24 Maart picket-line tegen nucleair eindustrie

Nieuws, gepost door: LPTK op 06/03/2014 03:03:13

Wanneer: 06/03/2014 - 15:23

Op 24 en 25 maart is in Den Haag de Nuclear Security Summit. Deze grootste top van wereldleiders die ooit in Nederland gehouden is gaat om het tegengaan van nucleair terrorisme. Tegelijkertijd en als onderdeel ('official side-event') ervan wordt in de Beurs van Berlage in Amsterdam de NIS gehouden: de Nuclear Industry Summit. Op deze bijeenkomst probeert de wereldwijde nucleaire industrie haar blazoen op te poetsen en haar straatje schoon te vegen. Maar dit zijn juist de bedrijven die de verdere verspreiding van nucleaire technologie en materialen actief promoten


De Nuclear Security Summit in Den Haag is symptoombestrijding van deze afwijking die in haar pr-variant kernenergie heet. Het 'vreedzame gebruik van kernenergie' (zoals het dan genoemd wordt) zorgt direct en bewust voor de technologie en materiaal die de grote internationale conflicten van de laatste decennia (Irak, Noord-Korea, Iran) veroorzaakten.
Daarom moet een strijd tegen nucleair terrorisme en kernwapens een strijd zijn tegen kernenergie. En daarom ook is het een gotspe dat als officieel programma van een bijeenkomst om manieren te verzinnen om terroristen geen toegang te geven tot nucleaire technologie en materiaal een bijeenkomst georganiseerd wordt om die materialen en technologie te verspreiden. En dat het Ministerie van Economische Zaken zelfs als sponsor van de NIS optreedt en de minister hoogst persoonlijk de Beurs komt openen.

Daarom roept het Landelijk Platform tegen Kernenergie (LPTK) iedereen op om te protesteren tegen de bijeenkomst van de bonzen van 's werelds belangrijkste en grootste nucleaire bedrijven en de komst van minister Kamp.

Demonstratieve picket-line !
Wij willen de deelnemers en bezoekers aan de NIS in de Beurs van Berlage duidelijk maken dat zij werken aan het vergroten van het probleem en niet aan de oplossing ervan.

Maandag 24 maart 2014: 07:15 – 10:00 uur; Beursplein, Amsterdam
Meer info via: www.stopkernenergie.nl en: secretariaatLPTK@gmail.com

KERNENERGIE IS HET PROBLEEM, NIET DE OPLOSSING !

Tags: kernenergie

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech