Verspreid de verboden teksten van Joke Kaviaar

Nieuws, gepost door: Steungroep 13 september op 26/10/2013 10:07:33

Wanneer: 26/10/2013 - 19:09

Voor het recht op opruiing!

Op 1 november begint het hoger beroep van Joke Kaviaar tegen haar veroordeling voor 'opruiing'. Deze veroordeling raakt ons allemaal! De Steungroep 13 September roept op tot uitingen van solidariteit!

Vooraf aan deze (regie)zitting zullen muurkranten worden uitgedeeld met daarop één van de ‘opruiende’ teksten. Locatie: voor het Gerechtshof Amsterdam, IJDok 20, 13.30 uur!

De eerste muurkrant: Waar blijft de Hollandse opstand?

Twee jaar geleden viel de nationale recherche ineens binnen bij het huis van dichteres en activiste Joke Kaviaar. Ze werd direct opgepakt en drie dagen lang in alle beperkingen vastgehouden. Haar 'misdaad' was het schrijven van teksten. Ze werd aangeklaagd voor opruiing. Anderhalf jaar later oordeelde de rechter dat ze er vier maanden voor de bak in moest.

Op 1 november begint het hoger beroep tegen deze belachelijke veroordeling. De Steungroep 13 September, die werd opgericht naar aanleiding van Kaviaars arrestatie, wil opnieuw indringend aandacht vestigen op deze belangrijke zaak.

Niet alleen Joke Kaviaar staat namelijk terecht. Met haar staat de vrijheid van meningsuiting van ons allemaal op het spel. Niet alleen Kaviaar moet sinds haar veroordeling steeds de stinkende adem van de mee lezende smeris in haar nek voelen, ook anderen kunnen niet meer de pen pakken zonder bang te moeten zijn om veroordeeld te worden voor het uiten van hun gedachten. De Steungroep 13 September is van mening dat mensen het recht hebben op opruiing. Justitie pakte Kaviaar op haar woorden, die opriepen, en nog altijd oproepen, tot verzet tegen de apartheid van het Nederlandse migratiebeleid. Een beleid dat niets minder verdient dan keihard verzet, in woord en daad.

Dagelijks vinden vele in de wet verankerde misdaden plaats tegen mensen die 'vreemdeling' worden genoemd. Migranten (zonder papieren) worden structureel uitgesloten van de maatschappij. Ze worden gesloopt, vernederd en genegeerd. Op dit moment zitten duizenden mensen vast in grensgevangenissen, van wie velen wachtend op deportatie. En masse worden er mensen gedeporteerd, zowel volwassenen als kinderen. Zo'n 10.000 per jaar, volgens de officiële statistieken. Dat is gemiddeld 27 deportaties per dag. Rondom de deportaties is een complete industrie ontstaan, waar multinationals zoals KLM en G4S bakken met geld aan verdienen. Deze moderne Endlösung vindt grotendeels plaats in de onzichtbaarheid. Verzet is nodig om de misdaden te benoemen voor wat ze zijn. Verzet is nodig om het apartheidsysteem zichtbaar te maken. Verzet is nodig om de deportatie-industrie te bestrijden, op alle mogelijke manieren.

Maar verzet in de vorm van tekst is blijkbaar zelfs al verboden. Niet de verantwoordelijke ambtenaren, ministers of directeuren moeten zich verantwoorden voor hun aandeel in het scheppen van apartheid; daarentegen worden degenen die zich verzetten en anderen oproepen dat ook te doen, vervolgd en veroordeeld. De autoriteiten hebben Kaviaar de mond proberen te snoeren.

Natuurlijk is ze dat niet gelukt. Allang zijn de verboden teksten op talloze plekken op het internet te vinden. Direct nadat bekend was geworden dat Kaviaar was opgepakt, verschenen er kopieën van haar 'opruiende' teksten en mirrors van haar website op het web. Een goede start. Het waren uitingen van solidariteit die hard nodig waren en nog steeds zijn. Deze reactie vraagt om navolging.

In de betere boekhandels en op andere plekken vind je vanaf heden ook een stapel muurkranten met een van de verboden teksten: “Waar blijft de Hollandse opstand?” Durf een stapje verder te gaan dan het snelle kopiëren/plakken van de verboden teksten op je website. Pak een emmer lijm en een kwast en breng de 'opruiing' aan op de muren. Maak je 'medeplichtig' aan opruiing door de verboden woorden overal in het zicht op te hangen, om alle voorbijgangers ermee te confronteren. Laat zien dat justitie er nog een hele kluif aan zal krijgen om de noodzakelijke oproep tot verzet uit de publieke ruimte te verwijderen.

Vooraf aan de regiezitting bij het Amsterdams hof worden bovendien ook de posters uitgedeeld. Dit gebeurt voor de deur van het Hof, IJdok 20, vanaf 13.30 uur. Hiervoor is ook een event op facebook aangemaakt.

Solidair met Joke Kaviaar! Verspreid de verboden woorden! Voor het verzet tegen de apartheid! Voor de vrijheid!

LIJST met plaatsen waar je de muurkrant kunt verkrijgen (deze wordt nog uitgebreid):
Fort van Sjakoo, Jodenbreestraat 24 1011 NK Amsterdam
De Rode Rat, Oudegracht 65, 3511 AD Utrecht

– De muurkrant vind je digitaal hier.
– De verboden teksten vind je hier.
– Lees hier het laatste woord van Joke Kaviaar tijdens haar rechtszaak.
– Zie hier een adressenlijst van rechtbanken en openbaar ministerie.
– Zie hier een blacklist van de deportatieprofiteurs: De Schandpaal.Wie: 
steungroep 13 september

Censuur op straat! Laat weten wat er elders gebeurt met de posters: info@13-september.nl of post het hier

De eerste affiches worden inmiddels geplakt, dat leidde in de Zaanstreek tot de volgende reactie.

Politie trekt affiche Joke Kaviaar van kantoor krant

Zaandam De politie heeft woensdagochtend een affiche van activiste Joke
Kaviaar onleesbaar gemaakt dat op het gebouw van Dagblad Zaanstreek was
aangeplakt.

De politie haalt geen illegaal geplakte affiches weg, maar volgens
politiewoordvoerder Menno Hartenberg is het wel de gewoonte om
aanplakbiljetten te verwijderen als die opruiende teksten bevatten.

Het affiche gaat over het vreemdelingenbeleid en roept op tot verzet,
maar hoe precies is niet meer te lezen. Een oudere versie van het
pamflet roept op om het kantoor van de Immigratie- en
Naturalisatiedienst (IND) te bestormen en leeg te trekken, de archieven
en computers te overgieten met benzine en te vernietigen. ,,Wie helpt de
moderne Gestapo te stoppen dossiers over ongewensten aan te leggen? Wie
gaat er mee met sloophamers en shovels, om de muren van de
deportatiekampen en gevangenissen te slechten?''

Wie de poster heeft opgehangen, is niet bekend. De nog leesbare titel is
met gemak terug te vinden op de site van Joke Kaviaar. Morgen dient bij
het gerechtshof in Amsterdam haar hoger beroep tegen een celstraf van
vier maanden wegens opruiing.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech