Aktie4daagse tegen kernwapens

Nieuws, gepost door: Ontwapen! op 07/08/2013 08:10:40

Waar: Hoge Raad der Nederlanden, Lange Voorhout 34, Den Haag, Netherlands
Wanneer: 06/08/2013 - 20:51

De Hoge Raad der Nederlanden heeft in het verleden de uitspraak gedaan dat nucleaire vernietiging van steden best rechtmatig zou kunnen zijn.
Vanwege deze oorlogsmisdadige uitspraak zijn we gister, dinsdag 6 augustus (atoombom op Hiroshima) op de stoep bij de Hoge Raad gaan zitten en we blijven daar tot vrijdag 9 augustus (atoombom op Nagasaki).

Aanhouding advocaat


De Hoge Raad aan het Lange Voorhout heeft een hele mooie stoep waarop het goed zitten is.
Dinsdag waren er zo’n 15 – 20 aktivisten aanwezig, vandaag ongeveer 10 mensen. Dankzij een beeldententoonstelling op het Lange Voorhout komt er veel publiek langs de Hoge Raad en kunnen we flink flyeren.
(koning Willem 1 heeft nog kort in dit paleisje gewoond)
De aktie begon met wat gedonder over het moeten tonen van het ID-bewijs bij degene die de aktie4daagse had aangemeld. De advocaat die ook aanwezig was liet de politie weten dat er geen enkele reden was om naar het ID-bewijs te mogen vragen. Toen moest ook de advocaat zijn ID-bewijs laten zien, wat hij eveneens vertikte. Vervolgens werden beide aangehouden. De aanhouding van de advocaat bleek al snel onrechtmatig, de meldster kreeg een proces-verbaal.

Tags: Hoge Raad Kernwapens


Wie: 
nn

Op de tekening (poster/cartoon?) die op de bovenste foto tegen het hek staat kan ik niet zo goed zien wat de bedoeling is?
Zoiets als een aantal rechters die helpen een 'bommetje' te plaatsen?
Is het aub mogelijk om 'm beeldvullend, apart, hier op Indymedia te plaatsen?
En oh, oh,oh wat gaat de heilige Haagse Hermandad weer voor de zoveelste keer in de fout!Wie: 
Ontwapen!

Dat zou ook een leuke uitleg zijn, dat de rechters helpen een atoombom te plaatsen. Maar het zijn rechters die achter een soort van generaal met een kernwapen aanlopen, die dan min of meer de kernwapenstrategie moet verbeelden. Omdat de rechterlijke macht het vertikt om dreiging en gebruik van kernwapens te toetsen aan het oorlogsrecht en het Genocideverdrag. Zou de rechterlijke macht dit namelijk wel doen, dan kan er geen andere conclusie uit volgen dat het daarmee in strijd is.
Het is een cartoon van Len Munnik en heeft op de omslag van nummer 98 van procesnieuws gestaan. Procesnieuws wordt uitgegeven door www.tribunaalvoordevrede.nl
De vraag om een beeldvullend exemplaar zal ik eens achteraan gaan, hoe ik dit moet doen. Ik heb zelf geen idee.Wie: 
Ontwapen!

Vandaag 9 augustus om 11.02 (tijdstip van atoombom op Nagasaki) hebben we een klein herdenkingsmomentje gedaan. Zie foto's.

Foto: 

>Deze aanvulling voldeed niet aan de spelregels en is verplaatst naar het forum.


Wie: 
nn

Discussie optie : Not Found

The requested URL /node/18402 was not found on this server.
Apache/2.2.16 (Debian) Server at www.indymedia.nl Port 443.

Maar volgende lijkt me ook een aanvulling : ik heb al eens voorgesteld zo hier en daar om voorlichting op scholen te gaan geven over atoom wapen problematiek. De reactie was : je komt niet binnen bij scholen. Blijkbaar is dat al geprobeerd ? Onduidelijk. Ik plaats deze aanvulling omdat er uitdrukkelijk is vermeld dat er ong 20 " activisten " aanwezig waren wat gezien de ernst van de problemen nihiel is. Als ik het vergelijk met problemen waar mensen wel voor te mobiliseren zijn dan zijn er opmerkelijke verschillen in Nederland. Bijvoorbeeld de vergelijking met problematiek pedo sexueel die na veroordeling en gevangenis onderdak zoekt. Burgemeesters bemoeien zich er persoonlijk mee enzv. Blijkbaar zijn mensen kieskeurig in zo'n geval en willen ze zo'n man niet als buur.
Maar een politicus als buur die jaren lang gezwegen heeft over atoom bommen op Volkel is acceptabel er wordt zelfs op gestemd. Ik zeg het er nog maar even bij atoom bommen zijn heel schadelijk voor kinderen.
Ik wil niet " de Nederlanders " als schuldig aan hun eigen ellende weg zetten maar er word wel erg vaak gekozen voor makkelijk doelwit om frustraties op los te laten ipv. op problemen als atoom bommen in je achtertuin want Volkel is dicht bij over al in Nederland als het atoom bommen betreft. We moeten naar een andere politiek een van openheid en direct mee beslissen waar bij het voor mij de vraag is of de meerderheid dan tegen kern wapens zal zijn en of een minderheid dan genegeerd zal worden. Ik heb weinig vertrouwen in de intelligentie van mensen.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech