[Den Haag] Intimidatie bij demonstratie RvD

Nieuws, gepost door: Respect voor Dieren op 08/09/2013 09:08:07

Wanneer: 08/09/2013 - 19:56

Zaterdag 7 september hebben activisten van Respect voor Dieren hun stem laten horen tegen het gruwelijke beleid van Air France-KLM. Met fotoborden, spandoeken, folders en megafoons is geprotesteerd bij het KLM-kantoor in het centrum van Den Haag. Helaas was ook de politie aanwezig om te proberen het protest onmogelijk te maken. Gelukkig zijn ze hier niet in geslaagd en is het een succesvolle actie geworden.

Wekelijks worden er honderden dieren vervoerd in de vracht- en passagiersvluchten van Air France-KLM. Deze dieren eindigen in proefdiercentra en zullen daar gebruikt worden voor onnodige en gruwelijke experimenten. Dit is onacceptabel! Er worden dan ook regelmatig protestacties gehouden bij verschillende KLM-kantoren in Nederland. Hoe meer druk op Air France-KLM, hoe beter! Het gaat hier niet zo zeer om het aantal demonstranten dat aanwezig is - het is vooral belangrijk de druk op Air France-KLM voort te zetten door zoveel mogelijk demonstraties en ludieke acties te houden.

Het lijkt erop dat het Air France-KLM weinig kan schelen wat er met deze dieren gebeurt. Meer dan 2 jaar loopt er al een internationale campagne tegen Air France-KLM door Gateway To Hell/Respect voor Dieren en ze blijven ons vooralsnog negeren.

Ook deze week is aan het winkelend publiek en aan medewerkers van KLM duidelijk gemaakt waar Air France-KLM verantwoordelijk voor is. Een jongetje dat met zijn moeder langskwam sloot zich zelfs bij ons aan om voor de talloze onschuldige dieren op te komen.

Helaas was de politie minder blij met het vreedzame protest dat wij vandaag gevoerd hebben. Na het incident met EDEV, waarbij een aantal activisten zonder aanleiding werd gearresteerd, gingen agenten van de politie Haaglanden opnieuw de fout in. Er was onduidelijkheid over de kennisgeving, waar door een fout van de politie geen locatie op stond, waardoor de politie de demonstratie wilde stoppen. Uiteraard zijn zij hiertoe niet bevoegd, aangezien demonstreren een belangrijk grondrecht is dat niet zomaar geschonden mag worden. Na enige discussie en intimidatie aan de kant van de politie (waarbij een aantal activisten van dichtbij werd gefotografeerd) is de demonstratie voortgezet.

Ondanks het absurde optreden van de politie is het een geslaagde actie geweest. Wij laten ons niet intimideren en zullen dan ook doorgaan met het protest tegen Air France-KLM totdat zij kiezen voor compassie en zullen stoppen met het vervoeren van proefdieren.

Voor meer informatie en fotomateriaal van de actie, kijk op onze facebookpagina.

Tot de laatste kooi leeg is!

Respect voor Dieren

Tags: dierenrechten

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech