In een land als Nederland dat gebaseerd is op strijd is niemand veilig.

Opinie, gepost door: nn op 21/07/2013 07:11:38

De titel zegt het al ik heb ernstige twijfels bij de ogenschijnlijke rust in Nederland.

In een land als Nederland dat gebaseerd is op strijd is niemand veilig.

De titel zegt het al ik heb ernstige twijfels bij de ogenschijnlijke rust in Nederland. Als iedereen minstens de basis behoeften heeft een goed dak voedsel kleding voldoende toegang tot gezondheidszorg en bescherming tegen geweld kwaadwillenden dan is er minder of nauwelijks neiging tot strijd. Die zekerheid dat er voorzien is in de basis behoeften is er niet in Nederland omdat de meerderheid afhankelijk is van wat ze word toegeschoven door een kleine minderheid. Bovendien als je in Nederland om je heen kijkt dan kan je zien dat de basis behoeften al lang niet meer wat kleding aan je lijf en eten zijn. Massa productie heeft er voor gezorgd dat er meer mogelijk is dan alleen een primitief bestaan van wat eten en wat kleding. Er zijn ook wat andere behoeften waar van gezegd kan worden zijn die materialistische behoeften echte behoeften of gemaakt met het doel om afhankelijk te maken ? Moet je nou echt de nieuwste dure televisie bijvoorbeeld. Of is het belangrijker direct mee te kunnen beslissen over wekelijk belangrijke zaken als wel of geen atoom bommen in Nederland en wat er geproduceerd word wat de kwaliteit van leven is.

Met hard en lang werken kan je geen zekerheid bereiken omdat je morgen alles kan worden afgenomen door ontslag. Je bent dan je baan kwijt maar je kan ander werk zoeken een andere baan zo word er dan gesteld door die kleine minderheid die uitmaakt wat jij moet doen. Toch is er een grote permanente werkloosheid honderduizenden mensen die geen werk kunnen vinden zelfs geen vrijwilligers werk. Dan steld die regerende minderheid en een groot deel van de meerderheid dat de normen en waarden van die minderheid heeft ge-internaliseerd en zich identificeerd met de “ bazen “ met het idee zelf op den duur een baas te worden : je probeerd niet hard genoeg het is je eigen schuld dat je geen werk hebt.

Minderheid en meerderheid zijn op zich ook moeilijke begrippen omdat er velen zijn die niet geregeerd willen worden door een meerderheid. Stel dat de meerderheid besluit dat homosexuelen misdadigers zijn. Moeten die homosexuelen zich daar dan maar mee tevreden stellen ? Slechts een voorbeeld aangezien homosexuelen altijd een minderheid zijn en in vele plaatsen op aarde nog steeds als misdadigers worden gezien. Afgezien daar van : regering door een meerderheid is altijd onderdrukking voor minderheden. Ik bedoelde eerder met minderheid een minderheid die alle economische macht heeft en met meerderheid de rest die alleen maar bevelen moet opvolgen.

De al oude klassen strijd tussen die de economische macht hebben en de meerderheid is tegewoordig wat difuus geworden voor vele mensen in Nederland. Ze die vele mensen hebben de indruk dat de tegenstellingen minder scherp zijn want immers velen hebben het “ goed “ dat wil zeggen ze kunnen consumeren vrij ongeremd. Desnoods op de pof door te lenen. Ach ze zijn toch niet zo rijk als ze dachten. De spullen die ze kopen vallen al snel uit elkaar versleten of er is weer wat nieuws de versie die ze al hadden is achterhaald. Dat koophuis blijkt toch te duur. Die aandelen waardeloos. Enkelen van die economisch afhankelijke meerderheid realiseren zich dat ze toch niet behoren tot die minderheid waar ze zich zo graag mee identificeerden. Die minderheid die vaak al vele generaties lang de economische macht heeft.
Ja er zijn daar ook wat nieuwkomers “ nieuwe rijken “ het lijkt er op dat dat ook voor jou is weggelegd RIJK worden. Je weet alleen nog niet precies hoe maar je denkt er nog over na. Aha daar staat dat boek dat je zocht HOE KAN JE RIJK WORDEN ZONDER VEEL MOEITE. Moet je dat hele boek lezen ? Gelukkig teld het niet zo veel bladzijden en er staan ook nog plaatjes in.
Als je per ongeluk in die ene linkse boekhandel bent dan kan je ook plaatjes boeken tegen komen.
Misschien is er nog een exemplaar van WORK door het CrimetInc collectief. In het Engels en niet vertaald maar veel minder “ moeilijk “ dan al die andere theoretici van radicaal links. Maar de kans dat je dat boek leest is klein. Er zijn immers nauwelijks nog linkse boekhandels en op Internet lees je voor al life style sites.

Nederland lijkt dus een heel veilig land nauwelijks nog klassen strijd. Toch lijkt er een strijd gaande . Een strijd tegen drugs en tegen de misdaad die daar mee samenhangt en tegen de “ kleine “criminaliteit “ straatroof inbraak overvallen op woningen dat waar beroeps criminelen zich mee bezig houden vaak kleine “ krabbelaars “ denk ik die er niet echt rijk van worden. Afgezien van de top van de drugs misdaad die altijd al deel was van die al oude top van onderdrukkers en andere uitbuiters. Zo veilig is het toch niet hoe wel er veel geluiden zijn die stellen dat de statistieken niet kloppen en dat het wel mee valt allemaal. Een dubbele boodschap van uit de economisch machtigen en hun “ loop jongens “ de politieke partijen in Nederland : het valt wel mee allemaal en tegelijk strijd tegen misdaad.

Wat kan je verwachten van een meerderheid die zich identificeerd met de economisch machtigen met name als je in een “ volksbuurt “ woont dat wat vroeger arbeiders buurt werd genoemd door de mensen die er niet hoefde te wonen. Ik houd dat begrip volksbuurt maar even aan. Vaak wonen de meesten er tegenwoordig alleen nog omdat ze Staats steun krijgen. Zonder die steun zouden ze / we DAKLOOS zijn. Die klassenstrijd weet je nog zou die nog nodig zijn ? Ik denk het wel. Maar toch dat idee word niet gedeeld door mijn buurtjes heb ik de indruk. Ik woon met subsidie in zo'n buurt / stadsdeel. Wat kan ik daar verwachten wat heb ik zo al meegemaakt ? Het was altijd al zo dat de Staat daar onpopulair was met name de politie maatschappelijk werkers sociale dienst medewerkers de vertegenwoordigers van de Staat waar de bewoners van de volksbuurt mee te maken hadden en hebben. Het leven was en is er primitief gewelddadig Het recht van de sterkste heerst er hoe wel de Staat de schijn probeerd op te houden dat dat niet zo is.
Door wat wel neo liberalisme word genoemd is er een verschuiving geweest in de volksbuurten.
De propaganda door rechts heeft z'n giftige werk gedaan. Ontsnapping uit de volksbuurt lijkt mogelijk ach je woont er maar kort na je studie ga je immers een huis kopen ? Of als je maar hard genoeg werkt dan lukt het allemaal. Of een beetje er bij stelen immers de top jat toch ook ?
Je bent een dief van je eigen portmonee als je niet mee doet aan het graaien ? Verwerpelijk allemaal vind ik. Er is volgens mij nu een giftig mengsel in de volksbuurten van de oude anti sociale semi ciminele primitieve volks achtelijke mentaliteit en die van de nieuwe dieven die maximale consumptie als ideaal hebben en zich identificeren met de top laag die alle economische macht heeft. Hoe veilig ben je dan nog ?

Als je naar de politie gaat ben je een verrader in de volksbuurt. Het zal ook duidelijk zijn dat de politie een eigen agenda heeft afgezien van wat de politie opgedragen krijgt van uit de Staat. Kijk ook de politie medewerkers willen “ lekker leven “. In de drugs handel gaat veel geld om dat is bekend. Corruptie een feit. Verder denken politie medewerkers voor alles aan hun eigen veiligheid. Ook is de politie politiek rechts. Bovendien zjn er nog de plaatselijke “ notabelen “ waar ze hun oren naar laten hangen. Kortom je bent KANSLOOS. Hoe veilig ben je nog in de volksbuurt.

Dan kan er worden gesteld dat ook die de economische macht hebben wel eens ongewenst bezoek krijgen inbrekers mogelijk een ontvoering. Dat nemen die economisch machtigen op de koop toe het zet ze niet aan tot een andere verdeling van de macht maar tot meer bewaking. Tevergeefs ieder
bewakings systeem heeft zijn zwakke punten.

Mijn idee is dat ontsnappen onmogelijk is zo wel voor de armoezaaier als voor de rijke.
Er is het ideaal van een eerlijke verdeling van de aardse rijkdommen. Dat ideaal word helaas door weinigen in Nederland werkelijk aangehangen want het betekend herziening van de machtsfactoren.
De economische macht van een kleine top overdragen aan de meerderheid het kan niet zonder strijd. Maar je weet wat je hebt en je weet niet wat je krijgt is de mentaliteit bij de politiek bewusten dus doen ze niks. Over de rest heb ik al genoeg geschreven. In een land dat gebaseerd is op strijd is niemand veilig en in een land zonder strijd is niemand veilig ? Er zijn verschillende soorten strijd waar bij er dan gesteld word dat de ene strijd waardevoller is dan de andere.

Ik kies dan maar voor geweldloos te leven en dat is dan in grote armoede. Ook voor zie ik dat ik daar door eerder zal sterven onnodig Ik zal proberen het geweld te ontwijken. Dat betekend verhuizen van de ene volksbuurt naar de andere. Het einde daar van is in zicht. Ik ben bekend bij de Staat en bij de volkse volksbuurt misdadigersen de verdere door mij beschreven menagerie

See you on the streets dakloos en zonder inkomen. Hoe geweldloos kan je daar zijn ? Wat wacht je daar als oude man of vrouw ?

Tags: veiligheid

Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech