Autonomen Den Haag solidair met stakers sociale werkplaatsen

Nieuws, gepost door: Autonomen Den Haag op 11/02/2014 02:05:00

Wanneer: 11/02/2014 - 17:05

Vandaag demonstreerden zo’n 6000 mensen tegen de participatiewet. Het voornemen van het kabinet om mensen die werken in sociale werkplaatsen en mensen met een wajong uitkering te herkeuren en de normale arbeidsmarkt op te gooien.

Werk is er echter niet, dus de kans dat kwetsbare mensen een flexbaan krijgen of in de bijstand belanden is dan ook heel groot. Terwijl banken en grote bedrijven zich kunnen blijven verrijken wordt de onderkant van de samenleving uitgekleed. Geld is er genoeg maar het word niet eerlijk verdeeld, kapitalisme is het probleem!

Ook enkele activisten van Autonomen Den Haag sloten zich aan bij het protest van oa FNV om zich zo solidair te verklaren met de stakers in de sociale werkplaatsen en om een radicaler geluid te laten horen. Zo werden er spandoeken ontrold met teksten als “solidariteit met de stakers!” en “radicaal tegen bezuinigingen! Stop de participatiewet!”.

Toen wij ons bij het protest wilden aansluiten vond de politie het nodig om iemand tegen de grond te werken en zijn keel dicht te knijpen om zijn vlaggenstok af te pakken. Ook werd er door de politie geduwd en geslagen. Dat weerhield ons er natuurlijk niet van om onze solidariteit te uiten. Ook ging de politie praten met de FNV met de vraag of ze ons niet even wilden wegsturen, en als de FNV dat wilde, dan zouden ze ons wel verwijderen. De FNV wilde niet dat we weg gingen maar ging wel erg ver mee in het verhaaltje van de politie. Of wij niet wouden zorgen voor problemen, en of we ons voortaan konden aanmelden zodat de FNV van te voren weet of er er groepen komen waar de politie moeite mee heeft. Een bizarre vraag omdat de FNV zelf openlijk oproept voor de manifestatie en je toch zou zeggen dat als er mensen van buiten de sector het protest komen steunen ze dit toch zouden moeten toejuichen.

De reactie van de mensen waar het daadwerkelijk om ging, de stakers, was erg positief. De demonstranten waren blij me de steun van buiten de sector. We hebben dan ook veel goede gesprekken kunnen voeren met mensen die worden getroffen door de bezuinigingen. Na afloop van de demonstratie hebben we ze uitgezwaaid toen ze met de bus weer huiswaarts keerden, wat erg werd gewaardeerd. Wij hopen dat het protest doorgaat totdat de participatiewet van tafel wordt geveegd!

Lees meer over de participatiewet in dit artikel van Doorbraak: ‘Participatiewet heft met volwaardig meedoen niets te maken’

Autonomen Den Haag. Crisis? Kapitalisme is crisis!

Tags: actie autonomen den haag participatiewet

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech