We zijn het megazat

Aankondiging, gepost door: Estera Waas en Christel de Haas op 15/02/2012 02:03:53

Waar: de Dam, Amsterdam, Netherlands (GPS lat: 52.373044 lon: 4.893245)
Wanneer: 17/03/2012 - 12:00 t/m 17/03/2012 - 15:00

Estera Waas en Christel de Haas hebben hun handen ineen geslagen om samen een grote vreedzame manifestatie te organiseren tegen megastallen, bio-industrie, en afbraak van natuur en milieu. Maar natuurlijk ook vanwege de effecten op de volksgezondheid en de respectloze omgang met dieren. Een soortgelijke manifestatie is op 21 januari met 23.000 mensen in Berlijn tot stand gekomen. Vanwege onze zorgen over de steeds grotere uitbreiding van megastallen en nu zelfs gigastallen, werden wij door de manifestatie in Berlijn geïnspireerd om dat in Nederland ook te gaan organiseren.
Er komen grote en kleine organisaties die iets te maken hebben met deze onderwerpen omdat we willen laten zien dat wij, burgers en organisaties, het zat zijn. Wij allen voor 1 doel!
Wat wij willen is een manifestatie vanuit de burger, (motto; we zijn het MEGA zat) maar met bijval van organisaties. Er is nog nooit een echt grote manifestatie tegen megastallen, bio-industrie, en afbraak van natuur en milieu geweest.

Onze eisen:

Een verbod op megastallen! Wij eisen een totaal verbod op megastallen in Nederland en een verbod op elke vorm van subsidiëring van megastallen in het buitenland. Dieren in een megastal komen nooit buiten en kunnen niet spelen en wroeten. De megastallen dragen bij aan klimaatverandering, overbemesting en andere milieuvervuiling. Bovendien zijn de megastallen een gevaar voor de volksgezondheid en ook dat is onacceptabel.

De 50 legbatterijschuren moeten dicht, geen uitstel! Er is al jaren bekend dat ze weg zouden moeten.

De nieuwe natuurwet op de schop! Geen afbraak van de natuur, vrijere regels enz. De natuur in Nederland is klein en kostbaar, afblijven! We hebben al genoeg afgebroken en ingenomen. Er wordt met de nieuwe natuurwet totaal voorbij gegaan aan wetenschappelijke onderzoeken en aan wat het grootste deel van de Nederlandse bevolking wil (bijv. ten aanzien van de jacht).

De huidige leefomstandigheden van dieren in de veehouderij verbeteren! De dieren hebben een kort leven, ze leven en sterven omdat de mens dat bepaalt. Dieren zijn geen gebruiksvoorwerpen, maar levende wezens met gevoel. Betere leefomstandigheden zullen leiden tot minder stress, dus minder ziektes.
Wij willen dus MEER DAGLICHT, FRISSE LUCHT, STRO voor kalfjes en varkens en MEER ruimte voor de dieren om te bewegen en hun natuurlijke gedrag te kunnen vertonen. Een dier is geen ding!
En wij willen ook een wettelijke norm voor brandveiligheid van stallen, er zijn de laatste tijd weer zo verschrikkelijk veel branden in stallen geweest. Er moet iets gebeuren.

Dat er een eind komt aan de Nederlandse Bio-industrie! Het grootste deel van dit vlees en de producten uit de intensieve veehouderij wordt niet in ons eigen land geconsumeerd, maar geëxporteerd.

Een milieuvriendelijke, grondgebonden veehouderij! Een platteland met boerderijen waar koeien, kippen en varkens in de wei scharrelen.

Openheid naar de burger! Megastallen vormen een risico voor de gezondheid van omwonenden. Ze zorgen voor veel uitstoot van fijnstof en zijn een broedplaats voor ziektekiemen. Omwonenden van megastallen moeten geïnformeerd worden over de gevaren voor hun gezondheid. Ook elke burger die vlees eet zou op de hoogte moeten worden gebracht van de gevaren. Het gebruik van teveel antibiotica in de veehouderij kan eraan bijdragen dat bacteriën op termijn resistent worden voor antibiotica. Sterker nog, dat gebeurt al, denk maar aan de ESBL-bacterie in kip. Om die dreiging voor de volksgezondheid en de gezondheid van dieren te voorkomen, moet het gebruik van antibiotica worden teruggedrongen.

Maatregelen om het milieu te beschermen! Wat je in 1 dag afbreekt, bouwt zich in jaren niet meer op. Milieukeurmerk voor energieleveranciers en stimuleren van schonere energie.

File: 9jdu0w.jpg
File: ibfk85.jpg
File: varkens1.jpg
File: varkens.jpg
Tags: manifestatie megastallen natuurwet

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech