Stedelijke vergadering

Aankondiging, gepost door: Initiatiefgroep demo ‘Stop de afbraak van wijkvoorzieningen, stop de sociale sloop’ op 20/01/2014 01:10:41

Waar: buurtcentrum de Horizon, Hewmbrugstraat 156, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 30/01/2014 - 20:00

Stedelijke vergadering Initiatiefgroep
Demonstratie ‘Stop de afbraak van wijkvoorzieningen, stop de sociale sloop’
Donderdag 30 januari 2014 om 20 uur
Buurtcentrum De Horizon
Hembrugstraat 156 in Amsterdam


Door de crisispolitiek van de regering en de gemeente verdwijnen in de Amsterdamse wijken, zoals overal in Nederland, voorzieningen voor jongeren en ouderen, voorzieningen zoals sportvoorzieningen, buurthuizen, brandweerkazernes en bibliotheken. In de wijken is een massale sluiting van verzorgingstehuizen gaande en is er een kaalslag van de thuiszorg aan de orde. De afbraak en de uitverkoop van de sociale huisvesting in de buurten gaat door en de huren stijgen explosief.

De huren van sociale huurwoningen die in Amsterdam opnieuw in de verhuur komen stegen de laatste 3 jaren van 448 euro naar 556 euro, een stijging van 24 procent. Terwijl de bruto-inkomens van de groep die in aanmerking komt voor sociale huurwoningen in dezelfde periode in Amsterdam met 5 procent daalde.

De armoede en de werkloosheid in de buurten neemt toe. Volgens het Sociaal Cultureel Planbureau zouden er in 2012 511.000 arme huishoudens en 1,197 miljoen arme personen in Nederland zijn. Van de kinderen in Nederland is op dit moment 11,4% arm, dat zijn er 384.000. De armen worden armer en de rijken worden rijker. In Nederland is het gezamenlijk vermogen van de 500 rijkste Nederlanders het laatste jaar toegenomen met ruim 6% tot 113,1 miljard euro. Volgens het CBS is momenteel 16,5 procent van de jongeren werkloos. De kapitalistische overproductiecrisis ontneemt jongeren hun toekomst.
De bewonersgroep vindt dat de kosten van de crisis, die veroorzaakt is door de financiële sector, niet betaald moet worden door de afbraak van wijkvoorzieningen en sociale sloop. Wij gaan de crisis niet betalen. Laat de rijken de crisis betalen!

Om een vuist te kunnen maken tegen de afbraak van wijkvoorzieningen en de sociale sloop is het nodig dat bewoners uit verschillende wijken zich verenigen. Daarom nodigt de bewonersgroep Spaarndammerbuurt bewoners, bewonersorganisaties en sociaal betrokkenen uit alle wijken van Amsterdam uit voor een stedelijke vergadering op 30 januari 2014. Om het voorstel tot de vorming van een initiatiefgroep ‘Demonstratie stop de afbraak van wijkvoorzieningen, stop de sociale sloop’ te bespreken.
Als eisen stellen we onder meer voor:

• Behoud en uitbreiding van voorzieningen voor jong en oud in de wijken!
• Meer sportvoorzieningen!
• Goede (thuis)zorg in de wijk!
• Stop de huurexplosie!
• Meer betaalbare huurwoningen, stop de uitverkoop, stop en voorkom de leegstand!
• Lonen en uitkeringen omhoog!
• Vaste banen en een toekomst voor de jeugd!
• Wij gaan de crisis niet betalen. Laat de rijken de crisis betalen!

Bewonersgroep Spaarndammerbuurt
Email: demo@verzet.nu
Website: www.verzet.nu
Stedelijke vergadering Initiatiefgroep
Demonstratie ‘Stop de afbraak van wijkvoorzieningen, stop de sociale sloop’
Donderdag 30 januari 2014 om 20 uur
Buurtcentrum De Horizon
Hembrugstraat 156 in Amsterdam
Meer informatie: www.verzet.nu


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech