Foto’s demonstratie tegen strafkorting Volkert van der Graaf. 2 mei 2014

Nieuws, gepost door: Rotterdam tegen Racisme op 05/05/2014 05:12:23

Wanneer: 05/05/2014 - 11:07

Neonazi’s van de Nederlandse Volksunie, rechts-radicalen van Identitair Verzet, een groep skinheads, geradicaliseerde Fortuynisten, leden van de ultra-nationalistische organisatie Voorpost en een Eerste- en Tweede Kamerlid van de extreemrechtse PVV liepen op vrijdagavond 2 mei 2014, gebroederlijk zij aan zij, in de demonstratie tegen strafkorting voor Volkert van der Graaf.

1. Simone Magretti en Ben van der Kooi - Rotterdam 2 mei 2014
2. PVV Fleur Agema - Rotterdam 2 mei 2014
3. Groep skinheads met o.a. NVU Mark Tilburgs-Schumans en Owen Koenekoop - Rotte

Op de dag dat de moordenaar van Pim Fortuyn, Volkert van der Graaf, uit de penitentiaire inrichting Zwolle werd ontslagen, organiseerden de broer van Pim Fortuyn, Simon Fortuyn, en de voormalig chauffeur van Pim Fortuyn, Hans Smolders, in het centrum van Rotterdam een demonstratie tegen strafkorting voor gedetineerden die veroordeeld zijn voor moord of ernstige gewelds- en zedendelicten.

De demonstratie, die meer weg had van een herdenking en zich verplaatste, van het Centraal Station naar de Pim Fortuynplaats duurde van 19.30 tot 21.30 uur en telde een kleine 200 deelnemers, waaronder enkele tientallen afkomstig uit het Nederlandse extreem rechtse milieu. Nog afgezien van de vraag of de organisatie deze rechts-extremisten niet uit de demonstratie had moeten weren, is het ook ironisch dat er een aantal rechts-extremisten meeliepen met een (zeer) uitgebreide justitiële documentatie.

Ben van der Kooi (met spandoek en in grijze zomerjas – foto 1) is zo’n rechts-extremist. Op donderdag 13 april 2006 werd hij veroordeeld voor het in brand steken van de Djama Mashid Shaan-e-Islam moskee te Rotterdam. Voor de rechts-extremiste Simone Magretti (met zwarte jas en hond in haar paarse handtas – foto 1) is deze racistisch gemotiveerde brandaanslag klaarblijkelijk geen reden om niet met Ben van der Kooi om te willen gaan.

De extreem rechtse PVV – die zowel structureel moslims discrimineert als weigert inzicht in haar financiën te geven – was met het Eerste Kamerlid Ronald Sorensen en Tweede Kamerlid Fleur Agema vertegenwoordigd. De Islamofobe Agema (foto 2) liep tijdens de demonstratie in de nabijheid van Ben van de Kooi (wiens oudere broer Florens van der Kooi actieleider is van de ultra nationalistische organisatie Voorpost), NVU-neonazi Owen Koenekoop, Voorpost rechts-radicaal Dennis de Vries en een groep skinheads, waarvan één een bomberjack droeg met de – geen nadere uitleg behoevende – tekst “this is terror”.
De extreemrechtse neonazistische politieke partij de Nederlandse Volksunie – die zich sinds kort profileert als “de originele PVV” – was met kringleider Limburg Mark Tilburgs (zwarte bomberjack en nek tatoeage – foto 3) en lid Owen Koenekoop (wit trainingsjack en zwarte Adidas sport broek – foto 3) aanwezig. De laatste moest zich in oktober 2013 bij de politie melden omdat hij in zijn woonplaats Gouderak op grote schaal extreem rechtse pamfletten, stickers en posters had verspreid.Wie: 
RtR

Ook de meermalen veroordeelde rechts-extremist Paul Peters (donker blauwe winterjas en zwarte werkschoenen – foto 4) was aanwezig in Rotterdam. Paul Peters is al jaren een berucht (agressief) figuur in het Nederlandse extreemrechtse milieu. In de nacht van 29 april 2001 bekladde hij op de joodse begraafplaats bij Oosterhout grafzerken met hakenkruizen en nazi-leuzen als ‘Jude Raus’ en ‘Wir sind zuruck’. In zijn Nieuwegeinse woning staan boekenkasten vol met lectuur over WO II en (Europese) terreurorganisaties. Voorts heeft Peters contact met buitenlandse neonazi’s en verklaarde in oktober 2012 tegen het NRC Handelsblad dat Fortuynisten al geld hebben opgehaald voor een wraakactie tegen Volkert van de Graaf. Paul Peters was voor eigen gewin naar de demonstratie gekomen: hij verspreide stickers van de extreemrechtse actiegroep Identitair Verzet, een actiegroep die hij zelf heeft opgericht en waarvan hij de leider is.

Ook de n̶e̶o̶n̶a̶z̶i̶ Victor Lodewijk (kale kop en witte jas – foto 5) behoort tot de groep omstreden figuren die op deze demonstratie afkwamen. Met de zwaarlijvige voorposter Dennis de Vries liep Lodewijk met een, van Ben van der Kooi geleend, spandoek de demonstratie-route af. [Edit: Blijkens een reactie op deze posting wil Victor Lodewijk (of iemand die zich voor hem uitgeeft) zich duidelijk distancieren van zijn maatjes.]

Een andere zwaarlijvige extreemrechtse aanwezige is René van Gool (blauw-zwarte houthakkers-blouse – foto 6). Van Gool is een neonazi-skinhead die zowel lid was van de voormalige extreem rechtse politieke partij Nieuw Rechts als veelposter op het extreemrechtse webforum stormfront.org. Van Gool is op dit moment lid van de ultra nationalistische organisatie Voorpost en ook hij is verschillende malen met politie en justitie in aanraking geweest.

Foto: 


Wie: 
RtR

De Duitse rechts-extremiste Gertrude Bossdorf (lange zwarte jas – foto 7), één van de kaderleden van Identitair Verzet en vriendin van joodse begraafplaatsen-vernieler Paul Peters, liet zich ook zien in Rotterdam. Net zoals twee extreem rechtse vrienden van NVU-neonazi Owen Koenekoop (foto 8).

Foto: 


Wie: 
Rotterdam tegen Racisme

De geradicaliseerde Fortuynisten Jennifer Vetter (foto 9) en Rinus van den Heerik (foto 10) verkondigden ook tijdens deze demonstratie hun uitgesproken mening over wat er met Volkert van de Graaf zou moeten gaan gebeuren. Deze mening is dusdanig dat ze al enige tijd door de algemene inlichtingen- en veiligheidsdienst (AIVD) in de gaten gehouden worden. Overigens net als alle andere in dit artikel genoemde rechts-extremisten.
Alle tien de foto’s zijn vrij van copyrights.

Foto: 


Wie: 
nn

.Wie: 
nn

Maatschappelijk voorbeeld Victor Lodewijk, in prachtige witte jas, brengt zijn liberale opvattingen, op democratische wijze, samen met Voorpost rechts extremist Dennis de Vries, onder de aandacht van het publiek en de media tijdens de demonstratie tegen strafkorting voor Volkert van der Graaf op vrijdagavond 2 mei 2014 in - het mooie - Rotterdam.

Foto: 

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech