Den Haag in actie uit solidariteit met de Groningers in opstand!

Nieuws, gepost door: Autonomen Den Haag op 05/02/2014 02:04:21

Wanneer: 05/02/2014 - 16:19

Vandaag deelden meerdere activisten van Autonomen Den Haag flyers uit in het centrum van Den Haag en rond de Tweede Kamer, uit solidariteit met de Groningers die in opstand zijn gekomen tegen werkeloosheid en de gaswinning in Groningen.

Vandaag deelden meerdere activisten van Autonomen Den Haag flyers uit in het centrum van Den Haag en rond de Tweede Kamer, uit solidariteit met de Groningers die in opstand zijn gekomen tegen werkeloosheid en de gaswinning in Groningen.

Vandaag word er gedebatteerd in de Tweede Kamer over dit onderwerp. Activisten van de actiegroep Schokkend Groningen zijn naar Den Haag gekomen om het debat bij te wonen.

“Wij delen de flyers uit in de aanloop naar het debat, niet omdat wij het idee hebben dat de politiek iets constructief gaat doen maar omdat wij de activisten van Schokkend Groningen willen laten weten dat ook in Den Haag mensen achter hun staan. Daarom grijpen we dit moment aan om de Haagse bevolking te informeren”, aldus een van de activisten van Autonomen Den Haag.

Er zijn ruim duizend flyers uigedeeld en er werd een spandoek ontrold met de tekst “Solidariteit met de Groningse opstand!”

Hier onder is de tekst van de flyer te lezen:

Solidariteit met de Groningers in opstand!

Groningen schudt op zijn grondvesten door aardbevingen die veroorzaakt worden door boringen naar gas om de staatskas te spekken. De Nederlandse staat verdient miljarden aan de gaswinning, terwijl er voor de Groningse bevolking bijna geen werk te vinden is. De een na de andere fabriek sluit zijn deuren.

Door de bevingen is er veel schade ontstaan aan huizen, en elk jaar komen er duizenden schademeldingen binnen bij de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM), verantwoordelijk voor de gaswinning. Groningers zien hun huizen ernstig beschadig raken en in waarde dalen. Het enige wat de staat doet is dingen van waarde als gas weg kapen en de Groningse bevolking in de rotzooi en ellende achterlaten.

Uit een recente enquête blijkt dat 91% van de Groningers de acties voor de stopzetting of beperking van de gaswinning steunt. Een nog groter percentage van 95% vindt dat de belangen van de Groningers niet serieus genomen worden. Dat is ook niet gek aangezien er politiek weinig aandacht was voor de problematiek. Pas nu de gemeenteraadsverkiezingen in aantocht zijn duiken er politici op met mooie praatjes om nog wat stemmen te winnen. Maar harde toezeggingen worden er niet gedaan, er worden slechts wat kruimels toegeworpen. Daar nemen de Groningers geen genoegen mee en dat is maar goed ook. Want na de verkiezingen zal het weer net zo stil worden als daarvoor.

De politiek is niet geïnteresseerd in de problematiek die er heerst maar slechts in geld en de belangen van grote bedrijven als de NAM. Daarom is het belangrijk om solidair te zijn met de Groningers in opstand! Want nu hebben zij een probleem maar welke provincie is de volgende? En is het probleem niet overal aan de hand? De hebzucht regeert, en niet de belangen van de mensen, waar het over zou moeten gaan. Daar moet eindelijk eens een einde aan komen!

Laat Groningen schudden op zijn grondvesten, niet van aardbevingen maar van de mensen in opstand!

http://autonomendenhaag.wordpress.com/


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech