Burgermeester van der Laan geeft vergunning aan Vrankrijk onder onredelijke voorwaarden.

Nieuws, gepost door: vrankrijk op 07/02/2012 02:07:15

Waar: vrankrijk, spuistraat 216, amsterdam, Netherlands (GPS lat: 52.371563 lon: 4.889511)
Wanneer: 07/02/2012 - 18:52

Burgermeester van der Laan geeft vergunning aan Vrankrijk onder onredelijke voorwaarden. De vergunning zal pas officieel afgegeven woorden als stichting tweeënveertig instemt met deze voorwaarden. Voor meer informatie over de vergunning voorwaarden is iedereen meer dan welkom om vanavond langs te komen. De deuren zijn vanaf 9 uur open.

Vergunning, maar wel 18 maanden te laat en onder onredelijke voorwaarden.
Na bijna 20 maanden is het burgemeester Van der Laan dan toch gelukt om een beslissing te nemen over de horecavergunning die stichting Tweeënveertig aanvroeg voor de begane grond van de Vrankrijk. De vergunning is toegekend, maar onder allerlei additionele voorwaarden. Ooit is ons vertelt dat onze vergunningsaanvraag zou worden behandeld als elke andere. Na 18 maanden van traineren aan de zijde van de burgemeester kunnen we vaststellen dat deze belofte een wassen neus is.
Stichting Tweeënveertig wil de deuren van de Vrankrijk openen voor maatschappelijk betrokken mensen die er niet moeilijk over doen om die betrokkenheid luidkeels te uiten, ook als het politieke klimaat even tegen zit. Maar Van der Laan heeft geen behoefte aan een kritisch geluid, tenzij het veilig is ingekaderd in het politieke bestel dat hem als burgemeester heeft benoemd. Na 18 maanden beseft ook Van der Laan dat hij juridisch gezien geen enkele reden
heeft om de vergunning tegen te houden. Hij probeert met zijn additionele voorwaarden de indruk te wekken dat Stichting tweeënveertig geen openheid van zaken geeft. De stichting heeft altijd openheid en dialoog betracht, maar de Stopera blijft in nevelen gehuld wanneer het gaat om het overschrijden van alle denkbare termijnen. Opheldering over het traineren van de vergunningsaanvraag zullen we wel nooit krijgen, zoals we de laatste 18 maanden slechts met moeite contact kregen met de secondanten van Van der Laan, laat staan met de burgemeester zelf. Van der Laan heeft nooit de moeite genomen ons schriftelijk te verwittigen van een termijnoverschrijding, zoals dat wettelijk verplicht is, en dat alleen al maakt hem een onfatsoenlijk mens.
De ruimte in de Vrankrijk is een plek voor en door activisten, een plek waar een breed scala van organisaties en initiatieven gebruik van kan maken. Een plek die hard nodig is en waar met de dag meer behoefte aan is in het steeds truttig wordende Amsterdam en het nóg truttiger Nederland. Met deze vergunningverlening onder voorwaarden laat Van der Laan zien dat hij van een bruisend Amsterdam een plek probeert te maken waar eigen initiatief de kop wordt ingedrukt. Wij zijn van meet af aan ermee akkoord gegaan dat wij dezelfde politiecontroles zouden toelaten die voor alle andere cafés gelden. Maar de burgemeester wil ons een verzwaard regime opleggen dat niet voor alle andere cafés geldt, dat kennelijk bedoeld is om vrijwilligers te ontmoedigen die hier anders zouden willen werken. Een kritisch geluid is volgens Van der Laan slechts toegestaan onder strikte controle van de politie.
Dus nee, we danken Van der Laan niet op onze knieeën, want er is ons geen gunst verleend en we hebben nog steeds niet gekregen waar we recht op hebben. Stichting Tweeënveertig wil wél alle vrijwilligers en geïnteresseerden bedanken voor de steun die zij ontving tijdens deze lange en soms tenenkrommende twintig maanden.


>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

aangezien ze al de website van de gemeente en pownieuws staan, hierbij de beslissing etc van de burgemeester: http://www.amsterdam.nl/publish/pages/426947/20120207121128217.pdf (pdf)


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech