(A'dam) Sprekers Colombiaanse boerenorganisatie 'Red de Guardianes de Semillas de Vida' over verzet zadenwetgeving, Voedlink Voko, zo. 9 mrt. 20:00

Aankondiging, gepost door: Voedlink op 14/02/2014 02:10:14

Waar: Voedlink Voko, Bilderdijkstraat 165-f, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 09/03/2014 - 20:00

Drie Colombianen van de boerenorganisatie 'Red de Guardianes de Semillas de Vida' zijn in maart op doorreis in Europa om uitleg te geven over de situatie in hun land en het verzet van de boeren tegen de zadenwetgeving en gevolgen daarvan. Zij toeren dan langs actieve organisaties en politiek verantwoordelijken. Tevens spreken ze op de zadenruilbeurs van ASEED, Reclaim the Seeds, in Groningen en Haren op 8 en 9 maart.Zondag 9 maart 20.00 uur:

Drie vertegenwoordigers van een Colombiaanse boerenorganisatie spreken over hun verzet tegen de zadenwetgeving.

Drie Colombianen van de boerenorganisatie 'Red de Guardianes de Semillas de Vida' (Netwerk van beschermers van de zaden van het leven, http://colombia.redsemillas.org/ ) zijn in maart op doorreis in Europa om uitleg te geven over de situatie in hun land en het verzet van de boeren tegen de zadenwetgeving en gevolgen daarvan. Zij toeren dan langs actieve organisaties en politiek verantwoordelijken, en in Brussel langs EP-vertegenwoordigers. Tevens spreken ze op de zadenruilbeurs van ASEED, Reclaim the Seeds, in Groningen en Haren op 8 en 9 maart: http://www.reclaimtheseeds.nl/index.php/2-uncategorised/33-eerste-aankon... .

De toer volgt op een uitnodiging van het Europees Burgerforum en de Campagne voor zadensoevereiniteit en is georganiseerd door Cynthia Osorio van het netwerk 'Samen des Lebens' (Zaden van het leven). Zij is ook de auteur van het artikel 'Verzet in Colombia tegen nieuwe zadenwetgeving –- Overheid vernietigt zaaigoed van boeren', in het maandblad Archipel van het Europees Burgerforum.

Colombia heeft een handelsovereenkomst gesloten met de VS. Het resultaat was een nieuwe zadenwetgeving die boeren verbiedt hun eigen zaden te gebruiken en te verspreiden. Duizenden kilo's rijst en andere gewassen die bedoeld waren om in te zaaien, werden in beslag genomen en vernietigd. Dit heeft tot boerenprotesten geleid, zoveel protest dat een deel van de maatregelen weer is teruggedraaid. Maar de strijd in Colombia is nog niet gestreden.

In Colombia worden boeren en bevolking met geweld van hun land verdreven. Het verzet daartegen door boeren, de inheemse bevolking en de zwarte gemeenschap wordt hardhandig onderdrukt. De delegatie Colombianen zal spreken over de gevolgen van de zadenwetgeving voor de leefcondities van de (boeren-) bevolking, het milieu, de voedselsoevereiniteit van de gehele bevolking, en over hun verzet daartegen. Ze hopen met hun rondreis in Europa begrip te kweken voor hun situatie en medestanders te vinden die kunnen helpen om de Colombiaanse regering tot inkeer te bewegen.

Deze toer vindt plaats in dezelfde periode dat ook Europa voor de beslissing staat over zadenwetgeving en een vrijhandelsverdrag met de VS. De wetsvoorstellen van Europa onderscheiden zich niet wezenlijk van die in Colombia, met dit onderscheid dat daar miljoenen boeren gevaar lopen hun bestaan te verliezen. Hier in Europa kunnen de grotere boeren zich het dure zaadgoed van concerns nog wel veroorloven, omdat zij EU-subsidies ontvangen.

http://colombia.redsemillas.org/

Zondag 9 maart
Voedselcoöperatie Voedlink Voko
Bilderdijkstraat 165-f
Amsterdam Oud-West
http://voedlink.nl/
https://www.facebook.com/pages/Voedselkooperatie-Voedlink/1379738232259231

Aanvang 20:00, inloop 19:30
Vrij entree, donaties welkom


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech