Wilders maakt nieuwe vrienden

Nieuws, gepost door: Onderzoeksgroep Kafka op 22/09/2013 09:05:22

Wanneer: 22/09/2013 - 17:32

Onlangs ging Geert Wilders samenwerkingsverbanden aan met een aantal Europese partijen, met zeer extremistische denkbeelden, een antisemitische achterban en een geschiedenis van geweld en nazisme. De vraag is of die internationale koerswijziging ook een effect heeft op zijn Nederlandse achterban. De demonstratie van de PVV, op 21 september 2013 in Den Haag, was een goede plek om die vraag te beantwoorden. En het antwoord was helder: de steun van Nederlandse rechtsextremisten en neonazi’s voor Wilders is nog nooit zo groot geweest.

De laatste maanden heeft de PVV een opvallende koerswijziging gemaakt. Het was de afgelopen jaren steeds duidelijk dat de partij moeite deed om uit de buurt te blijven van grove antisemieten, veroordeelde racisten, Holocaustontkenners en het collaboratiemilieu. Met de Europese Verkiezingen in aantocht is nu echter voor het eerst nadrukkelijk toenadering gezocht tot partijen als het Vlaams Belang – tot de nok toe gevuld met antisemieten en het Vlaamse collaboratiemilieu – het Franse Front National – ‘De Holocaust en de gaskamers zijn maar een detail in de geschiedenis’ – en de Zweedse Democraten – voortgekomen uit neonazigroepen. Het effect daarvan was snel zichtbaar. Een meer gematigde partij als de United Kingdom Independent Party (UKIP), die qua profiel meer bij de PVV zou passen, nam per ommegaande luidruchtig afstand van Wilders.

Dit is een van de grootste koerswijzigingen van de PVV tot nu toe. Tot voor kort zette Wilders dergelijke partijen publiekelijk op afstand als te extremistisch, antisemitisch en racistisch. De koerswijziging was dan ook niet onomstreden. Een enkeling in de PVV-achterban vroeg zich hardop af of deze radicalisering van de partij wel verstandig was. Maar daar bleef het bij. Een verdere discussie bleef uit en de samenwerkingsverbanden werden bestendigd.

De vraag is nu of deze samenwerking met antisemieten, racisten en neonazi’s alleen op het internationale vlak plaatsvindt, of dat er ook verschuivingen zichtbaar zijn in de PVV-aanhang binnen Nederland.

Op 21 september 2013 heeft de PVV een manifestatie gehouden in Den Haag, waaraan enkele duizenden mensen hebben deelgenomen. Dat was een goed moment om te bekijken of er steun van radicaalrechtse groepen voor de PVV bestaat, om welke groepen het gaat en hoe groot die steun dan is. En die demonstratie gaf een glashelder antwoord op die vraag. Van elke extreemrechtse partij of organisatie die momenteel actief is in Nederland, van extremistische nationalisten tot radicale neonazi’s, was de aanhang aanwezig. Enkele organisaties hebben zich nadrukkelijk kunnen manifesteren en ook Vlaamse extremisten sloten zich hier bij aan. Van de meeste organisaties was de leiding en een belangrijk deel van het kader aanwezig.

Om wie ging het dan? Een globaal overzicht.

lees verder op http://kafka.antenna.nl/?p=4817Wie: 
Geen vriendin van Wilders

Voetbalhooligans van FC Den Haag, criminele leden van de Rotterdamse “outlaw ” motorbende Triple Sixers (666), beschonken mannen en tientallen rechts radicalen kwamen zaterdag 21 september 2013 naar de Koekamp in Den Haag om het populisme van de rechts extremistische PVV politicus Geert Wilders aan te horen. Ze maakten deel uit van naar schatting 2.500 PVV’ers die op de PVV manifestatie tegen Rutte II waren afgekomen.

De aanwezigen – waaronder de rechts extremisten Alfred Vierling, in paarse trui en paarse zomerjasje en Florens van der Kooi, in groene zomerjas en wit shirt op foto 1 – kregen een ronkende speech van Geert Wilders te horen dat de vermeende oorzaak van de Nederlandse problemen toch vooral te herleiden zouden zijn naar de EU, de euro, de huidige VVD en PvdA coalitie en de islam. En met de bezuinigingen daar zou volgens de rechts extremist Wilders ook direct mee gestopt moeten worden.

Hoe het probleem van de torenhoge staatsschuld – 440 miljard – , een niet functionerend overheidsapparaat, een verziekte woningmarkt en de zorgsector - waar al ruim een decennia lang de kosten volledig van uit de hand lopen – opgelost zouden moeten worden daar waagde Geert Wilders zich niet aan. Je kan je immers ook maar beter druk maken om door buitenlanders gepleegde toeslagen fraude van 15 miljoen, dan over het feit dat de Nederlandse overheid jaarlijks tientallen miljarden uitgeeft waarvan zelfs bij benadering, door de Algemene Rekenkamer, niet van vast te stellen is of deze gelden effectief zijn besteed.

Tijdens zijn speech noemde Geert Wilders de aanwezigen zijn vrienden, de harde werkers en helden van Nederland. Dit moet met name Ben van der Kooi als muziek in de oren hebben geklonken, de man die in 2005 veroordeeld is voor het in de brand steken van de Shaan-e-Islam moskee in Rotterdam. Op foto 2 staat dit voormalig lid van de neonazistisch Nederlandse Volksunie in licht blauwe broek en wit shirt.

Op foto drie twee jonge mannen (zwarte jas en rugzak + zwart pak en wit shirt) die flyers en stickers van de extreem rechtse organisatie Nederland tuigvrij aan het verspreiden waren op de PVV manifestatie. [moderator: De jongen met de flyers van 'Zwart Front' in zijn handen die links op de foto staat heeft contact opgenomen met Indymedia en beweert niets met Tuigvrij te maken te hebben. De fotograaf is er echter erg zeker van hem eerder wel flyers van Tuigvrij te hebben zien uitdelen.]

Foto: 


Wie: 
nn

Foto waarop onder andere voetbal hooligans van FC Den Haag opstaan.

Foto: 


Wie: 
Blokletter

. . .waar heeft Winnie the Pooh dat toch aan verdiend. . .Wie: 
nn

Zie ook 'Blood and Honour leden op protest PVV', https://www.indymedia.nl/node/19212 .

(Bepaald geen nieuws) 'Marine Le Pen wil Wilders helpen bij campagne Europese verkiezingen', http://www.nrc.nl/nieuws/2013/09/14/marine-le-pen-wil-wilders-helpen-bij... .Wie: 
nn

.Wie: 
Triple Six Rotterdam

Triple six is geen outlaw motorbende en distancieerd zich van alles wat geert wilders uitdraagt en vertegenwoordigt.Wie: 
Triple Six Rotterdam

Even voor alle duidelijkheid ,Triple Six Rotterdam, distancieerd zich van al hetgeen Geert Wilders vertegenwoordigt en uitdraagt.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech