepost door: De Vloek op 06/10/2014 10:01:36

Wanneer: 05/10/2014 - 23:53

16 oktober zal er in de gemeenteraad worden gesproken over vrijplaats De Vloek. Deze dag zal ook hoogstwaarschijnlijk de dag zijn dat er door de gemeenteraad een beslissing zal worden genomen over de ontruiming van een van de grootste vrijplaatsen in Nederland.


Wethouder Karsten Klein (CDA) houdt voet bij stuk en wil dat De Vloek gesloopt wordt voor een topzeilcentrum. Naar argumenten dat er veel leegstand is, dat er al een zeilcentrum is in dezelfde straat als De Vloek en dat die ook nog is voor een groot gedeelte leegstaat wil hij niet luisteren. Het zal aan partijen als de PvdA zijn om voor een meerderheid te zorgen in de raad.

Wij roepen iedereen op om op 16 oktober om 18:30 naar het stadhuis in Den Haag te komen. Om 19:30 zal de gemeenteraad beginnen. Laat zien dat er veel steun is voor De Vloek. En als deze vrijplaats gesloopt wordt, de stad nog meer een plek is waar alleen de rijke elite en de projectontwikkelaars het voor het zeggen hebben. Daar zitten we niet op te wachten!

De gemeente Den Haag wil vrijplaats De Vloek in januari 2015 ontruimen en slopen omdat er een zeilcentrum moet komen. Plek voor Topzeilsport is er in de haven echter al genoeg maar toch moet De Vloek wijken voor het zoveelste prestige project waar niemand op zit te wachten. De Vloek moet blijven!

De Vloek werd 12 jaar geleden gekraakt en is uitgegroeid tot een onmisbare plek in de haven van Scheveningen waar allerlei non-profit initiatieven zich hebben kunnen ontwikkelen. Zo geeft de Vloek ruimte aan het biologisch-veganistisch restaurant “Water en Brood”, de concertzaal “de Piratenbar”, vele werkplaatsen, ateliers, woonruimtes en oefenruimtes voor bands. Alle dingen die gebeuren in de Vloek zijn opgezet en worden draaiende gehouden zonder subsidie en het pand wordt in eigen beheer gerund. Wekelijks komen honderden mensen af op de activiteiten van de Vloek.

Een nieuw Topzeilcentrum is het zoveelste vastgoed- en prestigeproject in de haven waar niemand op zit te wachten. Al jarenlang probeert de gemeente de Scheveningse haven te veranderen in een lustoord voor zeilers en yuppen. Veel bedrijvigheid zoals scheepswerven, die de haven maakte tot wat het was, hebben plaats moeten maken voor dure appartementen, kantoorruimte en een Nautisch Centrum waar geen enkele Scheveninger zich nog thuis voelt.
Momenteel is het zeilcentrum gevestigd in het Nautisch Centrum tegenover De Vloek. Het Nautisch Centrum wat speciaal voor zeilsport is gebouwd, is in 2006 opgeleverd, maar staat al jaren voornamelijk leeg. Ook veel andere gebouwen in het gebied staan leeg. Ruimte voor de zeilsport is er dus genoeg. Nog meer nieuwbouw is onzinnig en betekent dat de vrijplaats hoogstwaarschijnlijk moet verdwijnen voor nog meer leegstand.

In plaats van de waarde van De Vloek in te zien, lijkt de gemeente slechts geïnteresseerd is in het geld dat de grond oplevert. Wij zijn van mening dat de gemeente zich zou moeten bezig houden met wat de mensen in Den Haag belangrijk vinden en wat goed is voor de stad. Naast ruimte voor de zeilsport zou er in dit deel van Scheveningen Haven ook ruimte voor een plek als De Vloek moeten zijn. Voor duizenden mensen is de Vloek een belangrijke en onmisbare plek.

Locatie: Stadhuis, Spuiplein Den haag
Tijd:18:30
Facebook event: https://www.facebook.com/events/1557636064449926/

www.devloek.nl


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech