Foto’s NVU anti-ISIS manifestatie Den Haag 20-09-2014

Nieuws, gepost door: Steun de Internationale Socialisten - geef je op voor de nieuwsbrief! op 25/09/2014 09:11:12

Wanneer: 25/09/2014 - 10:34

De neonazistische politieke partij de Nederlandse Volks-Unie, in 1971 opgericht met eerherstel voor oorlogsmisdadigers uit het nazitijdperk als oogmerk, hield op zaterdagmiddag 20 september 2014 een manifestatie met de slogan “Baas in eigenland - 100% anti ISIS”. De 45 minuten durende manifestatie vond plaats op een stuk gras voor winkelcentrum Babylon in het centrum van Den Haag. Van de 50 neonazi’s en rechts-extremisten die deelnamen kwamen er 10 uit België, leden van de begin 2013 opgerichte nazistische groepering Autonome Nationalisten Vlaanderen.

Theo Siebenheller, Frans Vogels, Wesley Hols, John Willemse, Patricia Visser
Tom Blockx uit het Zeeuwse dorp Hulst met 14 88 pet NVU manifestatie
Peter van Egmond (Haarlem) op de rug Jan van Gaalen groen t-shirt (Monster)

Toen het extreemrechtse Pro Patria, een samenwerkingsverband van Nederlandse- en Vlaamse
rechts-extremisten en ADO Den Haag-hooligans, haar tweede anti-ISIS demonstratie in Den Haag aankondigde was het, de voor illegaal vuurwapenbezit veroordeelde NVU voorzitter, Constant Kusters die hiervan wilde profiteren. Kusters schortte de voorbereidingen voor de anti-Volkert van der Graaf manifestatie van de NVU in Apeldoorn op en kondigde, geheel in strijd met de “nieuwe manifestatie strategie” (1) van de NVU, een NVU-demonstratie aan in dezelfde stad, op dezelfde datum, met hetzelfde aanvangstijdstip en met hetzelfde thema als Pro Patria.

De zowel door Pro Patria als door de NVU gewenste provocerende demonstratie, dwars door de multiculturele Schilderswijk, kwam er door toedoen van de Haagse burgemeester Jozias van Aartsen (VVD) en de bestuursrechter in Den Haag niet. Pro Patria zegde haar aangekondigde demonstratie een dag voordat deze zou worden gehouden af. De NVU zag haar demonstratierecht beperkt tot een met dranghekken afgezet stuk gras op de Koekamp.

De NVU-manifestatie begon met enige minuten vertraging. Dit omdat de mobiele eenheid op het aanvangstijdstip van 14.00 uur druk doende was een groep van 25 ADO Den Haag-hooligans, waaronder voormalig Nationale Alliantie-activist Marco van der Pol, aan de overzijde van de (Anna van Bueren) straat te verdrijven. De hooligans waren langsgekomen om Constant Kusters te sarren. Dit omdat Kusters al jaren gebrouilleerd is met Paul Peters, de drijvende kracht achter de extreemrechtse gelegenheidsformatie Pro Patria, waar ook ADO Den Haag-hooligans onderdeel van uitmaken.

Aan het begin van de manifestatie werden er onder de deelnemers NVU-flyers, stickers en exemplaren van het NVU-partijblad “Wij Europa” verdeeld. Ook werden protestborden met daarop reproducties van de omstreden Mohammed-cartoon uitgedeeld. Speeches waren er van de neonazi’s Constant Kusters en de Vlaming Christian Berteryan, leider van de Autonome Nationalisten Vlaanderen. Ze staken respectievelijk een anti-islam, antikapitalisme, anti-Rutte II, pro-zwarte Piet en anti-zionisme verhaal af. Kusters deed nog de belofte dat de NVU binnen een jaar in de Schilderswijk gaat demonstreren.

Slechts 15 actieve NVU-leden namen deel aan deze manifestatie, letterlijk bijgestaan door 10 vriendinnen of bekenden van ze. Ook tien Vlaamse ANV-neonazi’s waren van de partij en een vijftal extreemrechtse beroepsactivisten, te weten: Owen Koenekoop, Ben van der Kooi, Simone Magretti, Dennis de Vries en Patricia Visser. Er was ook een groep van nieuwkomers waaronder een stel vrouwen en de slecht uitziende, extreem dikke en in lompen geklede rechtsextremist Angelo van den Bos. De NEC hooligan die op zaterdag 5 april 2014 in Nijmegen de 'Anti-Bruls en pro-Wilders' mars organiseerde (2).

De om 14.53 uur beëindigde NVU manifestatie leverde de NVU tijdelijke media-aandacht op, maar betaalde daarvoor wel de hoofdprijs; jurisprudentie waarin het demonstratierecht verder is ingeperkt. De aanwezigheid van ADO Den Haag hooligans en Blood and Honour neonazi’s, die zich wederom onder te toeschouwers hadden gemengd, zal de NVU, op de korte termijn, echter de meeste zorgen baren.

(1) De nieuwe manifestatie-strategie van de Nederlandse Volks-Unie komt erop neer dat men kortstondig op één plek manifesteert met slechts enkele NVU-neonazi’s en met als doel het behalen van een maximale hoeveelheid media-aandacht.

(2) www.indymedia.nl/node/22301

Foto 1. V.l.n.r. met zwarte NVU pet en NVU vlag Theo Siebenheller, met ringbaard en zwart Nike-t-shirt Frans Vogels, de vrouw met de rood geverfde haren is de vriendin van Frans Vogels, de skinhead met zwart t-shirt en zilveren ketting is Wesley Hols, de man met de zwarte jas de donkerblauwe broek en het protestbord is John Willemse, daarvóór geheel in het wit Ben van der Kooi, de vrouw met zwarte haren is Patricia Visser en geheel rechts, met zonnebril en wit protestbord, Simone Magretti.

Het sportschool-type, geheel links, met korte zwarte haren, zwart-rood vest en roze trainingsbroek is na afloop van de NVU-manifestatie in het centrum van Den Haag gearresteerd.

Voor Simone Magretti was de NVU-manifestatie haar tweede extreem-rechtse actie van de week. Op woensdag 17 september 2014 deed ze mee aan een actie van de ultranationalistische organisatie Voorpost voor de Britse ambassade in Den Haag. Waar ook Florens van der Kooi het jongere broertje van Ben van der Kooi bij betrokken was. De Vlaams-Nederlandse actiegroep probeerde een publicitair slaatje te slaan uit het referendum in Schotland, over de vraag of Schotland onafhankelijk moet worden van Engeland en Wales. Voorpost streeft al sinds haar oprichting voor een onafhankelijk Vlaanderen.

Foto 2. Net als bij de vorige NVU manifestatie in Deurne was er in Den Haag een groepje Zeeuwse neonazi’s aanwezig. Links met zwarte pet en wit protestbord de neonazi Tom uit het gehucht Hulst. Moest Tom in Deurne nog de Waffen-SS Totenkopf-badge op zijn zwarte bomberjack afplakken op last van de politie, in Den Haag mocht hij zijn pet met de cijfercombinaties 14 en 88 (die in extreemrechtse kringen respectievelijk voor Adolf Hitler en Heil Hitler staan) gewoon ophouden.

Ook bij deze extreemrechtse manifestaties verzuimde het politiekorps Den Haag te controleren of de neonazi’s geen verboden extreemrechtse symbolen met zich meedroegen of kleding voorzien van racistische teksten en of afbeeldingen aanhadden. Politiekorps Den Haag laat al jaren na deze controles uit te voeren. Mede daardoor is Den Haag de favoriete demonstratie-plaats van extreemrechts geworden.

Foto 3. Op de rug gezien. met zwarte pet, NVU-partijsecretaris Peter van Egmond en rechts, in mintgroen t-shirt, de neonazi Jan van Gaalen. De grote gangmaker op de onlangs gehouden NVU-barbecue in het Zuid-Hollandse dorp Monster.

Tags: extreem rechts NVU Pro Patria


Wie: 
Steun de Internationale Socialisten - geef je op voor de nieuwsbrief!

Foto 4. Ook een stel racistische Haagse exoten waren op de 100% anti-ISIS manifestatie van de NVU afgekomen. Links in paars-wit-rood trainingsjasje de aan softdrugs verlaafde Hagenaar Ed. Geheel rechts op de rug gezien de werkloze Arnhemmer Constant Kusters.

Foto 5. V.l.n.r. met Nederlandse vlag Patricia Visser, op de rug gezien (met zwart t-shirt en zwarte broek) Frans Vogels, NVU-kringleider Den Bosch, in blauw t-shirt Owen Koenekoop. De dreumes met overgewicht en een met pleisters afgeplakte Sturmabteilung-tatoeage in zijn nek is Mike Brand. Brand is een voormalig geroyeerd NVU-lid en één van de vier leden van het Skinhead Front Purmerend (SFP). Op de achtergrond, buiten de dranghekken, twee vrouwen / vriendinnen van deelnemers aan de NVU manifestatie.

Voor de extreemrechtse beroepsactivist Owen Koenekoop was het een ongelukkige manifestatie. Vóór het officiële aanvangstijdstip van 14.00 uur bevond de fan van de Rotterdamse voetbalclub Excelsior zich tussen de groep ADO Den Haag-hooligans. Het tuig dat onderdeel uitmaakt van de extreemrechtse Pro Patria-beweging kreeg tijdens de manifestatie een preek van de NVU-neonazi Frans Vogels en verliet vervolgens de manifestatie vroegtijdig in het bijzijn van zijn vriendin en een vriend.

Foto 6. Een manifestatie deelnemer met een hennepblad opnaaier op zijn rugzak en een zwart Ramp Records t-shirt. Hiphop formatie Osdorp Posse eigenaar van, de inmiddels failliete, platenmaatschappij Ramp Records en Def P broer in het bijzonder, zullen het niet bepaald ‘vet chill’ vinden dat neonazi’s in hun t-shirts rondlopen. Veel NVU’ers zeer waarschijnlijk ook niet.

Foto: 


Wie: 
Steun de Internationale Socialisten - geef je op voor de nieuwsbrief!

Foto 7. V.l.n.r. met lichtgroene pet en in zwarte blouse de immer slecht geklede en vadsige Rick Pakvis, NVU-kringleider Dordrecht en voorzitter van de jongeren afdeling van de NVU Germaanse Jeugd Nederland (GJN), in blauw Converse All-Starts t-shirt de neonazi en pedofiel Michel Boerboom die als volwassen dertiger een relatie had met de destijds 16 jarige NVU-activiste Mady Kleeven. Helemaal rechts de al 18 jaar lang een uitkering trekkende Hagenaar Ed (3) die in zijn YouTube filmpjes uitlegt hoe je ijs hasj kunt maken (4).

(3) http://www.youtube.com/watch?v=_WPopkCSpjw
(4) http://www.youtube.com/watch?v=apgPg0hR73U

Foto 8. Geheel in het wit de extreemrechtse beroepsactivist Ben van der Kooi. Een man die zijn dagen vult met het verspreiden van zijn racistische opvattingen via het internet en het terroriseren van allochtone medebewoners in de Haagse wijk Duindorp. Voor dit laatste is van der Kooi begin augustus 2014 veroordeeld door de rechtbank van Den Haag. Inmiddels heeft hij echter hoger beroep aangetekend. Ben van der Kooi deed hetzelfde na, op donderdag 13 april 2006, te zijn veroordeeld voor het in brand steken van de Djama Mashid Shaan-e-Islam-moskee te Rotterdam. Door een ongekende rechtelijke dwaling werd Van der Kooi in hoger beroep vrijgesproken en ontving – tot overmaat van ramp – duizenden euro’s schadevergoeding.

Foto 9. De kleurrijke verschijning in het midden is Veronica Schult uit Rotterdam. De blonde aan de rechterzijde – met Vlaams Belang poster met het opschrift “vrouwen tegen islamisering”– is Zohra Boelhouwers uit Capelle. Nadat ze uit de Rotterdamse wijk Vreewijk was weggepest werd, tot overmaat van ramp, haar aanvraag voor een tegemoetkoming voor de voor kosten van de inrichting van haar nieuwe huurhuis afgewezen door de sociale dienst van Capelle (5).

(5) http://www.radiocapelle.nl/podcasts/1482-zohra-boelhouwers-krijgt-geen-n...

Foto: 


Wie: 
Steun de Internationale Socialisten - geef je op voor de nieuwsbrief!

Foto 10. Wesley Hols, secretaris van de Germaanse Jeugd Nederland (GJN), de jongeren-afdeling van de NVU, blijft achter de schermen druk met het werven van nieuwe NVU-leden. Bij de NVU-manifestatie in Arnhem op zaterdag 11 november 2012 nam Wesley zijn moeder mee. De vriendin van Wesley, Babs Groenendijk, was op zaterdag 24 mei 2014 van de partij bij de NVU-manifestatie in het Brabantse gehucht Deurne. Babs Groenendijk verkondigde op haar Facebook pagina als sinds 2000 "oven vrouw bij Auschwitz" te zijn. En naar de anti-ISIS manifestatie in Den Haag bracht Wesley een skinhead-vriend in bomberjack mee. Beiden droegen tijdens de manifestatie een zilverkleurige ring voorzien van een ijzeren kruis.

Foto 11. Je hebt activisten en mensen die voor andere dingen in de wieg gelegd zijn. Dat laatste is het geval voor de man met de pet op foto 11. Meneer verscheen met een vest voorzien van een Italiaanse vlag op een Nederlandse neonazi manifestatie, maakte zich gedurende de manifestatie zo onzichtbaar mogelijk en ook het mee-roepen van leuzen was niet aan hem besteed.

Foto 12. Dat externe communicatie van cruciaal belang is, daar zijn ze bij de NVU wel achter. De nazi’s hebben een professioneel ogende website, een Facebookpagina die vaak meerdere malen per dag wordt geupdate en sinds mei 2011 al een Twitter account. En dan zijn er nog de maandelijkse
NVU-journaals –filmpjes van enkele minuten waarin voorzitter Constant Kusters vraag-en-antwoord sessies houdt – die op YouTube worden geplaatst. Eén van de NVU-communicatiespecialisten die hier mede zorg voor dragen zien we op foto 12 aan het werk.

Foto: 


Wie: 
Steun de Internationale Socialisten - geef je op voor de nieuwsbrief!

Voor de eerste keer sinds de met geweld gepaard gaande en chaotisch verlopen NVU-demonstratie in Enschede, van zaterdag 28 mei 2011, nam er weer een andere extreemrechtse organisatie deel aan een openbare NVU-activiteit. Het was de Belgische neonazistische actiegroep Autonome Nationalisten Vlaanderen die, ondanks ideologische verschillen, met de NVU op dezelfde golflente zit wat het thema van de manifestatie betreft.

Foto 13 de aankomst van zeven Vlaamse neonazi’s van de Autonome Nationalisten Vlaanderen bij het NVU-manifestatiepunt.

Foto 14. In zwart t-shirt de neonazi Christian Berteryan, leider van de Autonome Nationalisten Vlaanderen. Op de achtergrond - ver verwijderd van alle overige manifestatie deelnemers - in het blauwe t-shirt Owen Koenekoop.

Foto 15. Twee Vlaamse vrienden van neonazi Christian Berteryan die de manifestatie kwamen bekijken.

Foto: 


Wie: 
Steun de Internationale Socialisten - geef je op voor de nieuwsbrief!

Opvallend bij deze Haagse NVU-manifestatie was dat het toeschouwersbestand in grote mate bestond uit NVU-sympathisanten en bekenden of familie van manifestatie deelnemers. Zo ook de twee mannen op foto 15 die bekenden zijn van de Vlaamse neonazi Christian Berteryan. Bij de voorgaande vier manifestaties was dit niet het geval. Toen waren het hoofdzakelijk passanten, nieuwsgierige buurtbewoners en senioren die naar de neonazi’s kwamen kijken.

Net zoals bij de vorige NVU-manifestatie in Deurne bevonden zich onder de toeschouwers neonazi’s van de Nederlandse divisies van het internationale terreurnetwerk Blood and Honour (B&H). Het waren Tom van den Hoek, die ook in de Pro Patria demonstratie van zondag 10 augustus 2014 meeliep, en Willem van Dijk (foto 18).

Foto 16. De overtreffende trap van een neonazi, in een t-shirt van een links hiphoplabel en met hennepblad opnaaier op zijn rugtas is deze Vlaamse ‘hippie-neonazi’, die in een spijkerbroek met wijde pijpen, oud colbert en vlashaar in paardenstaart en met zijn ogen dicht een filmpje met zijn mobiele telefoon maakt.

Foto 17. V.l.n.r. Ronald Mus, de in Arnhem woonachtige NVU-kringleider Bonaire, Sint Eustatius en Saba, in zwart t-shirt; de man met het witte protest-bord en een met pleisters afgeplakte Waffen-SS Totenkopf-tatoeage in zijn nek is de neonazi Mike Brand. Rechts achteraan met zwarte NVU-pet staat de neonazi Theo Siebenheller.

Foto 18. V.l.n.r. met rockabilly-kuif en short met camouflage patroon de Blood and Honour-neonazi Willem van Dijk en in wit t-shirt en witte Adidas sportschoenen voormalig NVU-lid en Blood and Honour-neonazi Tom van den Hoek.

Alle 18 foto’s zijn vrij van copyrights – all 18 pictures are free from copyrights

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Nijmegenaar Angelo van den Bos, de extreemrechtse NEC hooligan, is de man met zwart t-shirt en FC Barcelona pet.

Foto: 


Wie: 
Groadus

Die dikke een NEC-hooligan?? Hahahaha da junske kan niet eens overeind komen als ie op zn rug ligt!!! Hij staat op vak 080, maar niemand neemt hem serieus hoor. De helft van de East Side sympathiseert met Sankt Pauli. Angelo overleeft door te doen alsof hij het allemaal niet zo meent, en hij laat dagelijks zien dat zijn rassenleer niks meer waard is zodra ie een (typisch Nijmeegs, multicultureel) frietje babi pangang onder zn neus heeft!!!Wie: 
nn

In wit NVU t-shirt Peter Bieleveld, met ringbaard Frans Vogels en geheel rechts met zonnebril Simone Magretti.
De gekleurde deelnemer aan neonazi demonstratie is René Nienkemper uit Enschede, persoon met zonnebril op de achtergrond is een bekende van neonazi skinhead Owen Koenekoop. René Nienkemper nam ook deel aan de volkomen mislukte Dutch Defense League demonstratie in Rotterdam van 24 mei 2015.

Foto: 


Wie: 
nn

Van links naar rechts: In het zwarte "support Autonome Nationalisten" t-shirt Kim Decrock, de skinhead met de zwart-wit geblokte blouse Tom Huylebroeck, met groen/bruine jas en baard Marc Scheepers, op de achtergrond in het mint groene t-shirt Jan van Gaalen, met zonnebril Christian Berteryan en geheel rechts in grijs/zwarte leger camouflage broek Ilya De Smet. Afgezien van de NVU'er Jan van Gaalen zijn alle overige genoemde personen Vlaamse leden van de neonazistische organisatie Autonome Nationalisten Vlaanderen (ANV).

Foto: 


Wie: 
nn

.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech