(A'dam) Voedlink Voko/D4net presenteert do. 18 juli 20:00: docu Garbage Warrior (GB '07)

Aankondiging, gepost door: Voedlink op 14/07/2013 07:02:53

Waar: Voedselcoöperatie Voedlink Voko/D4Net, Bilderdijkstraat 165-f, Amsterdam, Netherlands
Wanneer: 18/07/2013 - 20:00

Voedlink Voko/D4net presenteert:

Donderdag 18 juli 20:00, docu: Garbage Warrior (Oliver Hodge, Groot-Brittannië, 2007)



Voedlink Voko/D4net presenteert:

Documentaire: Garbage Warrior
(Oliver Hodge, Groot-Brittannië, 2007)
86 minuten, Engels gesproken, Nederlands ondertiteld.

Donderdag 18 juli
Voedselcoöperatie Voedlink Voko/D4Net
Bilderdijkstraat 165-f, Amsterdam
http://www.d4net.nl/ (site onder reconstructie)

Aanvang 20:00, inloop 19:30
Na afloop drankjes
Vrij entree, donaties welkom

Welkom bij de vertoning op donderdag 18 juli a.s. om 20 uur van de film 'Garbage Warrior' van Oliver Hodge, over earthships / aardewoningen.

Centraal staan deze energie-onafhankelijke woningen die gebouwd worden van restmateriaal. De Amerikaanse architect Michael Reynolds is de grondlegger hiervan. De documentaire Garbage Warrior zoomt in op Reynolds' werkwijze. De film gaat ook over zijn strijd om dit bijzondere type ecowoningen door de bestuurlijke bureaucratie geaccepteerd te krijgen.

Aardehuizen verwarmen zichzelf, hebben een eigen waterrecyclesysteem en voedselverbouw, voor de bouw is geen dure techniek nodig, en eigen afval wordt zelf gerecycled. Ze kunnen overal en door iedereen gebouwd worden.

Na afloop is er een korte uitleg door Hans over het eerste Earthship in Nederland (in Zwolle) en het Aardehuisproject in Olst, waar hij meewerkt als vrijwilliger.

http://www.garbagewarrior.com/

Vertel het verder en kom langs!

Groet vanuit VoedLink

> Q & A, vragen en antwoorden, met de architect, na een vertoning van de film [in 2008]:

> Wat had je in al die jaren niet willen missen?
>
> Wat ik geleerd heb, en wat ik iedereen hier wil meegeven, is dat je nooit moet stoppen met dat te doen waarvan je weet dat het goed is.

> Hoe kunnen we earthships realiseren in zo’n dichtbevolkt gebied als Nederland?
>
> Er zijn allerlei ontwerpen voor earthships van twee of drie verdiepingen. Maar ook retrofit van bestaande bouw kan een CO2-reductie opleveren van 65%. Alleen maar hier en daar wat earthships bouwen is niet genoeg, daar gaan we het niet mee redden. Vergelijk de situatie rond klimaatverandering en oliecrisis met een aanstormende auto op straat: wanneer daar een kinderwagen voor opduikt, maak je een noodstop of uitwijkmanoeuvre. Het volstaat niet om gas te minderen om de klap te vermijden.

> Kan bij de bouw van earthships de grond eroderen?
>
> Dat kan gebeuren, onder bepaalde omstandigheden. Let op de weersgesteldheid en de blootstelling daaraan. Soms moet je de aarde bijmengen met cement.
>
> Waarom kies je voor autobanden om mee te bouwen? Wat zijn de alternatieven?
>
> Er zijn natuurlijk alternatieven, maar er is geen enkel materiaal te verzinnen met deze technische eigenschappen (sterkte, thermische massa), wat net zo overvloedig voorhanden is als autobanden. Autobanden zijn inmiddels gemeengoed geworden in alle landen van de wereld. Blikjes en flessen net zo. Je kijkt gewoon naar wat er lokaal beschikbaar is.
>
> Wat kunnen we doen om earthships te realiseren?
>
> Gewoon bouwen! Just do it!
>
> Wat is er voor ons aan informatie en inspiratie om mee verder te kunnen, als jij weer vertrokken bent uit Nederland?
>
> Er zijn inmiddels zeven boeken over hoe je een earthship bouwt, er zijn films en dvd’s en cd-roms en een goede website. Maar de beste manier is om daar te zijn waar het gebeurt en te komen meebouwen. Binnenkort gaan we bouwen in Jamaica, Swaziland, India.

> Als je samen bouwt aan een earthship, wat levert dat dan op aan bevrediging, aan sfeer en voldoening?
>
> Aan het einde van een bouwsessie van vier weken heb ik meestal pijn in mijn kaken van het lachen. We hebben ontzettend plezier samen, met de crew en de toekomstige bewoners.
>
> Wat zijn de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van earthships?
>
> We zijn er nu een aan het bouwen met een oppervlakte van 550 vierkante meter, de Phoenix. De helft daarvan is bestemd voor voedselvoorziening. In de toekomst moeten we meer naar eigen voedselvoorziening toe, en dus in de eerste plaats voor planten zorgen.



Wie: 
Voedlink, subcommando cineterreur

Ja, maar daar zit geen biologische popcorn bij ;)



Wie: 
Molotof

Service, kan iedereen zo vinden. Eén met Nederlandse ondertitels zou mooi zijn.


Global IMC Network www.indymedia.org Afrika Ambazonia Canarias Estrecho / Madiaq Kenya South Africa Canada London, Ontario Maritimes Quebec Oost Azië Japan Manila QC Saint-Petersburg Europa Abruzzo Alacant Antwerpen Athens Austria Barcelona Belarus Belgium Bristol Brussels Bulgaria Calabrië Cyprus Emilia-Romagna Estrecho / Madiaq Euskal Herria Galiza Duitsland grenoble Hungary Ireland Istanbul Italy La Plana Liege liguria Lille Linksunten Lombardia London Madrid Malta Marseille Nantes Napoli Netherlands Northern England Norway Nottingham Oost-Vlaanderen Paris/Île-de-France Piemonte Poland Portugal Roma Roemenië Russia Scotland Sverige Switzerland Torun Toscana Ukraine UK-GB Latijns Amerika Argentina Bolivia Chiapas Chile Sur Braszilië Sucre Colombia Ecuador Mexico Peru Puerto Rico Qollasuyu Rosario santiago Uruguay Valparaiso Venezuela Oceanië Aotearoa Manila Melbourne Perth QC Sydney Zuid-Azië India Verenigde Staten Arizona Atlanta Austin Baltimore Big Muddy Binghamton Buffalo Charlottesville Chicago Cleveland Colorado Columbus DC Hawaii Houston Hudson Mohawk LA Madison Michigan Milwaukee Minneapolis/St. Paul New Mexico New Orleans NYC Philadelphia Pittsburgh Portland Richmond Rochester Rogue Valley San Diego San Francisco Bay Area Santa Cruz, CA Sarasota Seattle Urbana-Champaign Worcester West Azië Beirut Israel Palestine Process FBI/Legal Updates Mailing Lists Process & IMC Docs Projecten Print Radio Video Regio's United States Topics Biotech