Slachthuisbenefiet @ Valreep

Aankondiging, gepost door: SlachthuisKru op 25/09/2013 09:08:38

Waar: Valreep, Polderweg 620, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 27/09/2013 - 20:41

met:
Television’s Most Popular Art Instructors (reggaefunkpunx)
Stabbing Device (HC punk)
én er is veganistisch eten (showarma!)


Dit voorjaar hebben het OM en haar voetsoldaten van de Politie een knap staaltje werk verricht om gelijk twee keer in één dag het gekraakte slachthuis terrein in Haarlem illegaal te ontruimen. “Het Haarlemse Slachthuis mag niet ontruimd worden” aldus het vonnis van de rechter.

De cavalerie en hun pennenlikkers trokken zich er weinig van aan en probeerden in de vroege ochtend van 12 maart 2013 toch de gekraakte ruimtes te ontruimen. Dat lukte, deels in ieder geval, want de politie was om de tuin geleid en niet iedereen werd gevonden. Het pand werd ontruimd verklaard, terwijl de bewoners er nog waren. De aanwezige bezetters bleven dus in het pand aanwezig en kregen hulp van sympathisanten om de bezetting vol te houden. Tot ieders verbazing stond de politie in de middag echter opnieuw voor de deur, waarop alle aanwezige bewoners en sympathisanten, tussen de 10 & 20 personen, gearresteerd en afgevoerd werden.

Hoewel het OM sinds de vroege ochtend op de hoogte was, van het de avond ervoor uitgesproken vonnis, werd de ontruiming in de middag toch opnieuw doorgezet. Gewoon omdat het kon en omdat er een situatie werd gecreëerd die niet meer terug te draaien was. Zodra het pand namelijk aan de eigenaar was overgedragen konden het de autoriteiten het moeilijk terug vragen om het weer aan de krakers te geven. Na de uitspraak van der rechter compleet naast zich neer hebben gelegd schuwt de politie niet terug van een beetje liegen en draaien om het geheel weer recht te lullen. Een politiewoordvoerder bracht naar buiten dat de opgepakte mensen “nieuwe bezetters” zouden zijn, wat dus complete onzin was. Als reactie van de belachelijke actie van de cavalerie en de toch niet geslaagde ontruiming in de vroege ochtend kwamen sympathisanten helpen en de krakers steunen. Dat was dus bij lange na nog geen nieuwe bezettingsgroep en al was dat zo geweest zo was het vonnis van de rechter, een verbod tot ontruiming, nog steeds geldig. Niet ontruimen dus, maakt niet uit wie daar op het dak zit!

Of je nou voor of tegen het systeem bent, van de overheid en haar voetsoldaten mag je verwachten dat ze zich aan haar eigen wetten houdt, haar eigen rechtssysteem en rechtspraak respecteert. Helaas komt het veel te vaak voor dat politie, justitie, OM en burgemeesters de waarheid naar eigen goeddunk invullen. Er zijn tal van voorbeelden op te noemen, zeker vanuit activisten perspectief, waar met name de politie liegt, bedriegt, intimideert, misleid en politiek bedrijft. Laat staan het grove geweld dat regelmatig bij demonstraties en acties aan te pas komt. Belangrijker is echter dat ieder inwoner van dit land zich realiseert dat een uniform niet per se de waarheid spreekt en dat autoriteit sowieso achtervraagt moet worden. Dat iedereen vanzelfsprekend de staatsmacht goed op de vingers kijkt en vooral zijn/haar mond open trekt zodra er van boven af weer eens alle wetten en regels met voeten worden getreden.

Conclusie: In Haarlem heeft het OM een uitspraak van de rechter genegeerd. Het Slachthuis is, ondanks alle support uit de buurt en de stad, illegaal ontruimd. Het pand staat nu leeg en er zijn nog altijd geen concrete plannen. Binnenkort zal er nog een hoger beroep dienen. Nieuwe acties worden niet uitgesloten. De kosten voor de rechtszaken zijn enorm opgelopen. Daarom houden we op de Valreep een benefiet voor de activisten van het Slachthuis in Haarlem. Wilt je een bijdrage leveren? Je kan ook een bedrag doneren op rekeningnummer 4301100 t.n.v. Axiepot. Voor meer informatie op: http://slachthuis.kraakgroephaarlem.nl

Tags: benefiet slachthuis Valreep

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech