Zat. 11 oktober, 14 uur: Demonstratie bij Kamp Zeist

Aankondiging, gepost door: AAGU op 26/09/2014 09:02:29

Waar: Kamp Zeist, hoek Kampweg /Richelleweg (bij viaduct), Soesterberg, Netherlands
Wanneer: 11/10/2014 - 14:00

OPSLUITING = OPSLUITING & DEPORTATIE = DEPORTATIE!

Zaterdag 11 oktober 14 uur: Solidariteitsdemonstratie voor opgesloten vluchtelingen & Protest tegen nieuwe gezinsgevangenis Kamp Zeist
Verzamelen om 14 uur bij Kamp Zeist, hoek Kampweg /Richelleweg (bij viaduct), Soesterberg.
Neem spandoeken en spullen mee om lawaai en muziek te maken!


Eind mei 2014 liet Teeven aan de Tweede Kamer weten dat hij van plan is een “speciale detentielocatie voor gezinnen en alleenstaande minderjarige vreemdelingen (amv's)” te openen. Deze nieuwe gevangenis moet begin 2015 gereed zijn en is gepland op het terrein van Kamp Zeist in Soesterberg. Inmiddels weten we dat al in oktober van dit jaar “een tijdelijke voorziening” komt op Kamp Zeist.

Teeven heeft het over "het bieden van zoveel mogelijk bewegingsvrijheid binnen de locatie" en over "woonpaviljoens, separate wooneenheden voor de gezinnen en een apart paviljoen voor de amv's." Op het terrein komt "een voorzieningencentrum met onder meer een recreatieruimte, buitenspeelruimte, een winkelvoorziening en internetfaciliteiten."
Een vakantiepark? Nee! Het gaat hier wel degelijk om een gevangenis, eufemistisch betiteld als 'afgesloten locatie'. De bewakers zullen dan wel geen uniformen dragen en de omheining zal "door het groen goeddeels worden onttrokken aan het zicht van de bewoners", maar dit verandert niets aan de werkelijkheid van opsluiting met als enig doel deportatie, of zoals dat heet in een persbericht van de Dienst Justitiële Inrichtingen (DJI): het 'borgen van terugkeer'.

Teeven probeert met het openen van deze nieuwe 'gesloten locatie' en het benadrukken van de wijze waarin deze verschilt van een regulier detentie- of uitzetcentrum critici van zijn beleid ten aanzien van minderjarige vluchtelingen de wind uit de zeilen te nemen. Hij beweert tot het uiterste te gaan, omdat het helemaal niet meer opsluiten van kinderen illegaliteit en mensensmokkel in de hand zou werken. Een stelling waarvoor geen enkel bewijs is. Het is juist het beleid van tegenhouden, uitsluiten, opsluiten en deporteren dat mensen geen andere keuze laat dan in de illegaliteit te leven en dat mensensmokkel tot een bloeiende bedrijfstak heeft doen groeien. In realiteit blijven het migratiebeleid en de bijbehorende praktijk gericht op het zoveel mogelijk buiten de landsgrenzen houden of krijgen van vluchtelingen. Kinderen zijn daarbij geen uitzondering.

Met behulp van wat cosmetische veranderingen zal de praktijk van het opsluiten van kinderen gewoon voortgezet worden. Kinderen, die ook de vlucht en de vluchtredenen in het grootste deel van de gevallen niet in de koude kleren is gaan zitten, vormen een kwetsbare groep, die extra aandacht verdient. Tegelijkertijd mogen we ons niet alleen tegen het opsluiten en deporteren van kinderen keren. Iedereen die huis en haard achterlaat, op de vlucht voor oorlog, geweld, honger, armoede, uitbuiting en/of onderdrukking, moet op een warm welkom kunnen rekenen. Het is het rijke Westen, gedreven door egoisme en hebzucht, dat voor een belangrijk deel verantwoordelijk is voor het veroorzaken van de redenen waarom mensen op de vlucht slaan. Diezelfde mensen stuiten vervolgens op de door datzelfde rijke Westen opgeworpen muren om hen buiten te houden: grenshekken, militairen, vreemdelingenpolitie, en een groeiend arsenaal aan surveillance- en detectietechnieken.
We zullen moeten blijven vechten voor open grenzen, het afschaffen van staten en een einde aan het kapitalisme, dat aan de basis staat van zoveel ellende in de wereld dat mensen tot vluchten dwingt, om enig zicht te kunnen krijgen op een vrijere, rechtvaardigere en menselijkere inrichting van de wereld. Een nieuwe gevangenis, in welke pseudo-humane vorm dan ook gegoten, is niets meer dan een zoethoudertje.

Wil je meer weten? Ga naar http://kampzeist.nl

Kamp Zeist (Richelleweg 13te Soesterberg) is het best bereikbaar via CS Amersfoort. Neem bus 52, vertrek om 13:41 vanaf Amersfoort CS. Uitstappen om 13:53 bij de Kampweg en die dan uitlopen, over de A28 heen, dan ben je er.

Tot 11 oktober!

Anarchistische Anti-deportatie Groep Utrecht (AAGU)Wie: 
AAGU

Gezinsgevangenis al in gebruik per 1 oktober!

Zie: https://www.indymedia.nl/node/24845


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech