Van Der Laan bedreigt Valreep met ontruiming

Nieuws, gepost door: Op de Valreep op 15/04/2014 04:07:32

Waar: Op de Valreep, Polderweg 620, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 15/04/2014 - 17:32

Burgermeester Van der Laan mengt zich op de Valreep hoogstpersoonlijk te woord. Blijkbaar zijn de bestuurders en ambtenaren in Amsterdam Oost zelf te einde raad en ziet de opperbaas van de stad zich genoodzaakt een machtwoord uit te spreken. Daarmee is de strijd om het bestaansrecht van het burgerinitiatief Op de Valreep los gebarsten. Van der Laan loopt met dit schrijven vooruit op een uitspraak van de Raad van State, suggereert onwaarheden en probeert met zijn eigen rechtschapenheid de Valreep op zijn plek te zetten. Onderstaande reactie is door de Valreep terug gestuurd.

vanderlaa vs valreep
vanderlaan vs valreep

Beste meneer Van der Laan,

Hartelijk dank voor uw brief. We waarderen het zeer dat u betrokken bent bij de ontwikkeling van Oostpoort en maken graag van de gelegenheid gebruik om onze positie toe te lichten.

In tegenstelling tot de informatie die u heeft ontvangen, werken wij niet “beperkt” maar juist uitgebreid en enthousiast mee aan de bezoeken van uw ambtenaren en andere geïnteresseerden. We hebben inmiddels veel ambtelijk bezoek ontvangen. De hartelijke ontvangst bij het laatste bezoek is hier geregistreerd: http://vimeo.com/89719465

Zoals u kunt zien hebben minstens 20 mensen (ambtenaren, aannemers, de beoogde exploitant) het pand uitgebreid kunnen bekijken. Tevens hebben wij bouwtekeningen beschikbaar gesteld en is er een bouwvergunning. Nu al meer dan drie jaar hebben wij alle mogelijke medewerking verleend. Als de Gemeente het voormalige Dierenasyl nu niet kan slijten, dan zegt dat dus veel over de haalbaarheid en de wenselijkheid van de plannen tot nu toe. Blijkbaar zijn er in Amsterdam geen exploitanten die een grote investering willen doen ten koste van een bruisend buurtinitiatief.

Wij hebben een uitgewerkt en realistisch plan voor het voormalige Dierenasiel. Voor alle duidelijkheid: wij hoeven geen speciale behandeling maar willen het pand overnemen onder de voorwaarden die door OCP zijn gesteld. De medewerker van OCP gaf aan tijdens zijn bezoek aan dat hij graag met ons in gesprek ging. We hebben tot op heden nog geen antwoord mogen ontvangen op onze mails maar we gaan er vanuit dat wij als potentiële koper binnenkort alsnog in gesprek kunnen met OCP.

U ziet: Wij werken op alle mogelijke manieren mee en zijn zelfs van harte bereid het pand onder de voorwaarden van OCP te kopen en om er een plek van te maken waar Oostpoort en Amsterdam trots op kan zijn.

Met groet,

De vrijwilligers van de Valreep

Tags: Oostpoort

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech