Prochoice Rdam gearresteerd na i.d. vordering

Nieuws, gepost door: Krijtje v.d. Stoep op 01/02/2012 02:03:59

Wanneer: 01/02/2012 - 14:50

Smeris Rotterdam blijft dikke vrienden met anti abortus activisten van de schreeuw om leven.
Prochoice vrouw die in haar eentje waakte op plein bij kliniek werd gearresteerd.
www.sgpNEE.nl

Vanochtend rond 11 uur:
Op het moment dat slechts 1 prochoice vrouw waakt om te voorkomen dat antichoice activisten het verzamelgebouw waar de kliniek gevestigd is binnen gaan, komt de politie n.a.v. een melding dat een anti abortus activist van de schreeuw om leven in het verzamelgebouw rondloopt kijken in het gebouw.
Zij treffen daar de schreeuw om leven medewerker aan (ik kon zien door de ruit dat ze hem aanspraken en kort met hem praatten.) Vervolgens loopt de anti abortus activist de deur uit en loopt de politie naar de prochoice vrouw op het plein die de melding heeft gedaan.
Politie agent beweert dat hij geen anti abortus activist heeft aangetroffen in het gebouw.
"Je hebt hem wel aangetroffen, want ik zag je met hem praten."antwoordt prochoice.
Politie agent vordert i.d. van prochoice vrouw. Prochoice vrouw antwoordt dat zij (zoals altijd al elke maand sinds 2007) heeft aangemeld dat zij hier staat om te waken tegen antichoice, en dat ze daarbij een kopie van haar paspoort heeft ingeleverd. Ze stelt zich voor met voor en achternaam. Hij weigert zich voor te stellen. Agent zegt dat hij i.d. wil zien. Zonder dat prochoice dat weigert probeert ze redelijk met de wout te praten, maar dat begrijpt hij niet. Hij zegt te weten dat zij hier elke maand staat om tegen antichoice te waken, maar weigert het feit dat zij bekend is en al vaak haar i.d. heeft laten zien als goede reden te erkennen haar met rust te laten.
Ze vraagt hem waar ze van verdacht wordt.
Hij raaskalt dat hij beter een dokter voor haar kan bellen, en ze wordt door 2 smerissen weggesleept.

Dit soort voorvallen zijn er het directe gevolg van dat veel te weinig mensen meedoen aan de pickets tegen de anti abortus beweging.
Deze pickets vinden elke eerste werkdag v.d. maand plaats in Rotterdam.
Het zou fijn zijn als meer vrouwen en ook prochoice mannen meedoen om tegen de vrouwenrechtenschenders van de schreeuw om leven te demonstreren.
Want als slechts 1 of 2 mensen het doen, wordt degene die het organiseert door de politie gecriminaliseert in de hoop dat er dan binnenkort niemand meer staat.
Die hoop van de politie is ijdel: maar toch: graag meer mensen om recht op abortus te verdedigen.

Volgende picket tegen schreeuw om leven:
Donderdag 1 maart:
10-12 Plein bij verzamelgebouw Strevelsweg 700Wie: 
nn

Ik kan er niet om heen om de ID wet uit te leggen.
Iedereen moet een ID tonen nadat de politie er om heeft gevraagd, doe je dat niet dan krijg je een boete.
Er is duidelijk in de wet opgenomen dat je behoord te tonen na de eerste sommatie.
Je kan daarin tegen geen boete krijgen voor het niet dragen van een ID, dit omdat er niets in de wet is opgenomen dat je verplicht bent een ID te bezitten.
En omdat er niets in de wet staat van verplicht dragen kan je er ook geen boete voor het niet dragen krijgen, dus kan je ook niet meegenomen worden door de politie op een wet die niet bestaat. Wat wel gebeurd is dat de politie jaarlijks duizenden burgers mee neemt en tijdelijk in de cel stopt tot iemand langs komt die een ID toont van het persoon die in de cel zit. Dit is in strijd met de wet, maar de politie weet dit niet of anders overtreden zij de wet bewust. De politie behoord het persoon in staat te stellen een ID te halen. En je kan natuurlijk niet verwachten dat politie zich aan de wet houd.Wie: 
idem

Ter info voor geinteresseerden: er is een politieklacht ingediend over deze belachelijke arrestatie.Wie: 
Paul.

Graag iets meer objectiviteit in nieuws artikels.
"Hij raaskalt dat ..." valt onder stemmingmakerij en hoort niet thuis in een nieuws artikel.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech