Islamfasjo welkom in Amsterdam

Nieuws, gepost door: AFA op 14/02/2012 02:05:52

Wanneer: 14/02/2012 - 17:06

De omstreden Haitham al-Haddad is komende vrijdag en zaterdag een van de sprekers op een symposium op de Vrije Universiteit Amsterdam.

Het optreden van al-Haddad is opvallend, omdat hij in eigen land niet overal welkom is vanwege zijn extreme opvattingen over onder meer Joden. Zo werd een lezing die al-Haddad vorige week zou geven op de prestigieuze London School of Economics op het laatste moment afgeblazen na protesten van Joodse studentenorganisaties. Die herinnerden de schoolleiding eraan dat de sjeik joden in het verleden heeft uitgemaakt voor apen en varkens.

Voor de Islamitische Studentenvereniging Amsterdam is dat geen reden al-Haddad niet uit te nodigen voor een tweedaags symposium eind deze week. De man zal op de Vrije Universiteit spreken over de positie van de moslim-academicus in het Westen. Daarnaast zal hij uitleg geven over de Koran en de Hadith (de overleveringen over het leven van Mohammed).

Al-Haddad was in 2009 ook al in Amsterdam, toen als eregast op het Nationaal Islam Congres. Hij verkondigde toen onder meer dat de definitie van islam niet vrede is, maar overgave. Ook spoorde hij Nederlandse moslims aan om shariahrechtbanken te eisen die islamitisch familierecht toepassen.

Zie voor het programma: http://sv-isa.nl/Wie: 
nn

nergens in het stuk wordt onderbouwd wat hem een islamitische fascist maakt.. dat hy in het verleden ooit eens joden voor apen en varkens heeft uitgemaakt zegt opzich weinig.. in welke context zei hy het? en heeft hy zyn standpunten over joden daarna herhaald? (oftewel, huldigt hy nog steeds dit standpunt? en is een moslim die joden varkens en apen noemt automatisch een islamitische fascist? zo ja, wat is daar dan islamitisch fascistisch aan? daar kan nog de vraag aan toegevoegd worden of het zinvol is iemand de mond te snoeren omdat degene ooit eens gezegd zou hebben dat joden apen en varkens zyn.. moeten we in nederland iedereen een spreekverbod opleggen en een fascist noemen, die een groep mensen ooit eens met een dier heeft vergeleken?

dat hy stelt dat islaam overgave betekent is trouwens correct van hem.. lykt me dan ook bepaald geen controversieel standpunt.. idem dito voor shariahrechtbanken en familierecht.. daar is weinig extreems aan.. laat staan fascistisch.. van alle rechtsgebieden is het familierecht essentieel binnen de islamitische wetsleer.. dit is dan ook samen met het erfrecht vandaag de dag nog steeds breeduit van kracht in de moslimwereld binnen het staatsrecht.. zie niet in wat een moslim fascistisch maakt als hy graag het familierecht in de westerse rechtsstaat geïmplementeerd ziet worden.. hy heeft op z'n minst het recht zich daar voor in te zetten in dit land via politieke of activitische weg.. overigens is het familierecht vd maalikie rechtsschool (één vd vier soennietische wetsscholen in de islamitische wetsleer) al van kracht by sommige marokkaanse moslimgezinnen in nederland..Wie: 
nn

Fout, dit figuur is net als de Hr.Wilders een haatzaaier van de eerste orde.
We zitten hier niet te wachten op dit soort idioten en ik hoop dat hem alsnog de wacht word aangezegd.
Zijn intrepretatie van de islam is een regelrechte belediging van Allah.
En voor de goede orde,de sharia is een verouderde en misselijkmakende wetgeving die in Europa nooit en te nimmer getolereerd gaat worden.

Gelukkig zijn er onder de moslims genoeg mensen aanwezig die heel goed in de gaten hebben waar radicaal extremisten zoals Haitham mee bezig zijn en hier stelling tegen nemen.Wie: 
nn

http://www.parool.nl/parool/nl/4/AMSTERDAM/article/detail/3179140/2012/0...

Is al bekend waar en hoe laat het verzamelen is voor de tegenactie?Wie: 
nn

nn 01:35 heeft zeker ook geen problemen met het besnijden van vrouwen waar Haitham al-Haddad een voorstander van is.Wie: 
nn

Ik sluit mij in zijn geheel aan bij de eerste reactie. Ik dacht dat wij linkse gutmenschen hadden afgesproken per definitie nooit kritiek op welke moslim dan ook te hebben. Mensen die kritiek hebben op moslims zijn racisten, en wij haten racisten.Wie: 
AFA

Shariasjeik komt niet naar Amsterdam!!!

De Vrije Universiteit (VU) heeft een debat met de Britse islamitische rechtsgeleerde sjeik Haitham al-Haddad afgelast. Er is zo veel discussie rond hem ontstaan, dat een academisch debat niet mogelijk is, liet een woordvoerster woensdag weten.

Dank voor allen die zich de afgelopen dagen hebben ingezet.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech