Antifascisten plakken honderden posters in Den Haag

Nieuws, gepost door: AFA Nederland op 15/09/2013 09:11:57

Wanneer: 15/09/2013 - 23:05

Vandaag (15-09-2013) hebben Haagse antifascisten honderden posters geplakt ter aankondiging van de manifestatie ‘Stop racisme! Stop de bezuinigingen!’, welke op 21 september plaats zal vinden in Den Haag.De hele week is er veel werk gemaakt van de promotie voor de manifestatie. Er zijn 1000 posters en 13.000 flyers verspreid en verstuurd naar alle uithoeken van het land en langs gebracht bij zo'n 400 winkels en buurthuizen. De eerste 10.000 flyers waren zo snel op dat er nogmaals 10.000 zijn gedrukt. Naast de plakactie van vandaag zijn er gedurende de week drie flyeracties gehouden. Op maandag werd er geflyerd bij de Haagse Markt en werden er flyers en posters langs gebracht bij ruim honderd winkels in de buurt van de markt.

Op woensdag werd er wederom geflyerd, ditmaal in het centrum van Den Haag, waarna er in verschillende wijken winkels en buurtcentra bezocht zijn. Op donderdag werd er in de ochtend geflyerd bij de Kunstacademie.

Na de flyeractie van woensdag heeft politie Haaglanden een bericht de wereld ingestuurd waaruit zou blijken dat ze de actie van die dag hebben beëindigd, met als reden dat de locatie van onze manifestatie die op de flyer vermeld staat, het plein tegenover Den Haag Centraal Station, 'niet beschikbaar' zou zijn. Dit klopt echter niet. Er is op die dag zelf en daarvoor overleg geweest met de gemeente en politie, maar de door ons uitgekozen locatie is helemaal niet verboden of 'niet beschikbaar'. Ook zijn wij zelf na anderhalf uur gestopt met de actie, omdat wij nog buurthuizen en winkels langs wilden gaan.

Wij wachten het volgende gesprek met de gemeente en politie af. Tot die tijd roepen wij gewoon op om op zaterdag 21 september om 12:00 uur naar Den Haag Centraal Station te komen. Wordt deze locatie alsnog verboden, dan zullen wij kijken of we hier juridische stappen tegen zullen ondernemen. Zodra er ontwikkelingen zijn omtrent de locatie zullen wij dat op onze website melden, houd deze dus goed in de gaten!

Het is belangrijk om in tijden van crisis te waken voor xenofobe en racistische tendensen in de samenleving. In heel Europa zijn extreem-rechtse partijen aan een opmars bezig, zoals bijvoorbeeld in Griekenland waar de fascistische partij Gouden Dageraad groot is geworden en waar racistisch geweld aan de orde van de dag is.

Het is hard nodig om tegen de bezuinigingen en uitbuiting door banken etc. in verzet te komen. Maar we moeten ons niet voor het karretje van politieke partijen laten spannen, omdat zij liever een zondebok aanwijzen dan dat ze naar het onderliggende probleem kijken.

Kom naar de manifestatie en laat je horen tegen racisme en tegen de bezuinigingen!
Locatie: Plein voor Centraal Station, Den Haag
Tijd: 12:00
Facebook event: https://www.facebook.com/events/504591266284790/
URL: http://www.afanederland.org


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech